Love&Sex

Što možeš napraviti ako ne možeš doživjeti orgazam

O seksualnim smetnjama, odnosno smetnjama kod postizanja orgazma, govori se kad se i kod stimulacije i prisutne strasti ne može postići orgazam

Dakle, ako imaš problema s postizanjem seksualnog vrhunca, trebaš si postaviti sljedeća pitanja:

• Pojavljuje li se taj problem redovito? Ovisi li o situaciji ili trenutku?

• Ne možeš postići orgazam ni s pomoću samozadovoljavanja? 

• Izostaje li orgazam bez obzira na seksualnog partnera? 

Razlozi za izostajanje vrhunca mogu biti različiti. Jedno moguće objašnjenje je nedostatak komunikacije među partnerima. Ako žena ne kaže kako i gdje je treba stimulirati, partner može samo nagađati – i uglavnom pogriješiti. Dakle, jedan od uzorka definitivno može biti nedostatak komunikacije. Doduše, smetnje pri postizanju orgazma mogu biti i tjelesne i psihičke naravi. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Mogući uzroci 

Osjećaj krivnje, unutarnji konflikti, strahovi i nečista savjest mogu dovesti do toga da se kod seksa ne možemo potpuno opustiti. To su uzroci psihičke prirode. 

U tjelesne uzroke izostanka orgazma spadaju – deficit testosterona, oboljenja nadbubrežne ili štitne žlijezde, dijabetes, tumori ili upale. 

Što možemo poduzeti?

Ako je problem trajan, odnosno nikad nismo doživjele orgazam, onda bismo se trebale obratiti liječniku (seksualnom terapeutu). Zajedno sa stručnjakom je lakše pronaći izvor problema. Važno je također znati da zbog toga nitko nije „nenormalan“ i da sigurno postoji neko rješenje. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Photo: Getty Images
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • glenda_l.

    Zarađivao sam od $ 25,000 do $ 300,000 mjesečno k0ji rade kod kuće na računalu kod kuće. Radim ovo 6 mjeseci, a prošli mjesec sam zaradio prvu peterostranu plaću ikada! Posjetiti...........>>>>> Jobnet70.com