Life&style

Zbog ovih 7 detalja svi pričaju o novom Netflixovom velikom hitu 'Nož u leđa: Glass Onion'

  • Svi oni koje je oduševio film 'Nož u leđa' napokon su dočekali toliko željno iščekivani nastavak
  • U samo nekoliko sati nakon premijere, oba su filma postala najgledanija na Netflixu
  • Osim što novi nastavak očigledno cijeli svijet ovih dana gleda, o njemu se priča i na kavama i na društvenim mrežama, a ovo su najčešće teme

Nakon tri godine čekanja koje su se činile kao cijela vječnost, 'Nož u leđa' (Knives Out) je napokon dobio svoj nastavak. 'Glass Onion' je konačno stigao – vrckav, lud, urnebesan i pomalo politički angažiran, kao što smo i naslućivali. Daniel Craig vratio se kao detektiv Benoit Blanc, a u rješavanju nove zagonetke pridružila mu se svježa postava koju čine Kathryn Hahn, Janelle Mona, Kate Hudson, Edward Norton,  Dave Bautista, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick i Madelyn Cline.

Misterija je ovoga puta smještena na prekrasni grčki otok i, kao i prošloga puta, dolazi u paketu s pokojim obratom. Čim je sletio na Netflix, 'Glass Onion' je skupa s prvim filmom postao jedan od najgledanijih, a od nas je zaradio preporuku da ga pogledaju svi oni koji još uvijek nisu. Osim što je trenutačno najgledaniji film u bogatoj Netflixovoj riznici, očekivano, film je i jedna od gorućih tema razgovora, kako na društvenim mrežama, tako i tijekom ispijanja kava, a evo i što je točno u novom hitu privuklo najviše pažnje. 

Možda vas zanima 9 najboljih true crime serija u 2022. koje su nas hipnotizirale i osvojile Rubrika Life&style Life&style

Modne kombinacije Daniela Craiga su pun pogodak

Jedno je sigurno: nakon godina Bondovih smokinga, apsolutno uživamo gledati Daniela Craiga kao uvijek fantastično i zanimljivo odjevenog Benoita Blanca. Od prugastog kupaćeg kostima do osebujnog i raznolikog asortimana marama i hlača od lanenog odijela, svaka je kombinacija naprosto genijalna. 

Vrlo slikovito i nimalo laskavo karikira 'idiotne milijardere'

Iako je Rian Johnson navodno napisao 'Glass Onion' još prije dvije godine, film se dotiče nekih vrlo aktualnih problema s određenim tehnološkim milijarderima. Mnogi se tako pitaju je li lik 'idiota milijardera' Milesa Brona kojeg glumi Edward Norton temeljen na Elonu Musku, no više je onih koji se slažu da bi Miles komotno mogao biti parodija bilo kojeg bogatog tipa koji je uvjeren da je nedodirljiv. U svakom slučaju, baš kao i s prvim filmom, Rian je briljantno portretirao kompletnu tragikomediju i etičke probleme koji egzistiraju u atmosferi takvog bogatstva, ali i sve što su drugi spremni učiniti da i sami dođu do tolikog utjecaja.

Možda vas zanima 'Bijeli lotos' nas je totalno oduševio i jedva čekamo novu sezonu. Evo što zasad znamo o njoj Rubrika Life&style Life&style

Radnja se događa u vrijeme pandemije, a što suptilno definira svaki lik

Ništa ne dočarava koliko je bogatim i sebičnim ljudima malo stalo do drugih kao smještanje istih usred pandemije. Rian vrlo očigledno  koristi ovaj kontekst kako podsjetio na loše ponašanje raznih slavnih osoba tijekom pandemije Covida, ali i kako bi nam likove pokazao u pravom svjetlu. Dok se Benoit i neki drugi likovi pojavljuju s maskama prikladnim u pandemiji, rano se otkriva da neki drugi priređuju zabave tijekom karantene. Lik Kate Hudson, Birdie, nosi pak elegantnu mrežastu (i stoga potpuno beskorisnu) masku za lice, nedvojbeno inspiriranu onom koju je u stvarnom životu nosila Lana Del Rey.

Čak i iza 'donga' stoji velika zvijezda

Ovaj su detalj vjerojatno uspjeli primijetiti isključivo oni koji su najpozornije moguće gledali i osluškivali svaku scenu. U filmu naime postoji 'dong' koji se oglasi svakih sat vremena, a koji je snimio ni manje ni više no Joseph Gordon-Levitt. Johnson je u intervjuu otkrio da se u filmu trebao čuti 'gong', kako to jednom otočkom raju i priliči, ali ga je Joseph Gordon-Levitt nazvao 'dong' pa je ime jednostavno ostalo. 

Možda vas zanima Ovo su najuzbudljivije Netflixove serije koje jedva čekamo gledati u 2023. godini Rubrika Life&style Life&style

Hugh Grant je uspio ukrasti show u svega nekoliko sekundi

Kao da otkriće da je Benoit homoseksualac nije bilo dovoljno, počašćeni smo Hughom Grantom koji otvara vrata Blancovog stana. Dakako, u najvjernijem mogućem duhu 2020., cijeli umrljan brašnom i zauzet pečenjem sourdough kruha. Iako se u filmu pojavljuje na svega nekoliko sekundi, u njegovom je slučaju to bilo i više no dovoljno da film osvježi na najbolji mogući način.

Iako je film prvenstveno zabavnog karaktera, ističe jedan veoma stvaran problem

Slično kao i prvi film 'Knives Out', i 'Glass Onion' ističe pravu toksičnost bogatstva i utjecaja koji dolazi u paketu s njim. Točnije, govori o lakoći kojom 'svemogući' tipovi poput Milesa održavaju svoju moć, a što je činjenica koja nam je svima itekako dobro poznata i kojoj svjedočimo prečesto.

Briljantnost završne scene

Inspiriran redateljskim dvojcem Danielom Kwanom i Danielom Scheinertom, Rian Johnson je istaknuo kako su oni veliki strukturalni pisci koji to izražavaju na stvarno lijep način, dodajući značenje filma u njegovu strukturu, a isto je i on sam učinio u 'Glass Onionu'. "Sve što Edward kaže kada govori o Mona Lisi, pred svima, na samom je kraju spojeno s likom Helene. Znate, ona je spalila Mona Lisu, ali Mona Lisa i dalje živi u Heleni", poručio je, a što nam je posljednjim kadrom filma i više no očigledno dao do znanja

Photo: Netflix

Komentari 0