Moda

Zaviri na dno ormara! Ova tri nekoć megapopularna modela tenisica ponovno su hit

  • Sudeći prema dosad viđenom, čini se kako je jedan od najvećih trendova 2021. godine - povratak u blisku prošlost
  • Iznimka nije ni svijet tenisica, a tri su nekoć slavna modela zahvaljujući društvenim mrežama vraćena u modnu žižu
  • Starke, Jordanice i Reebokice proživljavaju novu slavu, a tko zna, možda jedne takve već imaš u svom ormaru

Neke trendove dirigiraju slavni dizajneri i modne kuće, neke proslave društvene mreže, a neki zahvaljujući repetitivnosti modnoga svijeta dožive svoj veliki 'comeback'. Kao što smo to već imali priliku vidjeti na primjeru ljetnih cipela, čini se kako je modno razdoblje pred nama obilježeno povratkom nekoć popularnih modela obuće. Iznimka nije ni svijet tenisica, a novim stazama slave koračaju tri dobro poznata modela.

Možda vas zanima Popularnost ovih tenisica među Hrvaticama ne jenjava već godinama. Imaš li ih i ti u ormaru? Rubrika Moda Moda

1. All Star

Prvi trend koji ćemo spomenuti zapravo nikada nije zamro, ali je dobio novo lice. Riječ je o Converse All Stars tenisicama koje su u domaćoj javnosti poznatije kao 'starke'. Izvorno nastale kao košarkaške tenisice brzo su našle svoj put s terena na ulice te postale neizostavni dio urbane mode.

Premda posljednjih sezona nisu u centru pozornosti, starke nikada nisu iščezle s polica dućana te iz sezone u sezonu uspješno nađu nove poklonike. I dok smo proteklih godina bili svjedoci prevlasti nižeg modela, sudeći prema fotografijama koje su preplavile društvene mreže, izgleda kako klasične crne starke čija visina seže do gležnja ponovno postaju rado viđen model tenisica.

Od Prade do Isabel Marant: Jelena Rozga ima fantastičnu kolekciju tenisica

2. Air Jordan

A društvene mreže su kumovale povratku još jednog poznatog modela košarkaških tenisica - Jordanica. Riječ je o modelu visokih tenisica koji je 1984. godine od strane Nikeovih dizajnera kreiran za, po mnogima, tada najboljeg košarkaša svijeta Michaela Jordana. Na tržištu su dostupne različite verzije ovih tenisica, no među trendsetericama su posebno popularni takozvani retro modeli.

Možda vas zanima Modni peteroboj: Koja je od prolaznica najbolje iskombinirala bijele tenisice? Otkrij nam u anketi Rubrika Moda Moda

3. Reebok Classic

Svoje mjesto na listi pronašao je Classic Leather model kojeg mnogi smatraju najlegendarnijem tenisicom proizašlom iz pera Reebokovih dizajnera. Svoju 'novu slavu' uvelike duguje pobuđenom interesu za modu devedesetih, razdoblje u kojem su ove tenisice slovile za 'hit komad'.

Osim retro izgleda, dodatan plus za ovaj model jest taj što je riječ o potpuno bijelim tenisicama. One se smatraju kraljicama proljeća, a prvenstveno ih obožavamo zbog njihove praktičnosti te činjenice da ih je vrlo lako kombinirati s različitim modnim komadima.

Photo: Instagram@xoxosonjakovac

Komentari 0