Love&Sex

Muškarac koji odbija seks? Zvuči čudno, ali postoji barem 6 situacija kad se to događa

  • Imaš osjećaš da se izgubila privlačnost između tebe i tvog partnera, vrijeme je da detektiraš u čemu je problem
  • Otkrivamo ti šest razloga zbog kojih će muškarci odbiti seks. Da, da, nismo ni mi mislile da ih ima čak šest :)
  • Dosad smo smatrale da muškarci nikad ne odbijaju seks, ali ako se to ipak događa morat ćete tražiti uzroke

Većina muškaraca ne želi razgovarati, odnosno ne želi o tome razgovarati sa svojom partnericom. S dečkima u birtiji je ipak druga priča i drugi način komunikacije. Ako ti se u posljednje vrijeme događalo da on odustane od seksa ili nije previše zainteresiran kroz neko vremensko razdoblje, moguće je da ga nešto muči ili da ima neki problem . Često muškarci ne žele razgovarati o svojim problemima pa ćeš možda ti morati preuzeti inicijativu. Uz tvoju pomoć sigurno ćete pronaći rješenje, a mi ćemo ti otkriti šest mogućih razloga zbog kojih muškarac može odbiti seks.

via GIPHY

1. Naglašava svoju karijeru

Zabrinutost zbog posla može biti pravi ubojica raspoloženja za mnoge muškarce. Takvi muškarci imaju naviku izjednačavati profesionalni uspjeh sa samopoštovanjem. Jedino što možete učiniti jest raspravljati o situaciji, ali daleko od sobe. Pitaj ga što se događa u njegovom životu ili ga pitaj postoji li nešto što možeš učiniti za njega kako bi ga podržala u tom stresnom razdoblju.

2. Razine testosterona su niske

" Osobama iznad 40 godina razina testosterona počinje se znatno snižavati", kaže McKenzie.  Ponekad se gubitak testosterona događa velikom brzinom. Ovo stanje se ponekad naziva andropauza i dolazi sa simptomima koji uključuju gubitak energije , simptome depresije i nizak seksualni nagon. Možeš mu savjetovati da pita svog liječnika za testosteronski test. 

3. Iscrpljen je 

Ako tvoj partner kaže da je previše umoran za noćne igrice, onda je stvarno umoran. Najvažnije je da ne uzimaš to previše osobno. Prema McKenziu, čak 98 posto muškaraca koje savjetuje priznali su mu da njihov nedostatak seksualnog interesa nema nikakve veze s njihovim osjećajima prema partnerici. Kada vidiš da djeluje povrijeđeno ili ljutito, pripremi teren za razgovor o tome što se događa u njegovom životu kako bi ga učinila smirenijim. Ali, ako problem traje duže od šest tjedana, vrijeme je da razmislite o pomoći terapeuta ili liječnika.

via GIPHY

4. Prebrzo se krećeš

Ako tvoj novi partner odbija pozvati te kod sebe u stan, primjerice poslije noćnog izlaska, možda ti pokušava reći da još nije spreman spavati s tobom. Mnogo je emocija uključeno u seks s nekim. Kako navući takvog muškarca da spava s tobom? Moraš usporiti! Možda te ipak najprije želi bolje upoznati. To odbijanje shvati kao dobru stvar i zapamti da, unatoč tome što si mislila da te muškarci žele iskoristiti, oni ipak imaju osjećaje. 

5. On pati od depresije

"Klinička depresija je jedan od najvećih ubojica seksualnog nagona kod muškarca", kaže seksualni terapeut David McKenzie. Muškarci svih dobi, čak i tinejdžeri, mogu doživjeti niski seksualni nagon nego inače, pogotovo kada se bore s ovim poremećajem raspoloženja. Rješenje: "Sjetite se da je klinička depresija fizička bolest, a ne slabost karaktera", kaže McKenzie. Ovdje je ključno strpljenje , posebno nakon što se traži liječenje - dok su antidepresivi vrlo učinkoviti u liječenju depresije. Oni također mogu pridonijeti niskom seksualnom interesu. Tvoj partner možda želi razgovarati s liječnikom, ako primijeti ozbiljne probleme sa svojim seksualnim nagonom.

Možda vas zanima Znamo kako napraviti savršen večernji look za ljetne provode! Rubrika Beauty Beauty

6. Ima problema s vodovodom

" Iako su erektilna disfunkcija i prerana ejakulacija uobičajeni problemi", kaže McKenzie. Muškarac koji doživljava te poteškoće, može se povući od svoje partnerice zbog straha da će biti razočarana ili misliti da je manje muževan. Problem možeš riješiti na sljedeći način: Nemoj izbjegavati problem. To može biti vrlo teška tema za raspravu, ali problem koji se ne riješi može se pokazati još gorim i težim. Reci mu da ga voliš bez obzira na sve, budi mu utjeha i potpora. Nemoj od toga napraviti veliku dramu ili mu pokazivati da ti je manje zanimljiv.

via GIPHY

Možda vas zanima Što muškarac misli kad ti kaže da si slatka, što kad kaže da si seksi, a što kad te nazove lijepom? Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: shutterstock

Komentari 0