Life&style

41 i više? Pomoću ovih trikova tvoja će stopala izgledati manja u obući

  • Puno žena ima veličinu cipela 40 (ili više) i iako u velikim stopalima nema ništa loše, mnoge ipak žele da im stopala izgledaju manja
  • Otkrivamo ti 5 pogrešaka kod odabira obuće – i rješenja koja će ti pomoći vizualno smanjiti stopala

„Živiš na visokoj nozi“, rečenica je koju si sigurno više puta čula. Dakle, ako si visoka 175 i imaš veličinu stopala 41, znači li to da si bogata? Ali, pustimo šalu na stranu – mnoge žene žele da njihova velika stopala izgledaju manje - stoga donosimo nekoliko savjeta za kupovinu cipela – u kojima stopala djeluju manje…

1. pogreška: nema potpetice

Možeš li se još sjetiti vremena kad su sve žene nosile balerinke? E, ako imaš velika stopala – izbjegavaj balerinke. Naime, u ravnim cipelama bez pete velika stopala djeluju još veća. Stoga uvijek – ili kad god je to moguće – nosi cipele s većom petom. Naravno, peta ne mora odmah biti deset centimetara visoka. Udobna peta od nekih pet centimetara sasvim je dovoljna. 

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

2. pogreška: svijetle boje 

Svijetle boje produžuju noge – ali i stopala. To vrijedi i za pastelne boje i svijetle metalik tonove. Radije nosi cipele tamnih boja. Ako ne želiš da tvoja stopala privlače poglede, izbjegavaj napadne i prštave uzorke i boje. 

 

Možda vas zanima Ovako ćeš graciozno koračati u štiklama - bez boli, grčeva i žuljeva Rubrika Moda Moda

3. pogreška: nepogodan oblik cipela 

U zadnje vrijeme se uglavnom viđaju cipele koje su šiljaste na vrhu, a sve manje ole. Međutim, ti 'špic' modeli su nekoliko milimetara duži pa i stopala u njima izgledaju duže. Ako se baš nikako ne želiš odreći takvih cipela, onda pazi da su naprijed što manje izdužene. 

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

4. pogreška: pogrešan izrez

Ako je otvor naprijed kod prstiju pogrešno izrezan, onda prsti optički izgledaju duži. Postoje sandale (i druga obuća s otvorenim prstima) koje su najdublje rezane na visini drugog prsta (pored palca). Takve cipele imaju točno suprotno djelovanje te stopalo u njima djeluje još veće. 

 | Autor: Pinterest Pinterest

5. pogreška: cipele koje ne pristaju 

Svejedno je imaš li velika ili mala stopala, uvijek je važno odabrati odgovarajuće cipele prave veličine. Nijedna žena se ne veseli žuljevima. Kod velikih stopala je pravilan odabir još važniji. Ako ćeš odabrati otvorene cipele kod kojih prsti imaju još mjesta prema naprijed, onda je to za „sakrivanje“ kontraproduktivno. I premale cipele – kod kojih vire peta ili prsti – također privlače (začuđene) poglede – a to si nitko ne želi. 

Možda vas zanima Rimsko ili grčko stopalo? Evo što oblik tvojih stopala govori o tvojoj osobnosti Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0