Moda

Njihov trenutak slave je prošao: 7 nekoć hit odjevnih komada koji danas djeluju pomalo passé

  • Čar mode upravo je u tome što trendovi dolaze i prolaze, no vrlo je lako upasti u zamku i načiniti kardinalnu pogrešku u odijevanju
  • Postoji razlika između jučerašnjih hit komada i evergreen vintage komada, a tvoj naum da zablistaš može se pretvoriti u promašaj
  • Donosimo listu modnih komada koje bi trebala izbjegavati, ako želiš biti u skladu s aktualnim trendovima

Moda se iznimno brzo mijenja, a praćenje trendova pravi je izazov. Taman se naviknemo na neke 'it' komade te ih ne želimo pustiti čak i ako proglase da su demode. Nažalost, postoji razlika između jučerašnje mode i retro komada, a kako bi izbjegla ovu pogrešku zaviri na našu listu. Evo koji trendovi više nisu u žiži:

Možda vas zanima 4 modela cipela koja ćemo posvuda viđati ovo proljeće - koji ti je najljepši? Rubrika Moda Moda

1. Malene naočale

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Slavne osobe poput Rihanne, Ariane Grande i Kylie Jenner nisu mogle prestati nositi malene sunčane naočale, iako je očito da one ne služe svojoj svrsi. U 2019. godini sićušne sunčane naočale poput onih iz filma Matrix preplavile su ponudu high street brendova, no vrijeme je da se oprostimo od ovog nepraktičnog trenda. Ove godine nosimo naočale s velikim okvirima!

Nošenje sunčanih naočala čini nas privlačnijima: evo 4 znanstveno utemeljena dokaza

2. Bomber jakne

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Tijekom posljednjih nekoliko godina bomber jakne različitih oblika i veličina bile su traženi odjevni komad. Izvrsno su izgledale s tenisicama i štiklama. No, ove godine zamjenjuju ih elegantne jakne i kaputi s naglašenim ramenima.

Proljetna garderoba nezamisliva je bez jakni, a ova četiri modela posebno su popularna

3. Torbice koje se nose oko struka

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Torbice namijenjene za nošenje oko struka u kratkom vremenu su se premetnule u pravi hit. Naravno, nisu sve dame bile oduševljene iznenadnim interesom za ovaj model ženskih torbica. Napokon je voda došla i i na njihov mlin jer su u fokusu ponovno elegantne ručne torbice.

Možda vas zanima Ovaj sako iz Zare mogao bi uskoro preplaviti naše ulice. Djevojke na Instagramu već ga obožavaju Rubrika Moda Moda

4. PVC obuća

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Prozirne čizme mogu izgledati super kada ih vidimo u modnim editorijalima ili na pistama, ali u stvarnom životu jedino što ostavljaju je osjećaj neugode i znojnih nogu. Vrijeme je da im kažemo zbogom!

5. Logo

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Poznati brendovi svoje su logotipe rado stavljali na odjeću i modne dodatke. No, 2021. godine ovakva vrsta brendiranja postala je anti-trend. Jednostavne bijele majice trenutno su popularnije od onih s logom poznatih brendova.

Modni gigant Guess prozvan je za kopiranje ove torbice te je model povukao iz prodaje

6. Bandage haljina

 | Autor: shutterstock shutterstock

Vrlo uske haljine nekad su bile neizostavni komad u ormarima svih trendseterica. Ali danas ova odjeća izgleda jeftino i zamjenjuju se širim, ugodnijim modelima.

Jedva smo dočekale nositi proljetne haljine! Imamo najljepše modele od 90 do 250 kuna

7. Tata tenisice

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Modeli predimenzioniranih tenisica tri su sezone imali primat u kolekcijama sportske obuće, no čini se kako im je vrijeme odzvonilo. Koji modeli su trenutno popularni, možeš provjeriti ovdje.

Photo: Shutterstock

Komentari 0