Love&Sex

Znaš li svih pet tipova orgazama? Samo su najveće sretnice uspjele doživjeti sve...

  • O vaginalnom i klitoralnom orgazmu sigurno si sve čula i znaš. Međutim, jesi li znala da ima još tri tipa orgazma?
  • Možda ti pođe za rukom da ih uspiješ "sakupiti sve" :)
  • Jedan od njih je posebno dobar i u njegovom intenzitetu žene pucaju od užitka...

Ženski orgazam je još uvijek mnogim muškarcima prava zagonetka. Previše su različiti procesi kod muškaraca i žena koji vode do vrhunca. Međutim, ruku na srce: koliko i sama zapravo znaš o ženskom orgazmu? Jesi li znala da postoji pet različitih puteva do vrhunca? 

1. Vaginalni orgazam 

Svaka treća žena može za vrijeme seksa s partnerom doživjeti vaginalni orgazam. I to iz dva razloga: jedan je zato jer je vaginalni orgazam direktno povezan s G-točkom – a stimulacija te točke moguća je tek u određenim položajima (na primjer, osobito je intenzivna u misionarskom položaju, kad se koljena povuku prema ramenima). Drugo: ne osjećaju sve žene zadovoljstvo kad im se stimulira G-točka, a neke čak to smatraju neugodnim. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Klitoralni orgazam 

Oko 70 posto svih žena doživi orgazam za vrijeme seksa tek kad im se stimulira klitoris. Oko 8000 živaca završava na klitorisu – stoga je iznimno osjetljiv na stimulaciju. Pri tome je važno dovoljno prirodne (ili umjetne) navlaženosti te dosta strpljenja: žena treba oko 16 minuta da dođe do klitoralnog orgazma. Lakše ga je doživjeti od vaginalnog, ali je zato kraći i manje intenzivan. 

Možda vas zanima Što možeš napraviti ako ne možeš doživjeti orgazam Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. Analni orgazam 

Mnogim ženama je analni orgazam nepoznanica. Međutim, na anusu se nalaze bezbrojni živci koji to područje čine vrlo osjetljivim na dodir. Tko je otvoren za ovaj način seksualne igre, ima puno šansi na taj način doživjeti orgazam. Važno je biti potpuno opuštena te koristiti puno lubrikanta. Sfinkter je jedan od najjačih mišića u tijelu pa ga je teško držati opuštenim. Međutim, ako je analni seks polagan i imaš potpuno povjerenje u partnera, možeš doživjeti neke potpuno nove osjećaje te na taj način doživjeti vrhunac. 

Možda vas zanima Zašto muškarci vole ženski orgazam Rubrika Love&Sex Love&Sex

4. Mentalni orgazam 

Ženama je moguće doživjeti orgazam bez tjelesnog dodira, odnosno stimulacije. Voljom misli moguće je (to se događa uglavnom u snu) doživjeti nevjerojatna seksualna iskustva. Ako želiš svjesno postići mentalni orgazam, onda će ti pomoći erotske maštarije u kombinaciji sa svjesnim disanjem. 

Možda vas zanima 5 konkretnih načina kako poboljšati orgazam. I to - baš JAKO! Rubrika Love&Sex Love&Sex

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

5. Višestruki orgazam 

Žene imaju jednu prednost pred muškarcima: ne treba nam stanka da odmah nakon orgazma opet dođemo do vrhunca. Stoga su mogući višestruki orgazmi, odnosno više vrhunaca u kratkom razdoblju. Kod žena je lakše postići orgazam nakon što je već jednog doživjela. Tijelo je tada preplavljeno hormonima sreće pa su erogene zone još jako prokrvljene. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0