Stars

Slavna manekenka vrlo mudro odgovorila na optužbe da se neprimjereno odijeva za "ženu u pedesetima"

  • Nekadašnji supermodel i danas uspješna fotografkinja Helena Christensen našla se prošlog travnja na meti javnosti
  • Dio modnih kritičara je smatrao kako je njezino odijevanje 'neprimjereno za jednu pedesetogodišnjakinju' te je to potaklo javnu raspravu
  • Helena se po prvi puta oglasila o ovom skandalu i jasno poručila da je ona zanimljivija od svojih godina te apelirala na rušenje predrasuda o "ženama u pedesetima"

Danski supermodel, bivši Victoria Secret model i kraljica ljepote Helena Christensen svojedobno je smatrana jednom od najljepših žena svijeta. Dok je devedesetih godina žarila i palima pistama najpoznatijih tjedana mode noseći kreacije renomiranih dizajnera, malo tko je mogao skinuti pogled s nje. Krajem prošle godine proslavila je svoj 50. rođendan, ali  godine nisu uzele danak na njezinoj skladnoj liniji. Svjesna svog odličnog izgleda, Helena se nerijetko odluči za izazovne modne kombinacije.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Jennifer Aniston otkriva koji joj je kompliment počeo ići na živce otkako je navršila 50 Rubrika Stars Stars

Skandal zvan "#bustier"

Tako se u travnju ove godine na zabavi povodom rođendana modela Gigi Hadid pojavila u trapericama i crnom čipkastom topu (bustieru) koji je više otkrivao nego skrivao. Samo par sati ranije crvenim tepihom događanja "Time 100 Gala" prošetala je u dekoltiranoj crnoj haljini s apliciranim cvijećem. Javnost je ova dva modna pojavljivanja dočekala na nož te su je brojni modni stručnjaci ocijenili kako je riječ o modnim kombinacijama neprimjerenima za ženu njezinih godina. To je potaknulo žustru medijsku raspravu o tome kako bi se zapravo trebale oblačiti pedesetgodišnjakinje u 21. stoljeću.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Možda vas zanima "Život počinje iza pedesete", poručuje manekenka koja u 59-oj reklamira donje rublje Rubrika Život Život

"O meni ima zanimljivijih stvari od mojih godina"

Premda je bila uvučena u samu srž skandala, Helena se u jeku rasprave nije odlučila oglasiti. O situaciji progovara sada, nekoliko mjeseci kasnije u intervjuu za američki časopis You. "Ne želim pričati u intervjuima o svojim godinama jer smatram da je to uvijek ono što se nameće ženama. Čak i kratko spominjanje te stavlja u situaciju da cijeli razgovor bude upravo o tome." - započela je Helen. "Stoga bih vas zamolila da naprosto zaboravimo to pitanje. Ovo se odnosi na sve žene i sve članke o ženama. Muškarce to nitko ne pita jer jednostavno njima nije stalo do toga. " - otkrila je. Ovaj nekadašnji supermodel smatra kako je njezina dob zapravo ono najmanje zanimljivo kod nje i da bi se trebali usmjeriti na njezin rad, postignuća i ambicije. Također drži da je to pravilo koje treba vrijediti za sve žene.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Frizure koje najbolje pristaju ženi u 30-ima, 40-ima i 50-ima Rubrika Beauty Beauty

Pedesete - bez predrasuda

Godine prema njoj nisu faktor koji treba utjecati na to kako ćete se vi osjećati i što ćete nositi. Ako imaš samopouzdanje, imaš sve! A ona na svom izgledu predano radi te uz različite vanjske aktivnosti kombinira treninge boksa, joge i plesa. Žene ne bi trebale biti prozivane zbog svojih godina već uspješno naći način kako da u njima uživaju kako njima najbolje odgovara. Pritom, naravno, noseći ono što ih raduje. Što ti misliš o ovoj situaciji?

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0