Stars

Legendarna pjesma Eurythmicsa izašla je prije točno 40 godina, a evo gdje je danas Annie Lennox

  • Legendarna pjesma Eurythmicsa 'Sweet Dreams' objavljena je prije točno 40 godina
  • Bila je to najuspješnija pjesma ovog poznatog britanskog dua, a nastala je u svega nekoliko minuta 
  • Povodom ovog velikog rođendana, neke su lijepe uspomene na nju podijelili i Annie Lennox i Dave Stewart

Priča o Eurythmicsu, britanskom glazbenom dvojcu kojeg su činili Dave Stewart i Annie Lennox, rijetkost je u svijetu glazbenika kada su osobni odnosi u pitanju. Nakon što su oboje bili dio benda Tourists tijekom kasnih 70-ih, Annie i Dave postali su par, ali su prekinuli kada je nastao Eurythmics. Ipak, umjesto da krenu svatko svojim putem, nastavili su raditi na glazbi zajedno, a profesionalno partnerstvo rezultiralo je brojnim hit albumima i singlovima te nezaboravnim nastupima uživo.

“Sonny i Cher imali su obratan slučaj: prvo su postali jako slavni, a tek onda prekinuli”, nedavno je komentirao Dave dodavši da su on i Annie bili par koji je živio zajedno, raskinuo vezu, a zatim nastavio profesionalno vrlo uspješnu suradnju. "Većini parova koji prekinu bilo bi teško raditi zajedno. Ne kažem da je sve bilo lako. Jedna stvar koja je nevjerojatna kod Annie i mene je da se nikada nismo svađali kroz 45 godina. Nikada se nismo posvađali. Imali smo neslaganja kada je jedna osoba željela učiniti jednu stvar, a druga osoba nije, ali kada zamislite parove ili ljude koji se iznenada žestoko posvađaju i potpuno polude, to se nikada nijedogodilo. Samo bismo se složili da se ne slažemo”, rekao je.

Njihov drugi studijski album 'Sweet Dreams (Are Made of This)' doživio je neviđeni uspjeh, i to prvenstveno zahvaljujući istoimenom hitu koji je objavljen prije točno 40 godina na današnji dan i koji je završio na samom vrhu Billboardove ljestvice. Karijera im je nakon toga strelovitom brzinom krenula uzlaznom putanjom te se nastavila kroz dugi niz godina, a u konačnici im prošle godine donijela i mjesto u Rock Roll Hall of Fame.

Možda vas zanima Annie Lennox i danas je šarmantna, ali kako joj je tek kći zgodna! A i pjeva dobro kao mama Rubrika Stars Stars

I ne samo da se pjesma popela na vrh Billboardove ljestvice, već se tamo zadržala impresivnih 26 tjedana. Sam album popeo se na 15. mjesto Billboardove ljestvice 200 najboljih i tamo proveo ukupno 59 tjedana.

“Kada mi netko kaže ‘Sweet Dreams’ ima 40 godina’, pomisliš ‘Dovraga!'. Tako puno zabave, a tako malo vremena. I danas kada sjednem u auto, tijekom skoro svake treće vožnje Eurythmics se pojavi na radiju. Ili u kafiću ili bilo gdje, stalno je tu, i 40 godina kasnije. Iako mislim da to ima puno veze s osobom, duom ili bendom, stvarno vjerujem da je to zapravo snaga pjesme", zaključio je.

Ova legendarna pjesma nastala je kada su on i Annie već prekinuli ljubavnu vezu, ona je bila pomalo ljutita i njihovim je odnosom vladalo podosta melankolično raspoloženje. Annie je ležala na podu u studiju, Dave se zabavljao bubnjarskim računalom što je u ono vrijeme bio apsolutni novitet, a kada ga je napokon pokrenuo i začuo dobro poznati beat, bio je kao osupnut. Par minuta kasnije u priču je dodao i monofoni sintisajzer, a Annie je odjednom skočila i počela svirati drugi sintisajzer. Par trenutaka nakon što su oboje krenuli ponavljati ‘Dovraga, ovo zvuči nevjerojatno!’, Annie je primila mikrofon i počela pjevati dobro poznate stihove ‘Sweet dreams are made of this…’. Samo petnaestak minuta kasnije njihova je vjerojatno najpoznatija i najuspješnija pjesma bila gotova. 

Možda vas zanima Svi se pitaju koliko Mariah Carey zarađuje od najvećeg božićnog hita svih vremena, procurio je iznos Rubrika Life&style Life&style

“Gotovo je nemoguće povjerovati da je ‘Sweet Dreams' objavljena prije četrdeset godina! Od tada je uistinu nastavila putovati svijetom i preko sedam mora, a što je prekrasna i čudesna priča sama za sebe! Pjesme su poput brodova... Imaju svoja vlastita putovanja i odredišta.. Jednom kada su porinute, više nema povratka. Samo morate slijediti putovanje”, napisala je Annie na svom službenom Instagramu.

Zanimljiv trenutak ova je genijalna pjesma imala i prije dvije godine kada su na nju naletjeli blizanci Tim i Fred Williams, inače poznati po svojim 'First Time Hearing' videima na YouTubeu u kojima otkrivaju legendarne stvari i snimaju svoje reakcije prilikom prvog slušanja istih. 'Sweet Dreams' bila je jedna od mnogih koje su ih oduševile, a što je Annie doživjela simpatičnim do te mjere da je njihov video podijelila i na svom Twitteru. "O moj Bože!!! Ovo sam prvi put vidjela prije nekoliko dana… Nevjerojatno je iz moje perspektive, gledati ova dva nevjerojatna mlada momka kako upijaju Sweet Dreams – snimljenu 1983. TU leži prava moć glazbe... Ona je most do duše i intelekta!", zaključila je! 

A baš kao što zanimljiv život i putovanje ima najpoznatija pjesma koju je ikada snimila, zanimljivo životno putovanje ima i sama Annie. Danas je u sretnom braku sa svojim trećim suprugom Mitchom Besserom, veliki je uzor u svakom pogledu svojoj kćeri Loli, uspješno i dalje stvara nove pjesme, volontira i radi na humanitarnim projektima, stari dostojanstveno, a podsjeća nas redovito i na to da su godine samo broj.

Tako se na primjer nedavno, neposredno prije svog 68. rođendana, počastila prvom tetovažom - dvjema ptičicama i srcem koji su sletjeli na njezin struk i koje su posveta njezinoj solo pjesmi 'Little Bird' snimljenoj 1992., onoj koja nas uči koliko je važno usuditi se vinuti u visine i otisnuti se na putovanje za koje nikada ne znamo što nam nosi, ali bismo na njega definiivno uvijek trebali pristati. 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0