Life&style

Djeca supermodela: gdje su, što rade i jesu li nalik majkama potomci najljepših žena svijeta

  • Vladarice društvene i medijske scene 90-ih godina bili su supermodeli poput  Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington, Linde Evangeliste, Claudije Schiffer i Stephanie Seymour
  • Danas su one žene u pedesetima, a izuzev Naomi koja i dalje žari i pali modnim pistama, sve su se povukle i okrenule poduzetništvu 
  • Većina njih su postale majke pa smo istražile tko su to nasljednici nekih od najljepših žena svijeta

Ženski supermodeli su bili apsolutni vladari društvene scene 90-ih. To su bile djevojke koje su svi željeli i koje su svi željeli biti. Premda je termin supermodel skovan nešto ranije, u popularnoj kulturi ga vežemo za pet modela, tzv. Big Five koje je slavni modni fotograf Peter Lindberg ovjekovječio za britansko izdanje časopisa Vogue 1990. godine. To su Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington, Linda Evangelista i Tatjana Patitz. U narednim godinama, Njemica Tatjana će biti zamijenjena drugim njemačkim modelom - Claudiom Schiffer. Ovom društvu se povremeno u editorijalima pridruživala i američka manekenka Stephanie Seymour. Ipak, tek će inauguracijom Kate Moss među supermodele, velika petorka u javnosti postati poznata kao Big Five. Danas su ovi supermodeli u svojim pedesetima, a većina su postale majke. Stoga smo mi odlučile istražiti kako to izgleda druga generacija, odnosno nasljednici nekih od najljepših žena svijeta.

Odrastanje pod lupom javnosti

Cindy Crawford

Djeca modela Cindy Crawford medijski su najeksponiranija djeca supermodela, a velik razlog tome je što su odlučili poći majčinim stopama. Cindy se, nakon propalog braka s Richardom Gerom, udala za poduzetnika i bivšeg modela Randea Gerbera s kojim je dobila dvoje djece, sina Presleya Walkera i kćer Kaiju Jordan. Obitelj se zajedno često može vidjeti na crvenom tepihu i društvenim događanjima, a o tome kako rado provode vrijeme zajedno svjedoče i brojne paparazzo fotke nastale za vrijeme zajedničkog odmora, odlaska na ručak ili kupovinu.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

 I dok je 21-godišnja Kaia, čiju ljepotu nerijetko uspoređuju s majčinom, nova IT djevojka, njezin dvije godine stariji brat polako gradi reputaciju "zločestog dečka". Je li samo riječ o trenutačnom hiru pokazat će vrijeme. Bilo kako bilo, obitelj Gerber s pravom slovi za jednu od najljepših hollywoodskih obitelji.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Helena Christensen

Danski supermodel, bivši Victoria Secret model i kraljica ljepote Helena Christensen majka je Mingusa Luciena Reedusa, kojeg je dobila u petogodišnjem braku s glumcem Normanom Reedusom. Par je unatoč razlazu ostao u bliskim odnosima. 

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

 

Sudeći po fotografijama, koje je Helena podijelila s pratiteljima na društvenim mrežama, 22-godišnji Mingus je slika i prilika svoje majke. Premda je još 2017. godine pistom prošetao kao Calvin Klein model, njegova majka je otkrila kako se mladić ovim poslom nema namjeru baviti u budućnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

👨‍🎓❤️🤟 #classof2018

A post shared by Helena (@helenachristensen) on

 

Stephanie Seymour 

Lice Stephanie Seymour je obilježilo naslovnice modnih magazina 80-ih godina prošlog stoljeća, a medijske je stupce iduće desetljeće punila vezom s kontroverznim Axelom Rosseom kojeg je svojedobno i optužila za zlostavljanje. Još kao 19-godišnjakinja se udala za gitarista Tommya Andrewsa, a u kratkom jednogodišnjem braku par je dobio sina Dylana Thomasa Andrewsa.

 | Autor: profimedia profimedia

Ljubavnu sreću Seymour je napokon pronašla u 22 godine starijem milijarderu Peteru Brantu koji je u trenutku upoznavanja bio oženjeni otac petero djece. Ipak, par je svoju vezu nastavio unatoč kritikama te su je okrunili brakom u kojem je rođeno troje zajedničke djece, sinove Peter II. i Harry te kćerka Lilly Margaret.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Dok se najstariji 32-godišnji Dylan drži podalje od javnosti te se posvetio svom zanimanju kustosa i povjesničara umjetnosti, njegova braća su već dobro poznata u showbiz krugovima.  Naime, braća Brant već godinam pokušavaju u medijima stvoriti image stvarnog Chucka Bassa i veću se se sami proglasili "ikonama".

Dvojac je čest gost različitih modnih događanja, ali i tabloida zahvaljujući svom ekscentričnom i često razvratnom ponašanju. Mlađi, 25-godišnji Harry, koji pokušava ostvariti karijeru modela, domaćoj je  javnosti poznat po vezi s manekenkom Andrejom Pejić. Poput braće i 17-godišnja Lilly iskazuje interes za svijet mode i zabave, no trenutačno uživa u neopterećenosti mladenačkog života.

