Life&style

Ovo je 12 superzanimljivih knjiga kojima se jako veselimo u siječnju i veljači

  • Premda je 2022. bila nevjerojatna godina za knjige, 2023. izgleda još uzbudljivije 
  • Postoji puno nadolazećih dugo očekivanih naslova koje bismo trebali staviti na popis čitanja
  • Otkrit ćemo ti 12 knjiga koje izlaze u siječnju i veljači 2023. godine 

Svejedno je li tvoja novogodišnja odluka da ćeš više čitati ili samo želiš znati o kojim će knjigama svi pričati početkom godine, ovaj će popis biti tvoj ultimativni vodič kroz izdanja najboljih knjiga u početku 2023. godine.

Možda vas zanima Od Bridgertona do Harryja Pottera: Iznajmljuju se kultne kuće iz proslavljenih serija i filmova Rubrika Life&style Life&style

Na popisu ima ponešto za svačiji ukus, stoga pronađi željene žanrove i naruči ih unaprijed!

1. 'The Stolen Heir', Holly Black

Holly Black vraća obožavatelje u svijet Elfhamea koji je bio omiljen u njezinoj trilogiji 'Folk of the Air'. Ovo je prva knjiga u spinoff duetu koja se fokusira na kraljicu mjenjolika i smrtonosnu potragu. 

Izlazi 5. siječnja

 | Autor: Amazon Amazon

2. 'Spare of Prince Harryja', vojvoda od Sussexa

U onome što će nedvojbeno biti jedan od najvećih memoara 2023. godine, princ Harry priča svoju stranu priče o životu unutar kraljevske obitelji. Nakon što smo stekli puno više uvida u njegov život s Meghan Markle u njihovoj nedavno objavljenoj dokumentarnoj seriji na Netflixu, jedva čekamo vidjeti što je podijelio s nama u ovim novim memoarima.

Izlazi 10. siječnja

 | Autor: Amazon Amazon

3. 'Hell Bent', Leigh Bardugo

Obožavatelji mračne akademske zajednice voljeli su 'Devetu kuću' Leigha Barduga, a ovaj uzbudljivi nastavak donosi veliku zlokobnu intrigu jer se sveučilišni profesori počinju pojavljivati mrtvi… 

Izlazi 10. siječnja

 | Autor: Amazon Amazon

4. 'The Things We Do to Our Friends', Heather Darwent

Savršen za ljubitelje mračnih akademskih priča kao što su 'The Secret History' i 'If We Were Villains', ovaj prvijenac vrti se oko toksičnog prijateljstva na Sveučilištu u Edinburghu.

Izlazi 12. siječnja

5. 'The Mysterious Case of the Alperton', Janice Hallett

Od autora bestselera 'The Appeal' i 'The Twyford Code', dolazi još jedna misterija puna obrata koja se fokusira na pisca istinitih zločina koji istražuje povijesni slučaj uznemirujućeg kulta. 

Izlazi 19. siječnja

 | Autor: Amazon Amazon

6. 'The Cloisters', Katy Hays

Ovaj prvijenac napisala je profesorica povijesti umjetnosti. Riječ je o tajanstvenoj skupini istraživača umjetnosti koji pronalaze špil karata tarota iz petnaestog stoljeća koji bi mogao sadržavati ključ za otključavanje suvremenog proricanja sudbine. Napetooo…

Izlazi 19. siječnja

7. 'Wayward', Emilie Hart

Godina 2023. trebala bi biti godina knjiga o vješticama, a 'Weyward' je jedan od najuzbudljivijih naslova koji dolaze. U ovom prvijencu žena koja bježi od nasilne veze odlazi u Weyward Cottage i dolazi do zapanjujućeg otkrića o svojim precima.

Izlazi 2. veljače

 | Autor: Amazon Amazon

8. 'The Whispering Muse', Laura Purcell

U ovoj gotičkoj priči glumica sklapa pakt sa starogrčkom muzom kako bi postala najbolja glumica svih vremena.

Izlazi 2. veljače

9. 'The Murder Game', Tom Hindle

Večer misterija i ubojstva s temom 1920-ih u seoskoj kući postaje iznenađujuće realistična u ovom trileru autora bestselera 'A Fatal Crossing'.

Izlazi 2. veljače

 | Autor: Amazon Amazon

10. 'Maame', Jessica George

Ovaj prvijenac govori o modernoj ženi koja se očajnički pokušava osloboditi očekivanja svojih roditelja iz Gane. To bi trebala biti dirljiva, smiješna priča o konačnom saznanju gdje doista pripadamo...

Izlazi 16. veljače

11. 'Bloomsbury Publishing', Munroe Bergdrof

Nova knjiga Munroe Bergdrof istraživat će fluidnost identiteta i odnosa, kao i seksualnost i rod, te tranziciju kao iskustvo s kojim se svaka osoba suočava u svakoj fazi života.

Izlazi 16. veljače

12. 'A Day of Fallen Night', Samantha Shannon

Fantasy o snažnim ženama, avanturama i zmajevima…

Izlazi 28. veljače

 | Autor: Amazon Amazon

 

Možda vas zanima Kronike iz Narnije: Netflix će jednu od naših omiljenih priča iz djetinjstva pretvoriti u seriju i nove filmove Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @BloomsburyBooksUK

Komentari 0