Life&style

Kronike iz Narnije: Netflix će jednu od naših omiljenih priča iz djetinjstva pretvoriti u seriju i nove filmove

  • Jedna od naših omiljenih franšiza iz djetinjstva uskoro će dobiti nove nastavke u vidu serije i filmova
  • Detalji još uvijek nisu poznati, no zna se da će se sve nove adaptacije temeljiti na pustolovinama iz romana C.S. Lewisa
  • Iako su 'Kronike iz Narnije' već više puta uspješno adaptirane, Netflix je prva kompanija u povijesti koja drži prava na svih sedam knjiga

Sigurni smo da nismo jedini koji smo se kao mali voljeli igrati u ormarima, maštajući da će i naš, baš poput onog iz omiljenih nam priča i filmova, kriti prolaz u neku čarobnu zemlju u kojoj nas čekaju najnevjerojatnije avanture. O Peteru, Susan, Edmundu, Lucy, Mr. Tumnusu, Aslanu i Bijeloj kraljici voljeli smo čitati, a uživali smo, katkad više, katkad manje, i u svim dosadašnjim ekranizacijama, od crtića s kraja 70-ih i BBC-jeve mini serije do posljednjih, produkcijski značajno raskošnijih filmova s početka 2000-ih.

No, ovdje avanturama omiljene nam družine nije kraj jer se Netflix bacio na razvijanje nove serije i filmova temeljenih upravo na knjigama 'Kronike iz Narnije' C. S. Lewisa, objavila je najpopularnija streaming platforma.

Možda vas zanima Ovo su najuzbudljivije Netflixove serije koje jedva čekamo gledati u 2023. godini Rubrika Life&style Life&style

Naime, Netflix i 'The C.S. Lewis Company' potpisali su višegodišnji ugovor, a što je prvi put u povijesti da jedna tvrtka drži prava na svih sedam knjiga. Sve projekte na koje se odnosi ovaj ugovor producirat će Netflix productions i Mark Gordon iz Entertainment One, uz Douglasa Greshama i Vincenta Siebera koji će biti izvršni producenti za seriju, ali i producenti za filmove.

Inače, ciklus 'Kronike iz Narnije' čini sedam fantastičnih romana objavljenih između 1950. i 1956. godine, a prodani su u više od 100 milijuna primjeraka i prevedeni na više od 47 jezika. Smještene u fiktivno kraljevstvo Narnije, priče su već nekoliko puta adaptirane u TV, kazališne i filmske projekte, uključujući možda i najpopularnije Disneyeve i Foxove filmove.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

“C.S. Lewisove voljene priče iz 'Kronika iz Narnije' odjeknule su među generacijama čitatelja diljem svijeta,” rekao je Ted Sarandos, glavni programski direktor u Netflixu. “Obitelji su se zaljubile u likove poput Aslana i cijeli svijet Narnije i mi smo oduševljeni što ćemo biti njihov dom u godinama koje dolaze.”

Možda vas zanima Otkačeni povratak u srednjoškolske dane: Umjesto ludih 70-ih, uskoro ćemo gledati lude 90-e Rubrika Life&style Life&style

A oduševljen nije samo Netflixov tim, već je zadovoljstvo podijelio i sam posinak C.S. Lewisa, Douglas Gresham. “Divno je znati da se ljudi iz svih krajeva svijeta raduju što će vidjeti još Narnije i da nam je napredak u tehnologiji proizvodnje i distribucije omogućio da narnijske avanture ožive diljem svijeta. Čini se da je Netflix najbolji medij za postizanje ovog cilja i veselim se što ću s njima raditi na njegovom ostvarenju", poručio je. 

Kada će točno nove narnijske pustolovine ugledati svjetlo dana, zasad još uvijek nije poznato, ali svakako se radujemo i s velikim nestrpljenjem ih očekujemo.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0