Life&style
Serija Wednesday

'Wednesday' ne silazi s vrha Netflixove ljestvice, no ovih 15 stvari možda ni fanovi ne znaju

  • Netflixova serija o članici obitelj Addams, Wednesday, izazvala je veliku pozornost čim se počela prikazivati
  • Serija je na Netflixu pretekla Stranger Things kada su u pitanju ukupni sati gledanja na tjednoj osnovi nekog sadržaja proizvedenog na engleskom jeziku
  • Nova serija brzo je skupila novu vojsku fanova, zove se jednostavno 'Wednesday', a otkrit ćemo ti neke stvari o seriji koje vjerojatno nisi znala

Novu seriju 'Wednesday', s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, producira i režira jedan i jedini Tim Burton, koji je postavio ljestvicu izvrsnosti serije i već je oživio Lady Gaginu plesnu pjesmu iz 2011. godine 'Bloody Mary', a Wednesday je čak dao i novu verziju s novim nadnaravnim moćima.

Bijeli lotos Možda vas zanima Sve što znamo o trećoj sezoni popularne HBO serije 'Bijeli lotos' Rubrika Life&style Life&style

Radnja serije 'Wednesday' prati razdoblje života Wednesday Addams kao učenice Nevermore Academy u gradiću Jericho. Uvrnuta priča o odrastanju prikazuje kćer Morticije i Gomeza kako stječe prijatelje i neprijatelje dok pohađa školu, gdje pokušava ovladati svojim novim psihičkim sposobnostima i riješiti misterij ubojstva povezan s prošlošću njezine obitelji.

Evo još 15 stvari koje možda nisi znala o seriji…

1. Srušila je rekord koji je prethodno postavila četvrta sezona 'Stranger Thingsa'.

 | Autor: Netflix Netflix

Serija 'Wednesday' je novi rekorder s najviše sati gledanosti u jednom tjednu za TV seriju na engleskom jeziku na Netflixu. 'Stranger Things Sezona 4' prethodno je držala rekord sa 335,01 milijuna sati pregleda, dok je 'Wednesday' gledana 341,2 milijuna sati.

2. Izvršni producent Tim Burton bio je angažiran na filmu 'Obitelj Addams' iz 1991. godine, ali zbog sukoba oko rasporeda, redateljske dužnosti su prenesene na Barryja Sonnenfelda, koji je također režirao nastavak filma. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Burton (@timburton)

3. Jenna Ortega bila je prekrivena lažnom krvlju kada je upoznala Burtona, zajedno s kreatorima serije Milesom Millarom i Alfredom Goughom, preko Zoom poziva.

Provela je dan snimajući posebno otkvačenu scenu u filmu 'X'.

4. Millar i Gough imaju iskustva s tinejdžerskim serijama — stvorili su seriju 'Smallville'.

5. Ortega je za ulogu naučila svirati violončelo.

U intervjuu u kojem je odgovarala na najtraženija Googleova pitanja o sebi, rekla je da je počela učiti otprilike dva mjeseca prije snimanja.

6. Također je sama koreografirala veliku plesnu scenu u seriji.

U videu 'iza scene', otkrila je da se osjećala jako nesigurno zbog scene plesa, dodajući: „Mislim da je vrlo očito da nisam plesačica ili koreografkinja“. 

7. Inspiracija za koreografiju bila je Siouxsie Sioux i gotičari iz 80-ih.

8. Ortega je također uzimala sate mačevanja, streličarstva, vožnje kanua i njemačkog jezika - ovo posljednje je iskoristila kada je grupi turista govorila o glupostima i kolonijalizmu.

9. Sa 'tek' 190,5 cm visine je George Burcea najniži glumac koji je glumio Lurcha.

 | Autor: Netflix Netflix

Ted Cassidy, koji je glumio lik u TV seriji iz 1960-ih, bio je visok 205 cm; Carel Struycken, koji ga je glumio u filmovima iz '90-ih, ima 213 cm; John DeSantis, koji ga je utjelovio u TV seriji iz 90-ih visok je 205 cm; a Zachary James, koji je glumio Lurcha na Broadwayu, visok je 198 cm.

10. 'Stvar', tj. ruka, nije animirana ili stvorena nekim posebnim efektima - glumi je glumac, baš kao u filmovima iz 90-ih.

11. Victor Dorobantu, gore spomenuti glumac koji je glumio 'Stvar' u seriji, i Christopher Hart, koji je glumio nestašnu ruku u filmovima iz 90-ih, obojica su mađioničari.

Hart je također igrao ruku u filmu 'Ukleti lijenčina' (nakon što ju je Anton odrezao, naravno).

12. Christina Ricci jedina je glumica iz prethodnog projekta obitelji Addams koja se pojavljuje u prvoj sezoni serije 'Wednesday'.

 | Autor: YouTube YouTube

Glumila je Wednesday u filmovima 'Obitelj Addams' u 90-ima.

13. Thora Birch je prvotno dobila ulogu koju je Ricci na kraju preuzela.

14. Ortega je nastojala ne razgovarati s Ricci o ulozi Wednesday Addams kako bi bila sigurna da njezin portret bude što više originalan.

15. Ako ti se lik ravnateljice Weems, Gwendoline Christie, čini poznatim, to je zato što je kostimografkinja Colleen Atwood modelirala njen izgled prema Tippi Hedren iz 'Ptica'.

 | Autor: Netflix Netflix

Virgin River Možda vas zanima Raduješ li se 5. sezoni serije 'Virgin River? Otkrit ćemo sve što znamo Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0