Moda
Ljetne cipele

Lista ljetnih cipela koje ćeš posvuda viđati - neki modeli bi te mogli iznenaditi!

  • Nikad nije rano da promislimo koje ćemo to ljetne cipele ćemo odabrati za pokazivanje naših lakiranih nožnih prstića!
  • Na stranu lijepih pedikura, pred nama je i nešto teži zadatak da izaberemo ljetnu obuću koja će odgovarati našoj garderobi, ali i nimalo neće zaostajati za trenovima 2021.
  • Srećom izbor je velik! Provjeri što će ti se najviše svidjeti, jer na listi koju smo izdvojile očekuju te špagerice, sandale s malim ili visokim potpeticama, klompe… i druge moderne poslastice


Ljeto još uvijek službeno nije počelo, a sunčani dani već nas motiviraju na promišljanje o odmorima - ali i opuštene šetnje gradom dobro će nam doći! Prilika je to i za nove ljetne cipele kojima ćemo razigrati našu fashion svakodnevicu. S obzirom na to da ćemo ove godine naše odredišta birati pažljivije, a slobodno vrijeme smišljati kreativnije, ne možemo se ne zapitati kako će se to odraziti na naše modne izbore – posebno ljetnu obuću koji često presudi našim stylinzima. Možda si se već pomislila isplati li se iz ormarića vaditi stare ljetne cipele na visoku petu, možda sandale s punom ili blok petom pa čak i ljetne kožne čizme ili tenisice te ih pripremiti za sezonu?

Ljetne cipele za sve ukuse

Dobre vijesti su da sezona ljetnih cipela 2021. zaista donosi  mnoštvo modela ali (nekima se to neće svidjeti) i daje šansu za velike povratnike kakve smo nekad nosili 90-ih godina. U samom vrhu modnih favorita nalaze se i trendovi koji smo obožavali i 2020., a ovisno o situaciji moći ćemo posegnuti za mnogim drugim razigranim i udobnim rješenjima. 

Ljetne cipele dolaze u mnoštvu boja, materijala modela... | Autor: Shutterstock Shutterstock Sandale raznih veličina potpetica među najdražim su nam ljetnim cipelama

Prije nego što kreneš u potragu za modelima ljetne obuće kojima ćeš upotpuniti svoje omiljene komade poput one romantične cvjetne haljine koju jedva čekaš nositi, baci oko na našu listu ljetnih cipela. Trendovi će te sigurno inspirirati na par koji ćeš jedva čekati spakirati u kovčeg i ponijeti a sobom na godišnji domo ili ih samo prošetati tijekom vrućih gradskih večeri.

Klompe su veliki povratnik, ali ne vole svi ove ljetne cipele

Tradicionalna obuća iz Nizozemske u svojim modernijim izdanjima odavno je nadišla status udobnih anatomskih natikača kakve obično viđamo na doktorima ili medicinskim sestrama. Klompe su se preselile na ulice i nisu nikada bile primamljivije! Duh 90-ih ponovo ćemo susretati na svakom koraku i ne, neće se raditi o radnim klompama!

Činjenica je da ih obožava bolničko osoblje, ali i kuhari – ove ljetne cipele omogućavaju nozi da ‘diše’, dobre su za leđa, a i dodaju nekoliko centimetara za kada je potrebno dosegnuti neke predmete. Svoj vrhunac doživjele su 70-ih godina prošloga stoljeća, ali do tada se nisu baš uvijek promatrale u pozitivnoj konotaciji. Naime, u Britaniji su postajale ilegalne borbe u kojima su se sudionici mogli služiti i drvenim klompama. No, danas su one sasvim bezopasna obuća i, na svu sreću, puno više stylish. 

Ljetne cipele - klompe | Autor: Instagram/@softclox_official Instagram/@softclox_official Klompe mnogima nisu idealan izbor ljetnih cipela

Ako si već na prvu informaciju zabrinula kako ćeš kombinirati ove ljetne cipele s postojećom garderobom, vrijeme je da te razuvjerimo razvnvrsnom ponudom:  klompama od brušene kože s ispunom od janjećeg runa, minimalističkim klompama ili ravnim kožnim klompama s potplatom od kombiniranih materijala. Klompe, drvene, kakve je imala u ormaru svaka trendseterica 90-ih, dolazi u primamljivim modelima sa zakovicama.

U promoviranje ovog trenda priskočile su highstreet trgovine( prednjači  Zara), stoga ljekarna neće biti tvoj jedini izbor. Kako točni izgledaju modeli klompa koje ćemo viđati ovog ljeta na ulicama škicnuli smo za tebe i izdvojili najbolje

Udobne špagerice mnogima su prvi izbor kada su u pitanju ljetne cipele

Dame, puna peta dalje je  na listi najpoželjnije ljetne obuće! Vjerujemo kako ne manjaka i muške pozornosti kada su u pitanju ‘platformke’ - ženstvene, seksipilne i opuštene ljetne cipele koje zaista svakoj kombinaciji mogu dati jednu romantičnu notu. 

