Life&style

Nova pjesma Đorđe Balaševića odmah je preslušana 140 tisuća puta: "Ništa ne budi takve emocije"

  • Olivera Balašević je na svoj 63. rođendan predstavila novu pjesmu svog pokojnog supruga
  • Tada je puštena samo prva minuta pjesme, a tri dana kasnije pjesma u cijelosti
  • Dosad je preslušana više od 140 tisuća puta, a Balaševićevi obožavatelji su oduševljeni

Đoletovi obožavatelji dobili su još jednu njegovu pjesmu. Objavljena je nova, dosad nepoznata pjesma Đorđe Balaševića, čiju je prvu minutu njegova supruga Olivera Balašević objavila na svom Instagram profilu povodom svog 63. rođendana. Prošlo je malo više od godinu dana od smrti kantautora i pjevača, legendarnog Đorđa Balaševića, a u petak je pjesma predstavljena pred nekoliko stotina ljudi koji su se okupili te večeri na Oliverin poziv.

Možda vas zanima Najljepše ljubavne priče iz svijeta glazbe: Svoje ljubavi su opjevali i učinili besmrtnima Rubrika Life&style Life&style

Pjesma nosi naziv "Rođendanska" o kojoj je supruga pokojnog kantautora rekla: "Samo sam jednom burno reagirala. Uvijek je pisao o nekim promašenim, nesretnim ljubavima, kako ljubav ne pobjeđuje, kako nije stigao ili je stigao kasno u njezine svatove i tako... I onda sam mu rekla: 'Napiši ti pjesmu da si zaljubljen u baku. Naravno, uputio mi je jedan od onih njegovih pogleda. I napisao je pjesmu", rekla je Olivera. Pjesma je dosad preslušana već više od 140 tisuća puta.

Na YouTubeu osvanule nikad objavljene pjesme omiljenog Đorđa Balaševića

Predstavljeno je i dopunjeno izdanje antologije Balaševićeve ljubavne poezije 'Dodir svile' te njegove neobjavljene pjesme. Đoletovi obožavatelji imaju samo riječi pohvale za ovu pjesmu. "Savršenstvo. Ništa na ovom svijetu ne probudi u meni kaos emocija kao genijalnost ovog čovjeka. Hvala ti na tom", piše u jednom komentaru.

 | Autor: Pixsell/Ben Stansall Pixsell/Ben Stansall

Drugi je napisao: "45 godina slušam Đoletove stihove.... I još uvijek se pitam: Kako ? .... Odakle vještina igranja riječima na takav način kao da je to upravo ono što ja želim da kažem.... A nikad tako ne znam kazati...". "Nikad se više neće roditi ovakav čovjek, ovakav umjetnik... naježila sam se od glave do pete... Đole živiš! Privilegija je bila živjeti u tvoje vrijeme", napisala je jedna obožavateljica.

Đorđe Balašević Možda vas zanima Neki novi klinci učit će o Dorđu Balaševiću: Ove 3 njegove pjesme uvode se u udžbenike za osnovne škole Rubrika Stars Stars
Photo: Pixsell/Ben Stansall

Komentari 0