Life&style

Od Bridgertona do Harryja Pottera: Iznajmljuju se kultne kuće iz proslavljenih serija i filmova

  • Danas možemo doslovno zakoračiti u svoje omiljene filmove i serije
  • Naime, kuće iz nekih omiljenih filmova i serija mogu se jednostavno iznajmiti 
  • Spavaj 'u životima' Bridgertonovih, Harry Pottera, Hercula Poirota i drugih…

Ako si provela blagdane ušuškana na trosjedu prepuštajući se ugodnom bijegu od stvarnosti gledajući televiziju, zašto ne bi taj bijeg doista pretvorila u stvarnost. Naime, možeš rezervirati odmor u jednom od svojih omiljenih domova na ekranu.

Od simpatične kućice Cameron Diaz iz romantične komedije 'Ljubav i praznici' pa do vile iz Bridgertona, neke od najpoželjnijih kuća korištenih na ekranu sada su dostupne za najam. 

Možda vas zanima Tri dana u ovom čokoladnom raju odmor su iz snova. Vožnja od Zagreba je kratka, a cijene promotivne Rubrika Life&style Life&style

VILA PRIKLADNA ZA BRIDGERTONOVE

Sa svojom fasadom od crvene opeke i upečatljivim zelenim ulaznim vratima, ova se povijesna vila koristi kao dom aristokratske obitelji Bridgerton u Netflixovoj hit drami.

U susjedstvu Greenwich Parka u jugoistočnom Londonu, Ranger's House - vrijedna nevjerojatnih 36,7 milijuna funti - georgijanska je vila koja datira iz 18. stoljeća i u njoj su čak boravili i članovi kraljevske obitelji.

 | Autor: English Herritage English Herritage

Unutra ćeš pronaći prozore s visokim krilima, bijele stupove, fini antikni namještaj i neprocjenjive slike — bitne elemente za soiree. Ima mjesta za čak 60 gostiju.

Ali, nemoj očekivati da ćeš pronaći kuću okićenu glicinijom kao što je prikazano u seriji. To je zapravo bilo lažno lišće napravljeno od tkanine montirane na prave grane te je maknuto nakon snimanja.

 | Autor: English Herritage English Herritage

TROŠKOVI NAJMA: Cijena na upit (english-heritage.org.uk).

KUĆA IZ DJETINJSTVA HARRYJA POTTERA

Ovo impozantno imanje pojavljuje se u 'Harryju Potteru i Darovima smrti: 1. dio', pretposljednjem filmu fantastičnog serijala J.K. Rowling, u kojoj Harry i Hermiona posjećuju čarobnjakovo rodno mjesto, Godric's Hollow.

 | Autor: Airbnb Airbnb

Kuća De Vere nalazi se u povijesnom selu Lavenham, Suffolk. U filmu je to mjesto gdje su Harryjevi roditelji živjeli prije nego što ih je ubio Lord Voldemort, ali u stvarnom životu to je pansion u vlasništvu Anthonyja Ranzette i njegove žene Jane. 

Izgrađena 14. stoljeća kao lovačka kuća za obitelj De Vere, impresivna kuća s gredama ima još jednu znamenitost: iznajmio ju je William Shakespeare i to od 1601. do 1612. godine.

 | Autor: Airbnb Airbnb

TROŠKOVI NAJMA: 160-250 funti (1367-2136 kuna) noćenje, minimalni boravak od dvije noći (airbnb.com)

SLATKA KOLIBA CAMERON DIAZ

U hollywoodskoj romantičnoj komediji 'Ljubav i praznici' ovu slikovitu kućicu odabire lik Cameron Diaz za božićni bijeg od bivšeg — i čini pozadinu blagdanske romanse sa samohranim ocem Judeom Lawom.

Producenti su obišli zemlju kako bi pronašli 'najslađu, najmanju, najengleskiju kolibu' u okolici — i smjestili se u Honeysuckle Cottage s tri spavaće sobe u Holmbury St Mary, Surrey. Jon i Cressida Bromley kupili su je za 625.000 funti 2019. godine, ali nisu imali pojma da je iz filma dok o tome nisu pročitali u jednom časopisu. Danas se fanovi filma često pojavljuju na vratima.
Ima sve što možeš poželjeti za zimski bijeg: peć na drva, drvene grede i lijepi vrt.

 | Autor: Screenshot Screenshot

TROŠKOVI NAJMA: 275-295 funti (2349-2520 kuna) noćenje, minimalni boravak od dvije noći (airbnb.com).

