Life&style

Tvoje te ljetne sandale žuljaju? Evo kako taj problem rješavaju poznate dame

  • Nošenje ljetne obuće nerijetko rezultira neugodnim žuljevima, a slavne dame taj problem rješavaju odabirom broj većih cipela
  • Pritom obavezno koriste silikonske uloške i dvostruku ljepljivu traku kako bi osigurale stabilnost noge i olakšale si kretanje u potpeticama
  • A kako ti u borbi protiv žuljeva mogu pomoći led, novine, dezodorans i krema za ruke, otkrivamo ti u nastavku

Stiglo je toplo vrijeme i napokon smo dobile priliku iznositi sve one sjajne ljetne štikle, sandale i natikače koje čuvamo u ormarićima za cipele. Nažalost, nošenje istih nerijetko rezultira neugodnim žuljevima. Stoga smo odlučile pogledati kako taj problem rješavaju poznate svjetske dame budući da je u opisu njihova posla učestalo nošenje visokih potpetica.

Možda vas zanima Ovako ćeš graciozno koračati u štiklama - bez boli, grčeva i žuljeva Rubrika Moda Moda

Trik je u prevelikim cipelama

Poznate dame nerijetko na crvenim tepisima možemo vidjeti u cipelama koje su barem jedan broj prevelike. Modna stručnjakinja Harriet Davey istaknula je kako za to postoji jednostavan razlog - žele izbjeći žuljeve. No, što onda čine kako bi spriječile da im poput Pepeljuge cipelica ispade u ključnom trenutku?

U cipele obavezno stavljaju silikonske uloške kako bi spriječile da im noga isklizne te sa strane postavljaju dvostranu ljepljivu traku koja također pruža učinak stabilizacije noge. Ovim trikom bezbroj puta poslužila se i Meghan Markle dok je aktivno obavljala kraljevske dužnosti. Znala je da se nalazi pod povećalom javnosti te je željela izbjeći sve moguće neugodnosti, a jedna od njih zasigurno je i oticanje nogu zbog pretijesnih cipela.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima Hladnoća, natisci, trnci... Pogledaj što tvoja stopala otkrivaju o tvom zdravlju Rubrika Life&style Life&style

Nažalost, velik broj žena ljeti pati od otečenih nogu, a situaciju može samo pogoršati nošenje preuske i neudobne obuće. Osim navedenih stilskih trikova, u nastavku ti donosimo još nekoliko njih iz kućne radinosti koji će ti pomoći da žuljevi na stopalima ovoga ljeta postanu prošlost.

1. Što cipele rade u hladnjaku?

Ako te cipele žuljaju na predjelu oko prstiju trebala bi ih na neko vrijeme izložiti hladnom zraku. Stoga je najbolje rješenje da ih staviš na 24 sata u hladnjak te pritom u njih postaviš i malenu vrećicu napunjenu vodom. Sa zamrzavanjem, ona će se pretvarati u led, a time će rasti i volumen koji će proširiti cipelu.

Osim vode, još jedna tekućina može pomoći u širenju obuće, a riječ je o alkoholu. Cipele možeš natrljati običnim alkoholom, a on će prilikom sušenja otpustiti materijal i učiniti ga mekšim.

 | Autor: shutterstock shutterstock Jennifer Lopez

2. Što je zajedničko novinama i čarapama?

Cipele možeš rastegnuti i tako da preko noći u njima ostaviš zgužvane vlažne novine. Dok se listovi budu sušili postepeno će se širiti te će se tako i unutrašnjost proširiti. Ako si kupila nove sandale i želiš ih razgaziti, možeš ih obući na debelu zimsku čarapu te u njima hodati nekoliko sati po svom domu. Ovaj trik trebao bi dati instant rezultate!

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Doznali smo tko je slavni Andrija iz omiljene reklame i porazgovarali smo s njim Rubrika Life&style Life&style

3. Spas iz kupaonice

Kada smo kod brzih rješenja koje će nam pomoći u tome da cipele prestanu žuljati, onda su tu dvije stvari koje imamo u našim kupaonicama. Prva se odnosi na kremu za ruke kojom obilno treba namazati cipelu prije obuvanja na nogu. Riječ je o efikasnom, no nažalost jednokratnom rješenju.

Druga solucija jest korištenje dezodoransa. Prije nego obuješ štikle dezodoransom u spreju prijeđi unutrašnjost cipela s naglaskom na mjesta na kojima se lakše stvaraju žuljevi. Tako ćeš si osigurati udobno koračanje u štiklama, a bez problema ćeš u njima moći izdržati i čitavu večer na plesnom podiju. Ako ne koristiš dezodorans u spreju, isti trik funkcionirat će i uz malo dječjeg pudera.

Photo: Instagam

Komentari 0