Zapravo, špagerice na punu petu mnoge stavljaju u sam vrh favorita kako uz tih nekoliko dodatnih centimetara nipošto ne ugrožavaju udobnost. Savršen su izbor za ljetnu svakodnevicu ali i spontani ples za kojeg nude priliku ljetne večeri. Sigurno ih već možeš zamisliti u kombinaciji s tvojom najdražom ljetnom haljinom, a izvrsno će ići i uz šorceve ili traperice. 

Ljetne cipele- špagerice | Autor: Shutterstock Shutterstock Špagerice su mnogima najomiljenije ljetne cipele

Odličnu ponudu za tebe su pripremili i highstreet trgovine koju su modele za 2021. nazvali povišenim espadrilama. Uglavnom su nježne, romatične, pretežno svijetlih zemljanih tonova a dojam 'povratka prirod'i pojačavaju i materijali poput rafije.

No, posljednje trendove kada je riječ o špagericama lako možeš provjeriti na linku gdje smo za tebe izdvojili one najljepše primjerke!

Male potpetice za istinske trendseterice najbolji su izbor ljetnih cipela

Proslavila ih je  Audrey Hepburn u svom klasiku 'Doručak kod Tiffanyja', no male potpetice ili kitten heel poznatije su kao još jedan klasika devedesetih koji se ove sezone vraća na velika vrata.

Baš kao i klompe, sandale ili natikače cipele s tankom peticom koja uglavnom ne prelazi sedam centimetara, nisu baš na listi najomiljenijih kada su u pitanju ljetne cipele. Iako zbog svoje manje visine djeluju stabilnije od visokih potpetica, mnoge smatraju da je u njima zapravo puno teže balansirati, u svakom slučaju teže od, primjerice, cipela na blok petu jednake visine. 

Ipak, ljetne cipele koje sigurno donose nešto manje boli u leđima od visokih sandala mnogima će se naći u ormaru.

Ljetne cipele s malom potpeticom | Autor: Instagram/@katiepenny Instagram/@katiepenny Ljetne cipele s malom potpeticom rado su se nosile u 90-ima

Ove sezone dolaze u zaista različitim bojama, materijalima te detaljima koji će ti sigurno biti adut u naglašavanju osobnosti. Osim luksuznih modnih kuća, u ponudi ih imaju i high street brendovi: Zara, Mango, H&M i drugi…

Inspiriraj se ovim modelima kako bi pronašla savršen par za svoje dnevne ili večernje outfite

Visoke potpetice kao najatraktivnije ljetne cipele

Samouvjerene dame znaju - najatraktivnije ljetne kombinacije ne mogu proći bez ljetne obuće s viskom petom. Radilo se o sandalama ili natikačama ove ljetne cipele idealno pristaju prozračnim ljetnim suknjama i haljinama, a smjelo ih možeš kombinirati i uz kratke hlače ili traperice u večernjim izlascima. 

Ovo ljeto modni stručnjaci preporučuju jednostavne modele ‘na vezanje’ u gležnju, poput profinjenijeg modela gladijatorki.  Klasične crne sandale s remenčićima nepogrješiv su izbor, ali ako si ljubiteljica boja svoju kolekciju možeš upotpuniti sandalama s visokom petom i u pastelnim nijansama poput svjetloplave, blijedoružičaste pa čak i pastelnožute.

ljetne cipele s viskom potepeticom | Autor: Instagram/@foreducatorsonlyshop Instagram/@foreducatorsonlyshop

Za njih su mjesto na policama pripremili i high street dućani, a vjerujemo kako ćeš među njima prepoznati i svoj savršeni par. Bez minimalno 10 centimetara, ne računa se kao potpetica, zar ne?

Ljetne cipele za sve prilike - ravne sandale

Mnoge će s najvećim veseljem ipak dočekati sezonu ravnih sandala u kojima možemo veselo obilaziti nove destinacije ili bez imalo umora trčati za obavezama. Uz to nam dopuštaju da budemo stylish, pomalo otkačene i na najbolji način izrazimo svoju razigranu osobnost. High street dućani tako će ti ove sezone ponuditi modele s karakterističnim ljetnim ukrasima, prozirnim remenčićima i posebnim hitom ovog ljeta – perlama. 

Odlično će pristajati dnevnim i večernjih outfitima, a posebno će ih voljeti kratke hlačice, palazzo hlače te lepršave suknje I haljine. Poželjni ovosezonski modeli ravnih sandala sigurno će i zagrižene ljubiteljice tenisica motivirati koji put na nešto profinjenije izdanje. 

Ljetne cipele | Autor: Insatgram/veeshop.e Insatgram/veeshop.e Sandale s ravnim potplatom ljetne cipele su koje svi imaju u ormaru

Krećeš li u akciju ulova svog najudobnijeg para, pogledaj najslađe modele koje smo izdvojili iz ponude high street dućana


Vjerujemo kako si već izdvojila svog favorita (ili favorite), i držimo ti palčeve da tvoj shopping ulov prođe što uspješnije!

 

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0