Kate Moss

Kate Moss nije potrebno posebno predstavljati jer je zasigurno riječ o jednom od najpoznatijih supermodela u povijesti. A izgleda kako je njezinim stazama odlučila poći i njezina 16-godišnja kćerka Lila Grace Moss Hack koja se nalazi na listi modela u Kate Moss Agency. Djevojka je vrlo brzo stekla pažnju vodećih dizajnera pa je tako u nepunih godinu dana bavljenja modelingom već dva puta bila izabrana za lice Marc Jacobs kampanje. Kreator je tom prilikom na vlastitom Instagramu s pratiocima podijelio kako ga s Lilom povezuje posebna veza još od kada ju je upoznao kao šestogodišnjakinju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When I met @lilamoss for the first time in 2008, I was on a holiday in Ibiza and went to Formentera for the day to visit with her mom, Kate Moss, and other friends and family. At just 6 years old, Lila’s strong character, demeanor and great beauty was already very apparent. The next time I saw Lila was in August of 2011 at Kate’s wedding, her character was even more dynamic and her beauty even greater. This past July is the last time I saw Lila when Kate brought her to the set of our @marcbeauty campaign shoot with @davidsimsofficial. It was a bit surreal to have Kate in the studio with Lila as it brought back memories of the first time I met Kate when she was 18 years old and cast to walk for the Perry Ellis’ Spring/Summer 1993 Grunge Collection. Kate and I became very close after the Grunge Collection and remain lifelong friends (much of which is very well documented!). When Lila came to NYC to work with us in July to be the face of our latest beauty campaign it felt a bit like an intersection of my personal and professional life coming full circle as we gathered in the studio with @davidsimsofficial, @kegrand, @guidopalau, @dianekendal and @katemossagency. It is with great pride and a full heart that I share this (first) image from our shoot with the incredible @lilamoss in her first ever campaign for @marcbeauty. Lila’s beauty, composure, patience and kindness made this project even more special than I could have imagined. With each look we photographed, she got into each character effortlessly and gracefully. Thank you, Lila, for being a part of this extremely special project and thank you, @katemossagency and @jeffersonhack for allowing us the privilege to work with your beautiful daughter. Love, Marc

A post shared by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on

Kate je djevojčicu dobila u dugogodišnjoj vezi s Jeffersonom Hackom, urednikom časopisa Dazed & Confused s kojima je unatoč razlazu ostala  u izvrsnim odnosima, a pozvala ga je čak i na svoje vjenčanje s Jaimeom Hinceom 2011. godine. Lila je vrlo bliska s roditeljima, a posebno s majkom kojoj je česta pratnja na javnim događanjima pa tako i vjenčanju princeze Eugenie koje se održalo 12. listopada 2018. godine.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Daleko od očiju javnosti

Claudia Schiffer

Za razliku od svojih kolegica, njemački supermodel Claudia Schiffer svoje troje djece nastoji držati podalje od očiju javnosti. Od 2002. godine je udana za američkog filmskog producenta Matthewa Vaghna s kojim ima sina Caspara Matthewa i dvije kćeri, Clementine Poppy te Cosimu Violet. Vrijeme će pokazati hoće li netko od njih krenuti majčinim stopama, no Claudia ih se zasad trudi zadržati što dalje od fotoobjektiva i priuštiti im "normalno" odrastanje.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

 | Autor:

Tek je prije godinu dana, s 17. rođendan djevojčice podijelila njezinu sliku na svom Instagramu. 

 | Autor:

Linda Evangelista i Christy Turlington

Baš poput Claudije, svoje nasljednike od očiju kamera vješto skrivaju i Cristye Turlington te Linda Evangelista. Ultimativna američka it djevojka, Christy Turlington, sada je poduzetnica i aktivistica za ljudska prava. Majka je dvoje djece, 19-godišnje Grace i 16-godišnjeg Finna koje je dobila u braku s glumcem Edwardom Burnsom. Unatoč tome što su im oba roditelja odabrala karijeru ispred kamera, bivši supermodel svoju djecu zasad drži podalje od istih.  | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Linda Evangelista je majka dječaka Augustin Jamesa Evangeliste kojeg je rodila 2006. godine. U medijima je odbila imenovati dječakova oca, no u godinama koje su uslijedile otkrilo se kako je riječ o francuskom milijarderu i sadašnjem suprugu glumice Selme Hayek, Françoisu-Henriju Pinaultu s kojim je nekoliko godina provela na suđenju za alimentaciju. 

 

Naomi Campbell

U svibnju 2021. Naomi Campbell je na Instagramu objavila da je po prvi put postala majka. Lice svoje bebe otkrila je tek u veljači sljedeće godine sa zadivljujućom fotografijom na naslovnici britanskog Voguea u ožujku.   | Autor: Vogue Vogue

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0