Život

'Moja najbolja prijateljica izlazi s mojim bivšim mužem! Potpuno sam poludila!'

  • Kakav je to osjećaj kad te nakon muža, sada već bivšeg, potpuno iznevjeri i najbolja prijateljica? U intimnoj ispovijesti otkrila je Martina, 35-godišnja djevojka iz jednog većeg hrvatskog grada
  • Martina, koja je sasvim logično željela biti anonimna, detaljno je opisala kako ju je takav nevjerojatan rasplet potpuno slomio 
  • "Na koncu sam samoj sebi rekla - bolje da imam posla s nekim koga poznajem, nego nepoznatim vragom" priznala je Martina. Ovo je njezina cijela ispovijest...

Nakon raspada braka svaki sam vikend provela najmanje da sata s Majom. Djeca nam idu u istu školu i kćerke skupa na ritmiku. Ona mi je najbliža prijateljica od svih žena s kojima sam se povezala preko djece i škole. Njoj sam se prvoj otvorila kad su stvari krenule nizbrdo. Na Maju sam se doista mogla osloniti. Uvijek je bila ljubazna prema meni, uvijek spremna pomoći. Djeca su mi često provodila popodneva kod nje na igri s njezinom djecom da se ja mogu malo sabrati. Dijelile smo puno toga, a najviše priče o našim bivšim muževima i razočaranjima.

Možda vas zanima Pripazi, ova tri horoskopska znaka skrivaju najlošije muževe Rubrika Love&Sex Love&Sex

Čini mi se da nije bilo teme koje se nismo dotakle ili koju smo zaobilazile. Pričale smo o seksu i o brigama za djecu zbog razvoda. Maja mi je dala nekoliko jako dobrih savjeta oko alimentacije i bila mi je doslovno rame za plakanje kad sam shvatila da ćemo morati prodati stan koji sam uređivala s puno ljubavi, jer se inače nikad nećemo nagoditi.

Ona zna toliko intimnih detalja iz mojeg braka i sve o prekidu koji me skoro uništio. Dobro zna da sam bila žrtva emocionalnog i financijskog zlostavljanja. Bila je užasnuta pričama koje sam joj ispričala, kao što sam i ja iznenađeno slušala u kakvom je ona bila stanju kad se njezin brak raspadao. Ukratko, malo je toga što ona ne zna o tome što se događalo između mene i mojeg muža.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

No, prošle su otada četiri godine. Sad jedva da razgovaramo. Prijateljstvo nam se posve raspalo i, u mojim očima, nikad se više neće obnoviti. Jasno je i zašto! Ona sad hoda s mojim mužem. Kako je došlo do toga? 

Jedno popodne dok smo čekale cure na ritmici ispričala sam joj da sam čula od svoje djece da je njihov otac prekinuo sa ženom s kojom se viđao. Ispričala sam joj da ga je to jako pogodilo i da se dogovorio s prijateljem da će otići sam nekoliko dana u njegovu klet u Zagorju i tamo nasamo o svemu razmisliti.

Maja je veoma lako saznala čija je i gdje je i ta klet i samo se jednog dana tamo pojavila nenajavljena. Iznenađeeeenje! Kasnije mi je ispričao sin da se pojavila u majici s dr. Spockom. Znala je da mu je to omiljeni TV lik i da smo se svađali jer mi se nije dalo svaku večer gledati Star Trek. Znala je ona što radi!

Možda vas zanima Moj suprug i ja zakazujemo seks po rasporedu. I to nam je promijenilo život Rubrika Love&Sex Love&Sex

U početku nisam sinu vjerovala. Ma sigurno je nešto krivo povezao. Maja je posljednja žena na svijetu koja bi ganjala mojeg bivšeg muža jer dobro zna kakav je bio prema meni. Kako bi joj samo moglo pasti na pamet da je taj vuk promijenio i dlaku i ćud? Zašto bi prema njoj bio bolji? Poslala sam joj poruku, ali mi nije odgovorila. Prolazili su dani pa i tjedni, a ona mi se nije javljala. A onda mi je kći rekla da je otputovala s tatom u Split na neki kongres. Bilo mi je jasno zašto me prekrižila. Naprosto joj je neugodno i ne zna što da mi kaže. Ali sigurno zna da sam već sve saznala!?

Nekoliko puta uzela sam telefon u ruke da je nazovem i svaki put odustala. Ona bi trebala nazvati mene, a ne ja nju! Da sam ja na njezinom mjestu, barem bih poslala poruku 'Znam da je ovo neugodno i meni i tebi, ali u vezi sam s ocem tvoje djece'. A ona - baš ništa! Bilo mi je toliko neugodno. Sjetila sam se što sam joj sve govorila o svojem bivšem mužu, pogotovo kad sam bila bijesna. Sad mu može sve to ponoviti i još to i ukrasiti. Hoće li ona započeti Treći svjetski rat između mene i mojeg bivšeg muža, sad kad smo sve napokon raščistili i možemo razgovarati kao ljudi?

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Rođendan moje kćerke, dvanaesti, pao je upravo na onaj vikend kad je trebala biti kod mojeg bivšeg. Navečer je došla kući umorna, čestitala sam joj i onda saznala da je provela dan u luna parku s tatom i Majom i bilo im je super. Poludjela sam. Vjerojatno mi ne bi teško palo da se sve to dogodilo s nekom meni nepoznatom osobom za koju ni ne znam kako izgleda, ali da je Maja provela čitav dan s mojom obožavanom kćerkicom na njezin rođendan, to mi je bilo kao šamar.

Možda vas zanima Nina Badrić o majčinstvu: Voljela bih udomiti dijete jer mogu jako puno dati Rubrika Stars Stars

Kad mi je Maja napokon priznala da je u vezi s mojim bivšim mužem, hladno sam joj odogovorila da znam, i to već šest mjeseci. Bila je jako iznenađena (ili se samo pravila).

- Pa što je tebi, zar ti misliš da moja djeca i ja ne razgovaramo - pitala sam bijesno. A ona mi je odgovorila brzo, kao da zna da mi je to toliko važno:  - Kunem se da mu nikad neću ponoviti stvari koje si govorila o njemu i vašem braku.

Nadam se da će održati obećanje. Sad se čak već nadam da će moj bivši s njom biti sretan jer očito sa mnom nije mogao. Na koncu sam samoj sebi rekla - bolje da imam posla s nekim koga poznajem, nego nepoznatim vragom. Barem znam da Maja neće nikad biti okrutna prema mojoj djeci.

Možda vas zanima Haljina koja laska svakoj figuri i svakoj dobi - evo kako je nositi ovo ljeto Rubrika Moda Moda

Ali užasavam se mogućnosti da sutra ili preksutra - bilo kada - naletim na njih dvoje u gradu. Ponekad zamišljam da ću stati kao gromom pogođena i gledati dvoje sretnih ljudi koji hodaju držeći se zaljubljeno za ruke i ližu sladoled onog drugog dok ga gledaju u oči. Kao nekad nas dvoje, dok smo još bili sretni.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0