Love&Sex

O ovih 6 tema inteligentni parovi razgovaraju za vrijeme večere

  • O čemu razgovarate za vrijeme večere? Ako su to ove teme, onda vam moramo čestitati, dragi Einsteini!
  • Tko s partnerom razgovara o društvenim problemima, naučit će puno o njemu te njegovim pogledima na svijet
  • Za zdravu vezu je prvenstveno bitno da otvoreno razgovaramo o svojim osjećajima, brigama i problemima

Kad navečer fino jedeš s najdražim, onda pripovijedate o proteklom danu. To je dobro, jer partner treba znati što nekoga pokreće i čime se bavi. Međutim, kod večernjeg čavrljanja četo se ne radi samo o tome kolika je bila gužva u trgovini ili u prometu. Tko između špageta i kauča razgovara o ovim stvarima, ubraja se među inteligentnije parove. 

1. Problemi na poslu 

Nakon osmosatnog radnog dana može biti prilično zahtjevno slušati partnera kako priča o svojim problemima na poslu. Usprkos tome to rado radimo – naime, zajedno možemo možda doći do rješenja. Svejedno je li riječ o sitnicama – poput važnog emaila – ili o većim stvarima – poput prezentacije mušterijama: zajednički brainstorming može napraviti čuda! 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

2. Politički i društveni problemi 

Odlazak u mirovinu, izbjeglice, promjena klime… Tko s partnerom razgovara o društvenim problemima, naučit će puno o njemu te njegovim pogledima na svijet. Naravno, ponekad takve diskusije mogu biti povod nesuglasicama i svađi. Međutim, u ovom slučaju se rizik isplati. 

3. Književnost/filmovi 

Naravno da ne čitaju svi redovito. Međutim, ako ste oboje ljubitelji dobrog štiva, može biti vrlo korisno pričati o književnosti. Naravno, nisu inteligentni samo oni koji razgovaraju o Danteu, Götheu ili Krleži – diskusije o modernim knjigama mogu biti također vrlo zahtjevne. Također i razgovori o filmovima: neki parovi mogu satima razgovarati o tome koji scenarist je smislio najkreativniji zaplet i tko bi konačno trebao dobiti Oscara. 

Možda vas zanima 7 stvari koje većina muškaraca redovito prešućuje svojoj partnerici Rubrika Life&style Life&style

4. Zdravlje/prehrana 

„Kako da prestanem pušiti? Ne bismo li se trebali zdravije hraniti? Ili: koji sport doista ima smisla?“ Zapravo, trebalo bi biti sasvim normalno da pazimo na svoje tijelo. Međutim, puno parova ne razgovara o tome kako treba paziti na zdravlje. Prenaporno, predosadno ili premalo seksi… A zapravo bi bilo jako pametno pričati o tome i još bolje provoditi u djelo. U krajnjoj liniji, zdravlje je najvažnije te itekako djeluje na vezu. 

5. Svjetska događanja 

Svejedno je li riječ o politici, sportu ili ekonomiji – što se događa u svijetu? Ako za večerom pretresate dnevno-političke teme, to je znak da ste u toku, da se zanimate za druge i da odlučno gazite svakodnevicom. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

6. Financije 

„Kakav nam je budžet sljedeći mjesec? Brinemo li dovoljno za stare dane? Ima li smisla kupovati neku nekretninu? Kakvo je stanje s ulaganjima u dionice?“ Tko razgovara o (budućim) financijama, taj svakako misli dalje od mnogih drugih parova. 

Možda vas zanima Ušle smo sa sto kuna u najskuplje zagrebačke restorane - evo što smo uspjele pojesti Rubrika Life&style Life&style

Mora li to biti baš tako? 

Naravno da ne morate svaki dan pričati o svim navedenim temama. A koga zanimaju druge stvari, taj se ne mora mučiti s književnošću ili ekonomskim pitanjima. Za zdravu vezu je prvenstveno bitno da otvoreno razgovaramo o svojim osjećajima, brigama i problemima. Naime, doista je pametan onaj tko razgovara s partnerom o stvarima koje su im zabavne, koje ih spajaju ili rješavaju konflikte. 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0