Life&style

Žali se na posao i kolege čim više, dobro je za zdravlje!

  • Često se jadaš kako teško radiš i tko te sve na poslu nervira dok piješ kavu s onom jednom kolegicom koja ti je draga?
  • Samo nastavi jer to je dobro za tvoje zdravlje, pokazala je jedna australska studija
  • Ako se redovito žališ na posao možeš si poboljšati čak i privatni život

Imati na poslu najbolju prijateljicu ili najdražu kolegicu i stalno joj se jadati jedna je od najvažnijih stvari za preživljavanje na radnome mjestu. Istina je, pokazala je to i jedna studija. Naime, kolegica na koju se možemo osloniti i kojoj trčimo kada nam je potrebna kava ili odmor važna je za naše zdravlje.

Možda vas zanima Sitne navike koje razotkrivaju muškarca: Kojem tipu pripada tvoj dragi? Rubrika Life&style Life&style

Studija provedena na Sveučilištu u Melbournu pokazala je da ako se šališ o poslu koji radiš i žališ na njega, ali i na druge kolege te na količinu posla koji obavljaš, zapravo činiš veliku uslugu svome zdravlju. Istraživači su otkrili tu važnu činjenicu proučavajući grupu zaposlenika jedne bolnice i to u periodu od 12 mjeseci.

 

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Ako na poslu imamo nekoga s kim se možemo smijati, zabavljati i kome se možemo požaliti, poboljšat će se moral cijeloga tima. "Stalno jadanje nije uvijek nužno znak da želiš promjenu", objašnjava doktorica Vanessa Pouthier, jedna od članica istraživačkog tima. To znači da se tvoji šefovi ne trebaju bojati ako te vide da se žališ kolegama, jer tako ćeš čak doprinijeti i cijelome timu.

"To je samo izražavanje želje za suosjećanjem i povezanošću. Sve je to otpuštanje negativne energije, osobito ako pritom koristimo humor. A onda kada to ne činimo, naši dani samo postaju duži", objasnila je doktorica.

Možda vas zanima Isprobala sam novi mobitel za kojim svi lude - je li ispunio moja očekivanja? Rubrika Life&style Life&style

Osim toga, to nije samo način na koji se čovjek opušta. I više je od toga, jer, kaže doktorica, uz više smijeha na poslu općenito postajemo sretniji i zadovoljniji u životu. "To utječe na tvoje mentalno stanje, odnos sa supružnikom i san pa nemoj potcjenjivati svoje zadovoljstvo na poslu. Ono utječe na tvoj osobni život i više nego misliš", rekla je.

via GIPHY

Drugim riječima, vrijeme je da ti i tvoja kolegica što prije odete na kavu, istračate se i nasmijete svim uredskim nedaćama, naravno, sve u službu zdravlja.

Photo: Unsplash/Dankapeter

Komentari 0