Love&Sex

Moj suprug i ja zakazujemo seks po rasporedu. I to nam je promijenilo život

  • Amerikanka Kristen Manieri se nakon šest godina braka našla u situaciji u kojoj više nije bila zainteresirana za seks s vlastitim suprugom
  • Kako bi održali bliskost par se odlučio dogovarati i zakazivati termine za seks baš kao što se zakazuje posjet liječniku ili odlazak kozmetičarki
  • Ova ideja se pokazala vrlo uspješnom za njihov brak te "seks po rasporedu" provode već četiri godine

Kristen Manieri je osnivačica i urednica Date Night Guidea, stranice posvećene pružanju pomoći parovima u poboljšanju njihovih odnosa. Ova novinarka i književnica sa suprugom Markom i dvjema kćerima živi u Orlandu na Floridi, a u svom članku za časopise Life je otkrila zanimljivu pojedinost iz vlastite spavaće sobe.

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Možda vas zanima Parovi koji se svađaju više se vole, a sad znamo i razloge! Rubrika Love&Sex Love&Sex

Priznala je kako je nakon šest godina braka i dvoje djece vođenje ljubavi s njezinim suprugom potpuno nestalo s njezine liste prioriteta. "Ono što sam htjela bilo je više sna, vremena za sebe, sat vremena za kuću, koktel s prijateljicama, priliku da dovršim roman koji sam započela prije osam mjeseci, pedikuru, putovanje bez cilja u Target, i vrijeme je za gledanje omiljene serije Dobra žena" - istaknula je. Sve navedeno je imalo prednost nad seksualnim užitcima. Ipak, osjećala je grižnju savjest jer je istovremeno htjela dobar brak i sretnog muža te je tugovala zbog gubitka jednostavne, zabavne i seksi strane njihovih života. " Zabrinula sam se da, ako odvojimo dijelove našeg intimnog života, oni možda neće biti tamo kad se konačno vratimo njima" - otkrila je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristen Manieri (@kristenmanieri_) on

Ova pojava nije neuobičajena te se s njome susreću mnoge žene, a potvrdila su je i brojna znanstvena istraživanja. Naše tijelo se mijenja, smanjuju se razine endorfina te se naše seksualne potrebe mijenjaju. Sve je to normalan i biološki prirodan dio svakog odnosa, no Kristen se odlučila na promjenu. Pošto inače obožava organizaciju, planiranje i popise, odlučila se na vrlo inovativnu ideju te suprugu predložila da, baš poput odlaska zubaru ili automehaničaru, zakažu i svoju seksualnu interakciju. Prema Kristen, postoje dvije prednosti ovog dogovora. Prva je ta da se, znajući da će se taj seks dogoditi, mogla emotivno i fizički pripremiti na to. Druga je bila  da ima pravo reći ne u bilo koje drugo vrijeme, odnosno vrijeme koje nije zakazano za seks, bez da osjeća grižnju savjest. Suprug je prihvatio njezinu ideju te su dvije noći u tjednu odredili kao "vrijeme za seks" te ga kao takvog zapisali u svoje kalendare. 

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Možda vas zanima Saznaj koji kupaći kostim najbolje odgovara tvojoj osobnosti Rubrika Moda Moda

Premda seksu po rasporedu nedostaje spontanosti to se može nadoknaditi inovativnošću, dodavanjem novih mjesta ili iznenađujućih seksi razgovora. Jer seks nije samo metoda razmnožavanja već jedna od stvari koje nas drži u paru. "Ljubav, iskrenost, partnerstvo, zajedništvo, ranjivost i dobar razgovor su obilježja dobrog braka, ali bez seksa, to je samo prijateljstvo." - napomenula je za kraj Kristen. Što ti misliš o ovakvom pristupu?

Photo: Instagram/Jenlyn Rodriguez

Komentari 0