Love&Sex

Ovisno o načinu doživljavanja orgazma, postoje 2 tipa žena. Koji si ti?

  • Višestruki orgazmi? Zvuči prelijepo da bi bilo istinito! 
  • Međutim, doista postoje – a lijepih stvari nikad dovoljno! 
  • Stoga donosimo sve o višestrukim orgazmima te kako ih postići 

Višestruki orgazmi su, kako sam pojam kaže, više seksualnih vrhunaca jedan za drugim. Svejedno događaju li se za vrijeme seksa s partnerom, za vrijeme samozadovoljavanja ili neke druge aktivnosti koja može dovesti do orgazma. U pravilu samo žene mogu uživati u čarima višestrukih orgazama. Pošto muškarci kod vrhunca uglavnom imaju izljev sjemena, treba im neko vrijeme da se „odmore“ (ta stanka traje prosječno oko 30 minuta). Ako ejakulacija izostane, što je u rijetkim slučajevima moguće, tada i muškarci teoretski mogu doživjeti višestruke orgazme. 

Višestruki orgazmi: kako je to moguće?

Za višestruke orgazme je odlučno da nakon vrhunca odmah nastavimo sa seksualnim aktivnostima. Uzbuđenje i strast moraju ostati na jednakoj razini. Zvuči teško? I jest – barem za neke žene! 

Naime, stvar je u sljedećem: nema dva jednaka orgazma! Svi doživljavamo i proživljavamo seks, strast i seksualne vrhunce na sasvim individualni način. Naša tijela su različita, nalazimo se u različitim životnim okolnostima, imamo jedinstvena iskustva i osjećaje. Sve to – i još više - vodi to toga da kod seksa imamo različite potrebe, shvaćanja i osjećaje. Ponekad se žene dijele na dva „orgazamska-tipa“: 

• Peak-tip: vrhunac dolazi relativno iznenadno, kratko traje, ali je vrlo snažan. Potom brzo pada uzbuđenje, osjeća se olakšanje i oslobođenje te nema želje za daljnjom akcijom. Za taj tip žena je teško doživjeti višestruke orgazme. 

• Plateau-tip: vrhunac se polako gradi i teško je reći kad točno počinje i koliko dugo traje. Uzbuđenje ostaje duže vrijeme na visokoj razini, čini se da dolazi u valovima – malo slabije, pa onda opet snažnije. Taj tipa žena ima pretpostavke za višestruke orgazme. 

Upitno je može li se svaka žena točno odrediti prema ovim tipovima ili sve ovisi o konkretnom seksualnom doživljaju. U svakom slučaju, ugrubo postoje dva načina na koji žene doživljavaju orgazme – a očito je kod plateau-tipa vjerojatnost za višestruke orgazme puno veća. 

Najbolji savjeti za višestruke orgazme 

U istraživanju portala „OMGYes“ od prije nekoliko godina, ispitao je više od 1000 žena na temu višestruki orgazmi – ponosnih 47 posto priznalo je da su već doživjele koji! Dakle, čini se da višestruki orgazmi i nisu toliko veliko čudo…

Većina onih koje su imale iskustva s višestrukim orgazmima, izjavile su da su nakon prvog vrhunca nastavile sa seksom, dakle, samo su promijenile položaj. Najbolji savjeti ispitanih stručnjakinja su sljedeći: 

• Promjena tempa: ako ne želiš da ostane na jednom orgazmu, onda nakon prvog vrhunca pokušaj nastaviti u malo laganijem ritmu - kao negdje oko kraja predigre. Mirniji, nježniji pokreti održat će uzbuđenje, odnosno signalizirati tvom tijelu: evo, idemo (opet)!

• Promjena položaja: različiti seksualni položaji u pravilu stimuliraju različite erogene zone različitim intenzitetom te mogu izazvati i različite orgazme. Ako imaš intergalaktičkog ljubavnika, onda možeš mijenjati i iskušavati najluđe položaje iz Kama Sutre. Ako imaš prosječnog muškarca iz snova, onda te može zadovoljavati oralno i rukom, prije nego zajedno zaplovite na valovima užitka i vrhunca…

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

• Jedna erogena zona za drugom: kod većine žena vrijedi: ako se klitoris, G-točka ili A-točka i druge erogene zone najprije „napale“, a potom stimulira samo jedna zona, to je obično kontraproduktivno! Strateški bolje je koncentrirati se na svaku pojedinu točku te održavati plamen strasti. 

Dakle, osim ako se ne samozadovoljavaš kako bi došla do višestrukih orgazma, onda je potrebna aktivna i angažirana suradnja tvog partnera…

Višestruki orgazmi: jesu li doista potrebni?

Ruku na srce: višestruki orgazmi zvuče vrlo privlačno i uzbudljivo te bi ih trebalo iskušati! Taj jedinstveni trenutak produžiti na ovakav način – pa tko bi rekao ne? S druge strane: zašto si raditi pritisak ako smo zadovoljne svojim seksualnim životom i jednostavnim orgazmom? Naravno da su eksperimenti i promjene u krevetu dobrodošli i općenito se isplate – ali samo dok nam pričinjavaju zadovoljstvo i nemamo nikakav stres! 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0