Life&style

Želiš li napraviti nešto dobro za svoje tijelo, popij čašu tople vode. Ovo su razlozi...

  • Nije nikakva tajna da pijenje tople vode ima nekoliko benefita za tijelo
  • Za vrijeme jela je poželjno piti toplu vodu. Hladna voda može skrutiti masnoću iz namirnica pa otežati probavu
  • Možda će neke iznenaditi, ali čaša tople vode može pomoći i pri mršavljenju jer pomaže u dvije stvari

Mnoge od nas započinju dan sa šalicom kave ili čaja. Međutim, tko želi ujutro napraviti nešto dobro za svoje tijelo, trebao bi popiti čašu tople vode. Naime, to ima sljedeće benefite za tijelo… 

1. Sprječava nastanak bora 

Zaboravi na kreme i pilinge protiv malih bora. Topla čaša vode svaki dan sprječava prerano starenje kože. Topla voda čisti tijelo od otrovnih tvari, popravlja oštećene stanice kože te poboljšava elastičnost kože. 

Možda vas zanima Izgleda da je ovo najpoželjnija boja ovog ljeta - evo kako ćeš je najbolje nositi Rubrika Moda Moda

2. Ublažava bolove 

Menstrualni bolovi su mnogim ženama jako neugodni. Kod sljedeće mjesečnice smiri donji dio tijela tako da popiješ čašu tople vode. Toplina će opustiti trbušne mišiće pa će se smanjiti grčevi u mišićima. 

3. Poboljšava probavu 

Ujutro se osjećaš naduto i puno? Moguće je da si konzumirala teško probavljive namirnice pa ti prijeti zatvor. Topla ili mlaka voda oslobodit će tijelo od štetnih tvari te potaknuti probavu. Uostalom: za vrijeme jela pij toplu vodu. Hladna voda može skrutiti masnoću iz namirnica pa otežati probavu. 

Možda vas zanima Ususret ljetu: 5 vrsta čajeva koji nepogrešivo tope masnoće u tijelu Rubrika Life&style Life&style

4. Pomaže kod mršavljenja 

Za mnoge nije ništa novo da čaša vode na prazan želudac pomaže pri mršavljenju. Povisi se tjelesna temperatura pa se potakne izmjena tvari te ujedno izgaraju i kalorije. Druga prednost tople vode: djeluje protiv napada gladi. 

 

Photo: Profimedia/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar romeo

    romeo

    Već me glava boli od tih silnih savjeta za djete a kile nikako nejdu dolje.Nije isto popiti čašu tople vode na tašte ili čaj.Meni je čaj ukusniji.
  • vi

    pa to znamo