Life&style

Google ima novu, jako zgodnu tražilicu za pjesme za tvoj mobitel. Trebaš znati samo jednu stvar!

  • Ako se ne možeš sjetiti autora ili imena neke pjesme, nema problema – Google će ti pomoći
  • Novi Googleov alat za Android telefone i iPhone pomaže vam pronaći tu pjesmu na nekonvencionalni način
  • Naime, dovoljno je da znaš melodiju pjesme (ne moraš znati ni tekst!)

To nam se događa stalno - zaglavi nam se neka pjesma ili melodija u glavi, pokušamo je pjevušiti ili zviždati prijateljima i nitko nema pojma o čemu govorimo. Nastavljamo razmišljati o tome sve dok je napokon ponovno ne čujemo - u TV emisiji, na radiju u automobilu ili u trgovini. Sada Google ima novi način da je identificira! 

Možda vas zanima Ovih 10 dijeta su ljudi najviše guglali u 2020. godini – prvo mjesto te neće iznenaditi Rubrika Life&style Life&style

Naime, sada možemo pjevušiti, pjevati ili zviždati melodiju na telefonu. Tehnologija za usklađivanje tonova s bazom podataka identificiranih pjesama putem pjevanja, pjevušenja i zviždanja - umjesto samo s pomoću tekstova - postoji više od deset godina i bila je glavna stvar u glazbenoj aplikaciji SoundHound još 2009. godine.

via GIPHY

Kako bi započela s upotrebom Googleove nove značajke, uzmi telefon i otvori najnoviju verziju aplikacije Google ili widgeta Google pretraživanje. Zatim dodirni ikonu mikrofona i na engleskom jeziku recite "Koja je to pjesma?" Zatim dodirni gumb „Potraži pjesmu“. Počni pjevušiti, pjevati ili zviždati melodiju kako bi došla do rezultata. 

Možda vas zanima Ove pjesme se najviše slušaju za vrijeme seksa - pogledaj koje su ušle u TOP 10 Rubrika Love&Sex Love&Sex

Ako upotrebljavaš Google asistenta, samo reci: "Hej Google, koja je to pjesma?", a zatim počni pjevušiti melodiju. Google će prikazati najvjerojatnije rezultate na temelju melodije koju si pjevala. Možeš potom odabrati pjesmu kako bi je poslušala i provjeriti je li to baš ta melodija koja ti je zapela u glavi. Zgodno, zar ne?

via GIPHY

Photo: Getty Images

Komentari 0