SHERLOCK I TAJANSTVENA VILA

U BBC-jevoj seriji 'Sherlock', s Benedictom Cumberbatchom i Martinom Freemanom u glavnim ulogama, ova viktorijanska vila bila je pozadina za epizodu 'The Abominable Bride'.

Kapelanova kuća u Wraxallu, Somerset, je gotička vila iz 19. stoljeća smještena na rubu imanja Tyntesfield u vlasništvu Nacionalne zaklade.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Šest gostiju može odsjesti u tri spavaće sobe kuće s kamenim pročeljem, od kojih sve imaju sjedala do prozora, tamne drvene podove i izvorne kamine. Otkrij svog unutarnjeg detektiva dok razmišljaš pored vatre u dnevnoj sobi grimiznih zidova ili uživaj u zalogaju hrane u sobi za doručak. Gosti također mogu istražiti okolinu - i možda potražiti Baskervilleskog psa.

 | Autor: BBC BBC

TROŠKOVI NAJMA: Od 494 funte (4217 kuna) za najmanje dvije noći (nationaltrust.org.uk).

PREUREĐENA ŠTALA ZA 'SEKSUALNI ODGOJ'

Dok se dosta govorilo o kućici u skandinavskom stilu u vlasništvu lika Gillian Anderson, Jean Milburn, u Netflixovom 'Seksualnom odgoju', obožavatelji mogu iznajmiti drugu nekretninu iz serije.

Ova trošna preuređena štala za krave bit će poznata gledateljima kao dom Jeanine ljubavi, Jakoba, kojeg igra švedski glumac Mikael Persbrandt, te njegove kćeri Ole.

 | Autor: holidaycottages.co.uk holidaycottages.co.uk

Bull Pen, tradicionalna kamena gospodarska zgrada u dolini Wye, je kuća za odmor s četiri zvjezdice u kojoj spava devet osoba.
Dio poljoprivrednog kompleksa u blizini Coleforda, Gloucestershire, imanje staro 300 godina vode Louise i Frank McGuinness. S četiri spavaće sobe, tri kupaonice, prostranom kuhinjom, ugodnim dnevnim boravkom i TV-om, Bull Pen je dobro opremljen za obiteljski odmor.
Tu je stol za snooker u punoj veličini, roštilj i vanjska hidromasažna kada, a gosti mogu iznajmiti susjedni 'party šator' i bar za događaje za do 30 gostiju.

 | Autor: Netflix Netflix

TROŠKOVI NAJMA: Od 1069 funti (9127 kuna) za tri noći; jedno i dva noćenja koštaju jednako (holidaycottages.co.uk).

DEVONSKI UŽITAK HERCULEA POIROTA

Obožavatelji Agathe Christie prepoznat će ovu elegantnu georgijansku vilu kao ladanjsku kuću iz 'Dead Man's Folly', adaptacije misterija ubojstva iz 2013. s Davidom Suchetom u ulozi Herculea Poirota.

Scena ubojstva snimljena je u spremištu za čamce, dok je lik Zoe Wanamaker, Ariadne, boravio kao gost u glavnoj kući. Smještena na obali rijeke Dart u blizini Brixhama u Devonu, Greenway House sada je u vlasništvu Nacionalne zaklade.

 | Autor: nationaltrust.org.uk nationaltrust.org.uk

Nekada je to bila kuća za odmor same Agathe Christie: u njoj je boravila od 1938. do svoje smrti 1976. godine. Iznajmljuje se četverosoban stan na dva kata.

TROŠKOVI NAJMA: Od 909 funti (7763 kune) za najmanje tri noći (nationaltrust.org.uk).

Možda vas zanima U Gorskom kotaru smo pronašli čarobnu kolibu stvorenu za idiličan snježni vikend Rubrika Life&style Life&style
Photo: english-heritage.org.uk

Komentari 0