Love&Sex

Parovi koji se svađaju više se vole, a sad znamo i razloge!

  • Ti i partner često se svađate? Ako se svađate racionalno, bez podizanja glasa i vrijeđanja, to je odlično za vašu vezu
  • Svađa će vas spasiti od dosade, potaknut će vašu strast i povezati vas, a ona je znak da je tebi i partneru do veze doista stalo. Osam znakova pokazat će ti zašto se trebate svađati

Čak 44 posto oženjenih parova vjeruje da im svađa barem jednom tjedno pomaže održati vezu zdravom i produktivnom, a potvrdilo je to nedavno istraživanje. Štoviše, za parove koji se svađaju često, ali na miran način, vjerojatnije da će ostati zajedno bez obzira na sve nesporazume.

Ti parovi znaju da je njihova ljubav prava i iskrena, a postoji i nekoliko razloga zašto je svađa u vezi itekako dobra!

via GIPHY

1. Svađa spašava od dosade

Čak ako ste zajedno i nekoliko godina, uvijek će biti neke stvari oko kojih se ne slažete. I to uopće nije loše. Upravo će konstruktivni konflikti potaknuti iskru u vašoj vezi i učiniti je uzbudljivijom.

Zamisli koliko bi zapravo bilo dosadno da se slažete baš oko svega! Zato sljedeći put kad osjećaš da će doći do svađeizmeđu vas  pokušaj je samo učiniti korisnom za vašu vezu i zajednički život.

2. Otkriva tvoju strast

Neki parovi dosita uživaju u svađi zato što im povisuje razinu hormona. Podsvjesno znaju da je svađa samo znak strasti koju osjećaju i da će njihovo neslaganje rezultirati strastvenim seksom.

Ako želiš očvrstiti svoju vezu, nužno je da izraziš svoje osjećaje kako god znaš umjesto da ih zadržavaš u sebi. Ipak, ne zaboravi da svađa teba završiti s pozitivnim ishodom.

via GIPHY

3. Vjerojatnije je da ćete ostati u vezi

Najveća pogreška koju možeš učiniti jest izbjegavati svađe. Često osjećaš da nešto nije u redu, ali ne govoriš ništa? Upravo to čest je razlog za prekid. Ako misliš da ti razgovor o osjetljivim temama neće pomoći u vezi, to je potpuno krivo. Svađa ti dozvoljava da se fokusiraš na probleme i riješiš ih prije nego postanu ozbiljni. Zato partneri koji se svađaju zajedno, ostaju zajedno.

4. Svađa će vas bolje povezati 

Nije važno hoćeš li u svađi "pobijediti" ili "izgubiti" jer najvažnije je da naučiš što više o svome partneru, ali i o sebi. Mali nesporazumi pomoći će vam da pokažete svoju pravu prirodu i način na koji se nosite s problemom. A ako zajedno uspijete prijeći preko svih problema, naučit ćete puno o kompromisu i ojačati svoju vezu.

via GIPHY

5. Znak je zdrave veze

Prema psiholozima postoji sedam znakova zdrave veze, a svađa je jedan od njih. Štoviše, ako se parovi uopće ne svađaju moglo bi to biti znak da nešto između njih nije u redu. Svađanjem promišljamo o vrijednostima koje cijenimo i otpuštamo ljutnju, ali argumentacija neka bude jasna. Osim toga, pokušaj partnera ne prozivati i snizi ton glasa kako bise se oboje usmjerili na čistu komunikaciju.

6. Svađa olakšava komunikaciju

Da bi u svojoj vezi stvorila povjerenje, nemoj šutjeti. Budi otvorena, preuzmi odgovornsot za svoja djela i slušaj partnera. Jedan od najiskrenijih oblika komunikacije je upravo svađa, a ona stvara osjećaj intimnosti, povjerenja i povezanosti i uči te kako s partnerom bolje komunicirati.

via GIPHY

7. Ona je znak da vam je stalo

Ako si ti i tvoj partner često prigovarate, a i dalje ostajete u vezi, ozbiljan je to znak da bi mogla biti riječ o iskrenoj ljubavi. Svađanje znači da ste više posvećeni i da vam je više stalo do rješavanja problema.

Možda vas zanima Možeš li vjerovati da su ovi celebi (bili) zajedno?! Rubrika Love&Sex Love&Sex

8. Svađa je dokaz zrele veze

Izbjegavanje svađe nije dobar način za gradnju dugotrajne veze. Ako možete otvoreno pričati o stvarima koje vas muče, znači da ste spremni svoju ljubav odvesti na novu razinu. Ipak, zreli ljudi ne viču i ne napadaju se međusobno, nego pokušavaju postići kompromis i racionalnim argumentima poboljšati svoju vezu.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0