Moda

Vodič za zaručničko prstenje: Što o tebi govori oblik dijamantnog reza i tko od slavnih ga nosi

  • Zaručnički prsten krasit će tvoju ruku dugi niz godina pa je važno da se u njega zaljubiš i da bude najbolji pokazatelj tvoje osobnosti
  • Birati ga možeš s obzirom na način njegove obrade; smaragdni, okrugli, kruškoliki...samo su neki od rezova koji će na tvojoj ruci omogućiti posebnu igru svjetlosti
  • S obzirom na svoju osobnost, otkrij koji ti od ovih 10 oblika dijamanata pristaje kao i koji su to odabrale najslavnije žene na svijetu

Najuzbudljiviji dio zaruka može lako skliznuti u najstresnije razdoblje kada dođe trenutak odabira zaručničkog prstenja. Pritisak je time i veći, jer se radi o odabiru odrađenog dizajna koji bi trebao komplementirati tvoj stil dugi niz godina. Srećom, dijamanti nikada ne izlaze iz mode, a među radnim rezovima i oblicima, zasigurno će se naći i odgovarajući za najistančanije ukuse.

Možda vas zanima Mladenke, pozor! 2020. ovo će biti 5 najvećih trendova u frizurama za vjenčanje Rubrika Beauty Beauty

''Isprobavanje različitih stilova odličan je način da osjetiš što ti se sviđa na ruci. Ne postoji pogrešan odabir dijamanta, ali poznavanje osobnog stila kao i s čime se ti osjećaš najugodnije na ruci, može pomoći tvome zaručniku da donese ispravnu odluku'', savjetovala je gemologinja Olivia Landau, prenosi Vogue.

Za što ugodniji odabir prstena može ti poslužiti popis 10 dijamanata s najčešćim rezovima, tko ih od slavnih nosi, kao i što govore o osobnosti žene koja ga odabere. Idealan je i šalabahter za kupnju koji možeš spontano proslijediti dečku, zar ne?

Dijamant s okruglim rezom

Nose ga: Mila Kunis, Allison Williams, Brooke Shields, Miranda Kerr, Emily Blunt

Ovaj rez namijenjen je obožavateljicama klasičnog i bezvremenskog stila. Okrugli brilijant savršen je za one koje žele tradicionalan i uvijek aktualan izgled, ali i za one koje od svog prstena žele vječno blještavilo. Slovi kao najljepši i najtraženiji dijamant.

Dijamant s princez (princess) rezom

Možda vas zanima Kumi su rekli da na vjenčanje može odjenuti što god želi, a ona se odlučila na nešto potpuno ludo! Rubrika Život Život

Nose ga: Kate Bosworth, Sarah Michelle Gellar, Hilary Duff

Pokazuje se kao idealan izbor za one koje vole četvrtaste oblike, a istovremeno žele sjaj dijamanta kakav imaju oni s okruglim rezom. Većina težine ovog dijamanta nalazi se u njegovome donjem dijelu, a u njegovoj se dubini ujedno i odvija i igra prelamanja svjetlosti što uistinu daje fascinantan efekt.

Ako želite maksimalno blještavilo u modernom dizajnu čistih linija, ovaj rez dijamanta je pravi izbor za tebe.

Dijamant sa smaragdnim rezom

Nose ga: Beyoncé, Amal Clooney, Olivia Wilde, Mariah Carey, Anne Hathaway

Prstenje s dijamantima smaragdnog reza ostavljaju dojam elegancije i profinjenosti. Izduženi oblik i posebno uređena kruna dijamanta za obradu ne oprašta vizualne nedostatke dijamanta stoga će u obzir doći samo oni besprijekorne kvalitete.

Najbolje odgovara ženama pronicljivog ukusa – pomalo klasičarkama, ali sa sjajnim osjećajem hodanja po rubu.

Dijamant s rezom u obliku jastuka

Nose ga: Kim Kardashian, Sofia Vergara, Leighton Meester, Bar Refaeli, Gabrielle Union

Možda vas zanima Zabranila mi je da pozovem prijatelje na vlastito vjenčanje. Što da radim? Rubrika Love&Sex Love&Sex

Radi se o tipu prstena koji je istovremeno ženstven i moderan. Zaobljeni kutevi ovakvog reza i sjajnih faseta savršeni su izbor za one koje žele nježniji izgled s puno sjaja.

Dijamant s ovalnim rezom

Nose ga: Serena Williams, Blake Lively, Kate Middleton, Katie Holmes, Julianne Hough, Christina Aguilera

Ovalni rezovi postepeno su si osigurali mjesto u razredu najsuvremenijih i najpopularnijih dijamantnih oblika. Za ovaj rez mogle bi se odlučiti one koje vole pratiti trendove, ali i njegovati klasiku i eleganciju.

Dijamant s kruškolikim rezom

Nose ga: Princeza Chardlene od Monaka, Kaley Cuoco, Katherine Heigl, Anna Kournikova, Mia Farrow

U obliku suze (radosnice, naravno), ovaj rez omogućit će izduženi izgled prstiju. Zapravo, radi se o najmanje tipičnom rezu za zaručnički prsten, a za njega se obično odlučuju žene koje same stavaraju svoja pravila i žele se istaknuti svojom jedinstvenošću.

Dijamant s markiz (marquise) rezom

Nose ga: Christina Milian, Portia de Rossi, Ashlee Simpson Ross, Catherine Zeta Jones

Ovaj dijamant smatra se izrazom krajnje elegancije. Ovalni oblik koji završava u šiljastim rubovima nalikuje na trup broda pa se ponekad i naziva Navette rez (franc.. Navette – mali brod).  Osim što zrači jedinstvenošću, ovaj oblik savršen je za one koje žele stvoriti iluziju izduženih ruku.

Dijamant s radiant rezom

Nose ga: Drew Barrymore, Jennifer Aniston, Khloe Kardashian

Ovo je poseban brušeni dijamant kvadratnog ili pravokutnog oblika s odrezanim rubovima kao kod smaragdnog brušenja. Međutim, za razliku od potonjeg, radiant rez podrazumijeva 70 faseta koji reflektirajući svjetlost ovaj prsten uistinu čine posebnim. Smatra se da se za njega odlučuju žene snažnog karaktera koje uživaju u društvu i, naravno, vole vrlo blještave stvari.

Dijamant s Asscher rezom

Možda vas zanima Neobična ispovijest: Željela sam vjenčanje pa sam se udala za... sebe Rubrika Život Život

Nose ga: Pippa Middleton, Gwenyth Paltrow, Zooey Deschanel, Jessica Alba

Pomalo arhaična sofisticiranost krasi ovakve dijamante. Obožavat će ga žene koje vole antikvitete i jedinstven, pomalo retro, dizajn. Dijamanti su u ovom slučaju obrađeni stepenasto, a osmerokutni rez bio je simbol 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća, neodoljivi podsjetnik na Art Deco.

Dijamant sa srcolokim rezom

Nose ga: Nicki Minaj, Lady Gaga, Gwen Stefani

Vjerojatno će ga mnoge doživjeti kao najslađi oblik dijamanta na zaručničkom prstenu, ali zapravo predstavlja odvažan izbor. Definitivno se ne radi o zaručničkom prstenju koji se viđa svakodnevno, a za njega će se uglavnom odvažiti djevojke koje se vole isticati u okruženju


POGLEDAJ TREĆU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": PRSTEN I CIPELE

 

Photo: Freepik

Komentari 0