Moda

Male petice "ružan" su trend koji vlada proljetnim i ljetnim kolekcijama

  • Za one koji uživaju u povratku trendova stiže još jedna odlična vijest, ali i dokaz kako je moda uistinu bezvremenska
  • Male petice ili kitten heels, tanka, ali niska petica, koja se oduvijek smatrala nelijepom, sad se vratila na velika vrata - nosi se na svim ljetnim cipelama: salonkama, sandalama i japankama
  • Minijaturne potpetice ponovno su došle u središte pozornosti 2000. godine, a u prošlosti njihovoj udobnosti nisu odoljele ni američke prve dame Jackie Kennedy i Michelle Obama

Mnoge holivudske dive počevši od seks ikone Marilyn Monroe do Jane Russell nosile su cipele s visokim potpeticama. Međutim, konstantno nošenje takvih cipela zahtijevalo je pravu vještinu. Vjeruje se da su kitten heels ili "pete za mačkice", izumljene kako bi mlade djevojke vježbale i naviknule se hodati na tankim, nestabilnim petama. Princeza Diana također je nosila cipele s malim potpeticama na važnim događajima i fotografijama jer nije željela (smjela?) biti viša od svog supruga Charlesa.

No, ove ne baš svima omiljene ljetne cipele malih petica su ovdje, baš poput traperica spuštena struka. Dizajn koji nije imao previše smisla zbog tako sitnog uzvišenja, uskočio je u ormare brojnih trendseterica i vladarica ulične mode i pokazao kako je savršen izbor u postpandemijskom modnom svijetu, dok ponovno dobijemo prilike za glamurozne visoke štikle. Jesi li znala da je Audrey Hepburn male petice proslavila u svom klasiku Doručak kod Tiffanyja? Stoga, možda nebi bilo loše uložiti u neutralni par koji će vrijediti godinama koje dolaze.

Možda vas zanima Celine Dione za svojih 10 000 pari cipela ima skladište, a evo koje još dame imaju zavidne kolekcije Rubrika Moda Moda

Male petice lagane su za kombinirati

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Farah (@farahpink)

Powered by embedinstagramfeed de &

Tražiš cipele koje će savršeno pristajati uz prozračnu ljetnu haljinu? Ove kitten petice su definitivno pravi izbor, a u usporedbi s nebesko visokim štiklama, lakše su za hodanje i nošenje tijekom cijele noći.

Traperice s prorezima poput tangi novi su seksi trend, bi li se odvažila nositi ih? 

Minijaturne potpetice podižu kombinaciju

Nikada se nećemo odreći tajica, a ove malene pete mogu učiniti da tajice izgledaju elegantnije i ženstvenije, pogotovo kad su u kombinaciji s strukturiranom jaknom, poput blejzera.

Ravne sandale s malom petom bezvremenske su

Posebno su nam zapele za oko mačkaste cipele s otvorenom petom ili u obliku otvorenih sandala, a glumica Audrey Hepburn popularizirala je ovaj model.

Možda vas zanima Štikle, sandale s kristalima, špagerice, tenisice - što ti se najviše sviđa iz kolekcije JLo? Rubrika Moda Moda

Ovakve ljetne cipele nisu samo klasične, već u bojama i zabavne

Trenutno se prodaju u raznim jarkim bojama, a mnogi modeli uključuju dragulje, mašne ili remenaste detalje koji će upotpuniti šljokice, ali i istaknuti se uz najosnovniju odjeću.

Cipele s malim peticama bude nostalgiju

Iako ih neki mogu povezati s modom 60-ih, cipele s malim potpeticama u 90-ima su također bile prilično popularne, što znači da će se savršeno uklopiti uz sve mini suknje, seksi kardigane ili stilove traperica koje su se nedavno ponovno pojavili u našim ormarima.

Male potpetice su udobne

Trebaš li povišene, ali udobne ljetne cipele da bi zablistala u večernjoj haljini ovog proljeća? S ovim štiklama nikako ne možeš pogriješiti.

 | Autor: Pr/SOS Dječje selo Pr/SOS Dječje selo S lijeva na desno: Mango (349,90 kuna); Zara (299,90 kuna); Zara (299,90 kuna); Mango (249,90 kuna)

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Photo: Instagram@ tihanaharapinzalepugin

Komentari 0