Life&style

Uzgoj kokoši je novi trend: Julia, Reese, Oprah i mnoge druge slavne dame drže nesilice u svojim vrtovima

  • Posljednih godina Hollywoodom je zavladao zanimljiv trend  - uzgoj kokoši u vlastitom vrtu
  • Brojne slavne dame rado su se priključile iz želje da znaju odakle potječe hrana koju konzumiraju
  • Tko to, uz Reese Witherspoon i Jennifer Gardner, u dvorištu ima kokošinjac okrivimo ti u nastavku

Glumica Julia Roberts nerijetko ističe koliko je pravilna prehrana važna za zdravlje organizma te da je iznimno važno znati odakle dolazi hrana koju konzumiramo. Upravo je to bi najvažniji razlog zbog kojeg se zajedno s obitelji odlučila na uzgoj kokoši u vlastitom dvorištu. "Moj je muž orijentiran prema zdravom životu i ekološkom uzgoju pa tako dio hrane nastojimo uzgojiti kod kuće. Tako piliće uzgajamo radi jaja. Živimo u svijetu u kojem su zaista svježi proizvodi i organska hrana financijski luksuz pa ako imamo priliku iskoristiti taj luksuz, to ću učiniti za svoju obitelj. " - otkrila je glumica u razgovoru za InStyle. I nije bila jedina. Brojne njezine kolegice su se posljednjih godina odlučile na ovaj potez i s obiteljima osnovale malene farme na kojima uzgajaju proizvode za vlastitu upotrebu. U nastavku ti otkrivamo kojima to još slavnim damama kokoši bezbrižno čeprkaju u vrtovima. 

Možda vas zanima Jedini način da provjeriš je li jaje svježe, a da ga ne moraš razbiti Rubrika Life&style Life&style

Jennifer Garner

Glumica Jennifer Garner samoprozvana je "chicken lady", a na društvenim mrežama rado dijeli fotografije svojih pernatih mezimica. Tako je otkrila kako je jednoj sukladno njezinom zločestom karakteru nadjenula ime Regina prema negativki iz filma "Opasne djevojke." Na Instagramu je čak podijelila fotografiju kako s ljubimicom šeće ulicom."Regina voli duge šetnje, dehidrirane bube i kelj", napisala je uz objavu. A posljednjih godina njezini pratioci mogu pratiti odrastanje još jedne njezine ljubimice - Hennifer.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We thought they were molting. Hennifer thought she was having eighteen babies. #broody #sorrygurlnorooster

A post shared by Jennifer Garner (@jennifer.garner) on

Možda vas zanima Je li sigurno pojesti jaje koje si kupila s napuklom ljuskom? Rubrika Life&style Life&style

Jennifer Aniston

Njezina imenjakinja Jennifer Aniston u intervju za časopis People otkrila je kako je sa tadašnjim suprugom Justinom Therouxom u stražnjem dijelu dvorišta sagradila kokošinjac u kojem je u tom trenutku boravilo 17 kokoši. Zračne snimke njezinog posjeda potvrdile su kako se glumica nije šalila. "Jaja koristimo svaki dan. Justin pravi odlične tjestenine, a ja obožavam salatu s jajima.Tako su ukusna!" - otkrila je u spomenutom intervjuu. Njezin bivši suprug se dvije godine kasnije našalio sa zajedničkom prijateljicom, voditeljicom Chelsea Handler te joj je prilikom televizijskog intervjua poklonio košaru s domaćim jajima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Easter, every bunny!! Thankful to be spending with day with my favorite peeps 🐥🐥🐥 (👗:@draperjames)

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on

Reese Witherspoon 

Pokoji savjet o uzgoju kokoši Jennifer je sigurno udijelila i njezina dobra prijateljica Reese Witherspoon koja je u vrtu svoga doma u gradići Oaji oformila malenu farmu u kojoj se našlo i 20 kokica. S godinama je za glumicu to postao koristan hobi u kojem je tražila bijeg od stresnog života pod reflektorima. A kako je njezina farma sve više i više rasla odučila se na kupnju nove nekretnine u Malibuu koja je u potpunosti prenamijenjena u malenu urbanu farmu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Playing with my chickens...#countrylife

A post shared by Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1) on

Elizabeth Hurley 

Britanska glumica Elizabeth Hurley nerijetko se nalazi na listama najatraktivnijih žena svijeta te je gotovo nevjerojatno da je osim poziranja na crvenom tepih sklona zasukati rukave i obrađivati zemlju. No, Elizabeth je iznimno ponosna na svoju farmu te nerijetko ističe važnost organskog uzgoja. Tako je u nekoliko navrata spremno pozirala i sa svojim pernatim mezimicama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Our chickens are the sweetest and are about to start laying eggs! So. Excited. 🎉😊👏

A post shared by Kelly Clarkson (@kellyclarkson) on

Možda vas zanima Utvrdo ili umeko? Uz ova jednostavna pravila stručnjaka - savršeno ćeš skuhati jaja Rubrika Life&style Life&style

Tko se to još našao na listi?

Uzgoju kokošiju za vlastite potrebe pridružila se i pjevačica Kelly Clarkson koja je na Instagramu uz njihovu fotografiju ustvrdila kako su "jednostavno najslađe". A kokošinjcem se na društvenim mrežama rado pohvalila i Jolanda Hadid, sudionica showa "Prave kućanice s Beverly Hillsa" i majka supermodela Gigi i Belle Hadid.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️Happy Chick’s....... #FarmLife

A post shared by YOLANDA (@yolanda.hadid) on

 

A uzgoju kokoši nisu odoljele ni televizijske doajenke - Oprah Winfrey i Martha Stewart. Slavna voditeljica Oprah u svojoj vikendici na Havajima uzgaja različite sorte voća i povrća, ali i kokoši nesilice. Na njih možemo naići i u dvorištu njezine kolegice Marthe koja je priznala kako se na taj potez odlučila nakon što je posjetila tvornicu za preradu jaja te bila zgrožena neljudskim uvjetima i ophođenjem prema životinjama. Premda ćemo mi s ovim damama završiti našu listu, ona je svakoga dana sve duža jer je uzgoj kokoši postao pravi trend među Hollywoodskom elitom.

 

POGLEDAJ ČETVRTU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": CVIJEĆE I TORTA

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0