Life&style

'Vojvoda za nju': Još jedan hit ljubavni roman slavne spisateljice Eloise James i na hrvatskom jeziku

  • Eloisa James autorica je koja je do sada je prodala više od 7 milijuna knjiga diljem svijeta od kojih su mnoge bile među bestselerima 'New York Timesa'
  • Diljem svijeta je poznata po svojim ljubavnim romanima smještenima u regentsku i georgijansku Englesku
  • 'Vojvoda za nju' priča je o Leopoldu Dautryju, liku čiji postupci nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Eloisa James pseudonim je iza kojeg se krije Mary Bly, stalna profesorica Shakespearea na Sveučilištu Fordham s njujorškom adresom koja je dobro poznata po svojim ljubavnim romanima smještenima u regentsku i georgijansku Englesku. Autorica objavljena u 30 zemalja do sada je prodala više od 7 milijuna knjiga diljem svijeta od kojih su mnoge bile među bestselerima 'New York Timesa' uključujući i roman koji napokon stiže na hrvatskom jeziku - 'Vojvoda za nju'. 

Možda vas zanima Knjiga 'Princeza koja je vjerovala u bajke' neodoljiva je moderna priča smještena u drevna vremena Rubrika Life&style Life&style

Svijet raskalašene senzualnosti i blistavih balova, nemoralnih ponuda skrivenih iza najpristojnijih riječi i manira te plemstva visokoga ranga koje u igri života neprestano povisuje uloge nitko ne prikazuje toliko slikovito kao ona pa ne iznenađuje broj onih koji su oduševljeni njezinim intrigama, spletkama i brojnim ljubavnim zapletima.

 | Autor: Mozaik knjiga Mozaik knjiga

Budući da njezin akademski rad podrazumijeva puno istraživanja predstava i činjenica iz spomenutih razdoblja, upravo su joj oni najveća inspiracija za fiktivne zaplete pa se tako, iako je pokušala napisati i ljubavni roman smješten u moderno doba (od kojeg je u konačnici ipak odustala), uvijek vraća onome što joj najbolje ide. 'Kad ljepotica ukroti zvijer', 'Neugledna vojvotkinja', 'Kako osvojiti vojvodu', 'Poljubac u ponoć' i 'Bila jednom jedna kula' samo su neki od njezinih naslova dosad prevedenih na hrvatski jezik, a opis romana 'Vojvoda za nju' iz serije 'Očajne vojvotkinje' koji u prodaju stiže 6. veljače zvuči jednako uzbudljivo kao i njezine ostale uspješnice. 

"Vojvoda mora birati mudro…", stoji u opisu ovog uzbudljivog štiva. "Leopold Dautry, ozloglašeni vojvoda od Villiersa, u intenzivnoj je i neodgodivoj potrazi za prikladnom suprugom, a izbora je jako malo. Srećom, kći vojvode od Montaguea, ledi Eleanor, djeluje zamamno i nevjerojatno inteligentno. Villiers se bez daljnjega planira zaručiti za nju. Uostalom, preostaje mu još samo jedna dama koja dolazi u obzir: ledi Lisette, neobična kći vojvode od Gilnera, koja ne mari za odjeću ili pristojnost. Zaručena je za drugog muškarca i ignorira svoj status i titulu. Još jedan sitni detalj: Lisette je potpuno nestabilna – što je Villiers sve skloniji potvrditi. Rastrgan između logike i strasti, između razuma i fantazija, Villiers balansira na samome rubu neprimjerenosti. Ali tek kada se nađe u posljednjem dvoboju, boreći se za ugled žene koju voli, Villiers konačno shvaća da ga najveći rizik ne čeka pred mačem… već u spavaćoj sobi i vlastitu srcu." 

 | Autor: Instagram @sippingtea_skippingpages Instagram @sippingtea_skippingpages

 

Iz samog je sažetka jasno da je Leopold Dautry, vojvoda od Villiersa lik čiji postupci nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Neke će iznenaditi, neke šokirati, mnoge razočarati pa čak i nasmijati, ali, bez imalo sumnje, baš svakoga dobro zabaviti!

Cijena knjige u pretprodaji iznosi 17,91 euro, dok će u redovnoj prodaji biti 19,90 eura.

Možda vas zanima Najkontroverznija knjiga godine: Svi najzanimljiviji detalji iz eksplozivnih memoara princa Harryja Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @sippingtea_skippingpages

Komentari 0