Life&style

Isprobala sam novi mobitel za kojim svi lude - je li ispunio moja očekivanja?

  • Već danima koristim novi Samsung Galaxy S10 pametni telefon i baš mi je prirastao srcu
  • Najdraži dio svakako su mi tri stražnje i jedna prednja kamera koje mi garantiraju savršenu kvalitetu fotki i videozapisa
  • Genijalno mi je što sam pazi na potrošnju baterije pa isključuje nepotrebne aplikacije

Kao i svaka druga milenijalka, svoj mobitel smatram pravim partnerom i suputnikom u mnogim situacijama. Vezani smo od jutra do mraka, uz kraće prekide. Pouzdan mobitel koji me neće "izdati" u ključnim situacijama temeljan je element mog svakodnevnog života pa u novom Samsung Galaxy S10 pametnom telefonu uživam već danima. Iako se emocionalno ne vežem za stvari, on je pametan u pravom smislu riječi i baš mi je prirastao srcu. Za početak, iako ti to ne zvuči najromantičnije, on je taj koji me budi.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Kako sam pravi ranoranilac i mrzim kasniti s dnevnim obvezama, alarm mi je stvarno bitan. Ponekad, za svaki slučaj, navijem cijeli niz alarma. Idući korak mog dana je kratko uživanje u miru, dobroj kavi - i YouTubeu. Prije nego što otpočne moj dnevni kaos, volim pregledati videe svojih omiljenih Youtubera. Dobar zaslon i stereo zvučnik ključni su mi u tim trenutcima, a to ovaj mobitel svakako ima. Moje jutarnje iskustvo s njim je stvarno besprijekorno. Nakon kave, obično uživam u ostatku kratke jutarnje rutine i putem na posao pretražujem internet u potrazi za dobrim temama koje ću predložiti na poslu.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

S obzirom na to da mi mobitel već duže vrijeme odlično glumi laptop, pretražujem s lakoćom dok se vozim autobusom. Kako najčešće radim izvan svoje Wi-Fi mreže, jako mi je bitno da ostanem što bolje povezana pa me iznimno veseli činjenica da je internet na ovom mobitelu jako brz i doseže do nevjerojatnih 2.0 Gbps. S početkom mog radnog dana, preda mnom su brojni izazovi. Jedna od njih je definitivno i postizanje savršene fotografije - i to bez profesionalne kamere pa mi je ovaj mobitel ujedno i glavni oslonac. I ono bitno, cijeli proces fotografiranja olakšan je uz Samsung Galaxy S10 jer on, za razliku od drugih mobilnih uređaja dostupnih na tržištu, ima tri stražnje i jednu prednju kameru. Genijalno!

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Njih četiri savršen su tim za odlične fotke, ali i dobre videozapise. Prednja kamera po prvi puta može snimati UHD videozapise, a stražnja kamera ima mogućnost snimanja u ultra visokoj kvaliteti. Stražnje inteligentne kamere pomažu mi s kompozicijom i optimizacijom postavki, a to mi štedi vrijeme. I živce! Osim toga, ovo je prvi put da kvalitetne fotke mogu postići i po danu i po noći te nemam problema s presvijetlim i pretamnim fotkama. Dvostruki otvor blende se prilagođava i optimizira mi svjetlo. Tako sam postigla fantastične fotke čak i u noćnom izlasku, ali bolje je da ih ne vidiš. Naravno, od toliko fotkanja nerijetko imam problema s memorijom. A to me uistinu zna izbaciti iz takta! Samsung Galaxy me definitivno spašava jer ima poboljšanu memoriju te interni prostor za pohranu do 1 terabajta. A uvijek mogu dodati i još jednu microSD karticu po potrebi. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Po dolasku s posla u poslijepodnevnim satima, uvijek čeznem za malo mira, a moj mobitel već je polako naučio na moju rutinu pa isključuje aplikacije koje mi ne trebaju, da ne trošim bateriju uzalud. Aplikacije povezane s društvenim mrežama i poslom tada već lagano mogu ostati iza mene. Krajnje je vrijeme da se posvetim sebi. To vrijeme koristim za obitelj i prijatelje, a mobitel nas ne ometa. Kakva pametna stvarčica, zar ne? Dosada je zapamtio da u to vrijeme često koristim aplikaciju za narudžbu hrane pa ju ponekad uključi i sam! Pri kraju mog dana, mobitel opet igra važnu ulogu. Uvjerim se da me nitko nije hitno trebao, još jednom provjerim svoje društvene mreže, a potom navijam alarm. On tada već smanji plavu svjetlost i pokreće noćni način rada kako mi ne bi dodatno umarao oči. Iako mi je baš prirastao srcu, tada ga ostavljam. Ukoliko ga zaboravim staviti na punjenje, on isključi sve funkcije koje mi ne trebaju i štedi mi bateriju. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Zaključak? Sigurno već misliš da sam kronično ovisna o mobitelu, ali moj život naprosto je takav i ne mogu si pomoći. Mogu potražiti samo mobitel koji će se uklopiti u moju dnevnu rutinu i neće mi stvarati dodatne brige, opterećenje i stres. Samsung Galaxy S10 upravo je to - moj idealni partner! 

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7 

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0