Life&style

6 odličnih knjiga koje su postale hit serije kojima se veselimo u 2023. godini

  • Ponekad je adaptacija neke knjige toliko dobro napravljena da se iskreno veselimo svakom takvom filmu ili seriji
  • Bit će prilike za veselje i u ovoj godini jer nas čeka nekoliko jako dobrih naslova na velikim streaming platformama
  • Ovih šest bestselera je ostavilo toliko dobar dojam među čitateljima da su od njih odlučili stvoriti hit serije

Mnogi će se složiti da filmska adaptacija knjige često ne bude bolja od originala. Ipak, uvjerili smo se da to nije uvijek slučaj, a povremeno imamo priliku uživati u jednako fantastičnim knjigama te filmovima ili serijama koji su napravljeni prema njima. Sjetimo se samo 'Schindlerove liste', 'Harryja Pottera', 'Gospodara prstenova', 'Kluba boraca', 'Igre prijestolja'...

Stoga se ipak razveselimo kad otkrijemo da nam stiže ekranizacija neke dobre knjige. Bit će tako prilike za nove sate provedene uz televizor i uz knjige u 2023., a mi predstavljamo šest serija koje su snimljene prema odličnim bestselerima i koje stižu na streaming platforme tijekom ove godine.

'Sjena i kost: Opsada i oluja' (Leigh Bardugo)

Leigh Bardugo autorica je fantastičnih romana iz serijala Grishaverse. Uz više od tri milijuna prodanih primjeraka, Grishaverse obuhvaća trilogiju 'Sjena i kost' (Shadow and Bone), duologije 'Šest vrana' i 'Kralj ožiljaka', te romane 'Jezik Trnja' i 'Životi Svetaca'. Netflix je otkupio filmska prava za trilogiju 'Sjena i kost', te duologiju 'Šest vrana' i prema njima je snimljena prva sezona serije koja je izašla 2021. U drugoj sezoni koja bi trebala izaći u 2023., radnja će se baviti knjigama 'Opsada i oluja' te 'Propast i uspon'. 

Datum izlaska: 16. ožujak na Netflixu.

 | Autor: Netflix Netflix

'Will Trent' serijal (Karin Slaughter)

Serija knjiga o disleksičnom agentu Willu Trentu autorice Karin Slaughter prati detektiva Istražnog ureda dok istražuje zločine u Atlanti. Serija knjiga sadrži deset misterija i počinje s "Triptihom". ABC je prilagodio ove priče u novu seriju, "Will Trent", u kojoj Ramón Rodríguez glumi uglednog detektiva koji uspješno rješava razne misterije. Trent, koji je odgojen u udomiteljskoj obitelji, ima najveću stopu riješenih slučajeva u gradu. Rodríguezu se pridružuju Iantha Richardson, Jake McLaughlin i Sonja Sohn.

Datum izlaska: Siječanj na ABC-u i Hulu-u.

 | Autor: ABC ABC

'Daisy Jones i šestorka' (Taylor Jenkins Reid)

"Daisy Jones i Šestorka" očaravajući je roman o vrtoglavom uspjehu legendarnog rock-sastava iz 1970-ih i njihovoj prekrasnoj pjevačici te misteriju iza njihova zloglasnog raspada. Svi znaju za Daisy Jones i Šestorku, no nitko ne zna za razloge koji su doveli do njihova razlaza na apsolutnom vrhuncu njihove popularnosti… Do sada. Nova serija Prime Videoa adaptira ovu priču o prijateljstvu, ljubavi, obitelji i gubitku — a sadrži i originalne pjesme koje izvodi glumačka ekipa. Riley Keough glumi Daisy Jones, a pridružuju mu se i Camila Morrone, Sam Claflin, Suki Waterhouse, Nabiyah Be, Will Harrison, Josh Whitehouse, Sebastian Chacon i Tom Wright.

Datum izlaska: 3. ožujak na Prime Videu.

 | Autor: Instagram @whatshotblog Instagram @whatshotblog

 

'Romancing Mr. Bridgerton' (Julia Quinn)

Treća sezona "Bridgertona" je na putu, a prema svemu sudeći će adaptirati četvrtu knjigu, koja govori o Colinu (Luke Newton) i Penelope (Nicola Coughlan). Utemeljena na "Romancing Mr. Bridgerton" treća sezona trebala bi fanovima ponuditi još jednu nezaboravnu ljubavnu priču - a mogla bi uključivati i dijelove drugih "Bridgerton" knjiga.

Datum izlaska: Netflix, datum još nepoznat.

Serija 'Idol' Možda vas zanima Ovih 10 serija nam stiže u 2023. i već im se jako veselimo Rubrika Life&style Life&style

Tri žene (Lisa Taddeo)

Knjiga Tri žene fascinantna je istinita priča o seksualnom životu triju stvarnih žena, utemeljena na gotovo deset godina prikupljanja izvješća. Ispripovijedana je zapanjujuće iskreno i neposredno. Istodobno je novinarski podvig i pripovjedački trijumf, prepuna nijansi i empatije. Predstavlja nam tri nezaboravne žene – i jednu iznimnu spisateljicu – čija nas iskustva podsjećaju da nismo sami. U nadolazećoj TV seriji temeljenoj na njihovim pričama glume Shailene Woodley. DeWanda Wise, Betty Gilpin, Gabrielle Creevy, Blair Underwood i John Patrick Amedori.

Datum izlaska: Showtime, datum još nepoznat.

 | Autor: Instagram @whatshotblog Instagram @whatshotblog

'Svjetlo koje ne vidimo' (Anthony Doerr)

Anthony Doerr se upustio u 10 godina dugačku avanturu istraživanja i pisanja romana "Svjetlo koje ne vidimo", što je rezultiralo s preko 500 stranica teškom knjigom i, posljedično, Pulitzerovom nagradom za 2015. godinu, kao i 40-ak tjedana provedenih na top listi najboljih knjiga New York Timesa. Roman je o Drugom svjetskom ratu i prati dva lika: Marie-Laure Leblanc, slijepu Francuskinju koja je pobjegla iz Pariza uoči nacističke okupacije i Werner Pfennig, njemačkog dječaka koji je fasciniran radijskom tehnologijom. U četverodijelnoj Netflixovoj seriji glume Aria Mia Loberti, Mark Ruffalo, Hugh Laurie, Louis Hofmann, Lars Eidinger i Andrea Deck.

Datum izlaska: Netflix, datum još nepoznat

Možda vas zanima Ovo je 12 superzanimljivih knjiga kojima se jako veselimo u siječnju i veljači Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @whatshotblog

Komentari 0