Stars

Poznati pjevači bi ove svoje velike hitove rado zaboravili. Neke pjesme će te iznenaditi...

  • Donijele su im milijune, naklonost obožavatelja i svjetsku slavu, a sada bi ih jednostavno željeli zaboraviti
  • Ovo je scenarij koji su velike svjetske pjevačke zvijezde proživjele s pojedinim dobro nam poznatim hitovima
  • Od 'Stairway to Heaven', preko 'Wonderwalla' pa sve do pjesme 'Royals', evo koji su se sve hitovi našli na popisu

Brojni slavni pjevači dan danas žale za pjesmama koje su propustili otpjevati, a koje su zahvaljujući njihovim kolegama postale velike uspješnice. Tako je poznate stihove 'Under my umbrella, ella, ella, eh, eh, eh' umjesto Rihanne izvorno trebala pjevati Britney Spears, a veliki hit grupe Aerosmith 'I don't want to miss a thing'  kanadska diva Celine Dion.

Možda vas zanima Google ima novu, jako zgodnu tražilicu za pjesme za tvoj mobitel. Trebaš znati samo jednu stvar! Rubrika Life&style Life&style

S druge strane, u povijesti moderne glazbe našle su se i priče o pjesmama koje su postigle sjajan prijem kod publike, no njihovi ih izvođači jednostavno ne mogu smisliti. A jedna od najpoznatijih se zasigurno veže uz prethodno spomenutu pjevačicu. Naime, Celine je u više navrata javno progovorila o tome kako nije ljubiteljica pjesme 'My Heart Will Go On' te ju je prvotno i odbila snimiti.

Kao u inat, upravo joj je ona osigurala brojne nagrade, među kojima je i Oscar te se premetnula u jedan od najprodavanijih singlova u povijesti prodan u više od 18 milijuna kopija diljem svijeta. A tko od njezinih kolega bi najradije zaboravio pojedine pjesme iz svoje karijere možeš otkriti u nastavku.

Hitovi koji su im dosadili

Engleski kantautor James Blunt otkrio je da ga je njegova planetarno popularna pjesma 'You're Beautiful' iz 2005. godine iznervirala zbog prezasićenja koje je uzrokovala. "Puštali su je posvuda i ljudima je postala dosadna, a onda su je počeli izjednačavati sa mnom", otkrio je za magazine Hello!, dodavši kako ga od tada mnogi pogrešno percipiraju kao "ozbiljnu i dosadnu osobu".

Drugu stranu popularnosti određene pjesme doživio je i pjevač grupe Oasis Liam Gallagher. Riječ je o pjesmi 'Wonderwall' iz 1995. godine, koju ovaj Britanac danas ne može smisliti. “Ne mogu podnijeti tu pjesmu. Svaki put kad to moram otpjevati, želim poludjeti. Problem je što je to bila velika, velika pjesma za nas. Odem u Ameriku i tamo se redovito susretnem s pitanjem ‘Jeste li vi gospodin Wonderwall?’", svojedobno je kazao o najvećoj uspješnici svoga benda.

Možda vas zanima Ove pjesme se najviše slušaju za vrijeme seksa - pogledaj koje su ušle u TOP 10 Rubrika Love&Sex Love&Sex

Na istom je tragu i razmišljanje glavnog pjevača grupe R.E. M Michaela Stipea koji je u intervjuu za BBC 2016. godine priznao kako ne podnosi pjesmu 'Shiny Happy People', veliki hit grupe iz 1991. godine. "To je slatka pop pjesma napisana za djecu ... ako je postojala jedna pjesma koja je poslana u svemir da predstavlja R.E.M. ostatak vremena ne bih želio da to budu upravo ona", otkrio je.

Fokus na isključivo jednu pjesmu u cijelom njihovom stvaralaštvu bio je i razlog zbog kojeg je Kurt Cobain nevoljko izvodio poznatu pjesmu 'Smells Like Teen Spirit', a među članovima benda Led Zeppelin na lošem je glasu istinski klasik sedamdesetih, pjesma 'Stairway to Heaven'.

Među onima koji dijele razmišljanje kako su najvećim hitovima njihove karijere postale pjesme koje to nužno nisu zaslužile našla se i pjevačica hrvatskih korijena - Lorde. Premda ne mrzi svoj Grammyjem nagrađeni hit 'Royals' smatra kako one ne predstavlja njezino najbolje umjetničko djelo ta da bi ga iz današnje perspektive sasvim drugačije izvela.

Možda vas zanima Istražili smo koje su pjesme najčešći odabir za prvi ples u Hrvatskoj, jedan pjevač je daleko popularniji od svih Rubrika Life&style Life&style

Stihovi koje su zažalili

A zbog onoga što je otpjevala zažalila je i pop zvijezda Kathy Perry. Premda je njezina pjesma 'I Kissed A Girl' te 2008. preko noći poharali glazbene ljestvice, 36-godišnjakinja danas smatra kako je zastarjela te prepuna stereotipa. "Mislim da smo se zaista promijenili, konverzacijski, u proteklih 10 godina. Prošli smo dug put. Tada se nije govorilo o biseksualnosti ili bilo kojoj vrsti fluidnosti”, na tu temu je kazala za portal Glamour.

Određene stihove u pjesmi 'Picture to Burn' zažalila je i njezina prijateljica Taylor Swift. Pjesmu u kojoj svog nesuđenog ljubavnika proziva zbog homoseksualnosti naposljetku je izmijenila te su kontroverzni dijelovi teksta uklonjeni sa službenog spota i verzije pjesme dostupne za preslušavanje.

Pjesma 'Gold Digger' jedan je od najvećih uspjeha repera Kanyea Westa. Godine 2013., deset godina po izlasku ovog hita, glazbenik je priznao kako mu se pjesma zapravo nikad nije svidjela, ali je znao da će mu donijeti dobru zaradu. Ako ništa, cijenimo njegovu iskrenost.

Možda vas zanima Kakve veze ima glazbeni ukus sa seksom? E, pa ljubitelji 3 glazbena žanra baš znaju uživati Rubrika Love&Sex Love&Sex

Loši odabiri i želja za zaboravom

Čini se kako Lady Gaga ima niz problema s pjesmom 'Telephone' koju je svojevremeno otpjevala s Beyonce. Izvorno je tu pjesmu napisala za Brittney Spears, no ona ju je odbila pa ju je ona odlučila izvesti sama. Danas pak tvrdi kako je to njezina najlošija pjesama. "Kad kažem da je to moja najgora pjesma, to nema nikakve veze s pjesmom, već samo s mojom emocionalnom vezom s njom", priznala je objasnivši kako je u vrijeme njezinog nastanka prolazila kroz težak životni period.

No, to nije jedina pjesma koju bi ova 34-godišnjakinja izbrisala iz svog pjevačkog opusa. Visoko na ljestvici našla se i pjesma 'Do What U Want' koju u originalu izvodi pjevačem R. Kellyjem. Nakon što je optužen za sustavno zlostavljanje, Gaga je pjesmu odlučila ukloniti,a u pismu obožavateljima je navela sljedeće: "Pjesmu i video snimila sam u mračno doba svog života, namjera mi je bila stvoriti nešto krajnje prkosno i provokativno, jer sam bila bijesna i još uvijek nisam obradila traumu koja se dogodila u mom vlastitom životu". Trenutno je dostupna verzija pjesme koju izvodi s Christinom Aguilerom.

 

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

 

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0