Love&Sex

Stvarno?! Istraživanje je otkrilo što žene najčešće dovodi do vrhunca

  • Grubo rečeno, kod muškaraca je orgazam stvar jednostavne mehanike; kod žena riječ je o složenom i sofisticiranom sustavu čije tajne su često nedokučive, čak i ženama
  • Američko istraživanje potvrdilo kako žene najlakše doživljavaju orgazme 

U jednom istraživanju započetom 2015. godine više od 1000 žena u dobi između 18 i 94 godine ispitivano je o njihovim orgazmima. Pri tome se radilo o tome koliko uživaju u seksu te kakva stimulacija vagine im je potrebna da dožive orgazam. Godine 2017. rezultati su objavljeni u „Journal od Seks & Marital Therapy“. 

Orgazam samo za vrijeme seksa?

Oko 18 posto ispitanih žena priznalo je da samo za vrijeme seksa s partnerom mogu doživjeti orgazam. Navele su da je prednost kod toga kad partner varira s pokretima penisom, odnosno da ne radi isključivo one unutra-van pokrete, nego i kružne kojima se stimulira vagina. To je čak 52 posto ispitanica ocijenilo uzbudljivim. 

Stimulacija za vrijeme seksa 

U istraživanju je 36,6 posto ispitanica navelo kako mogu svršiti za vrijeme seksa s partnerom samo ako postoji dodatna stimulacija klitorisa dodirom. Još jedna mogućnost za orgazam za vrijeme seksa jest kad partner za vrijeme seksa prelazi penisom preko klitorisa. Čak i ako si sramežljiva, potakni partnera da sljedeći puta intenzivnije dodiruje tu magičnu točku. Njemu će biti drago čuti tvoju želji (i oni znaju lutati kao guske u magli), a i ispuniti je. Također, poželjno je i sam „vježbati“, pa kad otkriješ kakva stimulacija klitorisa ti najviše odgovara, uključi i partnera. Nema ništa ljepše da oboje za vrijeme seksa dođete na svoje. 

Koji je onda "najbolji" orgazam?

U istraživanju su znanstvenici također pitali žene kako najradije dožive orgazam. Čak 36 posto je izjavilo kako doživljavaju najintenzivnije i najljepše orgazme stimulacijom klitorisa. Samo nekih 20 posto priznalo je da ih vremenski dug seksualni odnos vodi ka najboljem vrhuncu. Važne su prvenstveno stvari poput predigre te postepeno povećanje uzbuđenja, kaže glavna autorica istraživanja Debby Herbenick. 

S malo vježbe te angažmana tvog dragog možeš uživati u čarima veličanstvenih orgazama. Razgovaraj s njim, reci mu što voliš te zajedno iskušajte sve što vam pričinjava zadovoljstvo. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0