Life&style

Zaboravili smo da je nosila bob - sve frizure Jennifer Aniston u posljednja tri desetljeća

  • Uloga Rachel Green u seriji 'Prijatelji' glumici Jennifer Aniston donijela je glumačku slavu te ju premetnula u pravu stilsku ikonu
  • Glumica nije ni slutila da će je jedan slojevito ošišani bob vinuti među najspominjanije osobe u frizerskim salonima
  • Njezine frizure nastavile su privlačiti pažnju u narednim desetljećima, a mi se prisjećamo nekih od najpoznatijih

Jennifer Aniston već je 25 godina prava ikona kada je održavanje kose u pitanju. Od vlasnice jedne od najkopiranijih ženskih frizura svih vremena, preko oličenja zlatne djevojke pa sve do perjanice modernog američkog stila, sve je to Jen uspjela smo zahvaljujući - kosi. Na malim ekranima pojavila se 1990. godine u dobi od 21. godine kao brineta duge kose u seriji "Ferris Buller". Riječ je o seriji koja je nastala po istoimenom filmu iz 1986. godine koji je proslavio glumca Matthewa Brodericka, a u njoj je utjelovila Jeannie, sestru glavnog lika. 

 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Jennifer Aniston 1990. i 1994. godine.

Frizura koja je promijenila sve

Sve se promijenilo kada je 1994. godine dobila ulogu Rachel Green u sitcomu "Prijatelji". Tada je po prvi puta lagano posvijetlila kosu i ošišala ju u slojeviti bob i to je bilo to - legenda je rođena. Svijet je upoznao tzv. "Rachel frizuru" i naprosto poludio za njom. Zanimljivo, sama Jenn ju je prezirala. "Nisam bila obožavateljica te frizure, prezahtjevna je za mene. Nisam vješta s četkom i fenom te nikad ne bi znala postići onaj izgled kakav je postigao moj frizer Chris." - iskreno je otkrila glumica za časopis Glamour.

 

Transformacija u omiljenu plavušu

U narednim godinama nastavila je puštati kosu, a promjenu u plavušu započela je prošaravši kosu debelim plavim pramenovima. Što se frizura  tiče, Jennifer nije sklona drastičnim transformacijama već njena boja kose varira od svjetlijih do tamnijih plavih nijansi, a dimenzionalnost postiže kombiniranjem sitnijih i krupnijih pramenova. 

Možda vas zanima Jennifer Aniston otkrila je omiljeni doručak koji je do ručka drži potpuno sitom Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Jennifer Aniston 1998. i 2000. godine

Zadnji put kosu je drastično skratila prije 19 godina kad se pojavila u kratkom ravno stiliziranom bobu, a drugi put javnost je iznenadila dvije godine kasnije kad je odrezala šiške, no nije dugo zadržala tu frizuru. 

 | Autor: profimedia profimedia Jennifer Aniston 2001. i 2003. godine

 

Duga plava kosa kao zaštitni znak

Posljednjih godina nije ni pomišljala na kraćenje kose, već isključivo na njezino posvjetljivanje. Duga plava kosa prošarana medenim pramenovima postala je njezin novi zaštitni znak, a retrogradno možemo vidjeti kako je ovaj izgled uvelike definirao trendove dvijetisućitih, razdoblja u kojem se Jen prometnula u ultimativnu američku zlatnu djevojku.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Jennifer Aniston 2004. i 2008. godine.

 

Provjereni recept

Što se frizura  tiče, Jennifer nije sklona drastičnim transformacijama već boju kose varira od svjetlijih do tamnijih plavih nijansi, a dimenzionalnost postiže kombiniranjem sitnijih i krupnijih pramenova. Na crvenom tepihu Jen možemo najčešće vidjeti s dugom raspuštenom kosom, no nerijetko nas iznenadi i odluči se na lagane valove koji odaju dojam neopterećenog izgleda, kao da je tek došla s plaže. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Jennifer Aniston 2018. i 2020. godine

 

Dok je u tridesetima i četrdesetima preferirala medene plave nijanse prošarane svjetlijim pramenovima, posljednjih godina njezin odabir su pepeljasti tonovi s izraženim tamnim izrastom. Bez obzira koju frizuru nosila, Jennifer Aniston bila je i ostala prava ikona kada su frizure u pitanju.

Jennifer Aniston Možda vas zanima Traperica koje mnogi mrze Jennifer Aniston zapravo se nikad nije odrekla. Uvjerila nas je - skoro... Rubrika Moda Moda

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    lijepa