Beauty 27. lipnja 2021.

Kućna pedikura s mlijekom i sodom bikarbonom čini stopala mekima i lijepima - imamo recept!

Instagram/Jenlyn Rodriguez.
  • Stopala nije dovoljno na proljeće pripremiti za sandale. Pedikuru moramo ponavljati nekoliko puta tijekom ljeta 
  • Ovaj recept za kućnu pedikuru osvojio je Internet - jer brzo suha i ispucala stopala pretvara u glatka i njegovana
  • Potrebno ti je samo malo mlijeka i sode bikarbone i samo malo truda - isprobaj!

Već smo odavno uskočile u sandale ili japanke i pokazale svoja stopala svijetu… A ako smo ih preko zime možda zanemarile, onda je velika vjerojatnost da je njihova koža u proljeće bila gruba, suha i tvrda, pukotine na petama i općenito, dojam i nije za čistu peticu. Možda za prvo otkrivanje svoja stopala počastimo profesionalnom pedikurom, ali često to nije dovoljno da "izdrže" cijelo ljeto. Pedikuru treba ponavljati, a ponekad je jednostavno dovoljno tek dobro omekšati kožu stopala u lavoru kod kuće – stoga ti preporučujemo ovaj jednostavan, a učinkovit 'recept'. 

Mnogi se kunu u ovaj 'lijek' za stopala, a sastoji se od dva sastojka koja obično uvijek imamo kod kuće. Pogledaj kako napraviti fantastičnu mješavinu od koje će ti stopala izgledati sjajno! 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Potrebno ti je: 

• 2-4 šalice mlijeka

• šaka sode bikarbone

• veliki lavor (dovoljno velik da u njega istovremeno stanu obje noge)

 | Autor: YouTube YouTube

Kako napraviti mliječnu kupku

1. Zagrij mlijeko, pazi da ne bude prevruće. Možeš koristiti dvije do četiri šalice, ovisno o veličini lavora, koliko su ti velika stopala i koliko imaš mlijeka kod kuće. 

2. Ulij mlijeko u lavor. Važno je da je lavor toliko velik da oba stopala istovremeno stanu u njega i mogu biti sa svih strana potpuno uronjena u tekućinu. 

3. Namači prste u mlijeku oko pet minuta, a potom uzmi soda bikarbonu. Lagano pospi kupku. 

4. Umiješaj sodu u mješavinu s pomoću stopala. 

5. Dobro namoči kožu na dijelovima gdje je tvrđa ili deblja – osobito donji dio peta i područje ispod prstiju. Masiraj tekućinom ta područja – naravno, slobodno koristi i ruke ako je potrebno. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

6. Nemoj zaboraviti namakati u tekućini i gornji dio stopala te zglobove – ako nisu dovoljno umočeni, masiraj ih tekućinom. To su dijelovi stopala koja se najviše vide kad nosiš sandale ili japanke. 

7. Kad si dovoljno istrljala stopala, udobno se zavali u naslonjač, uključi TV ili čitaj najnovije članke na miss7;) dok se stopala fino namaču. 

8. Operi noge toplom vodom i dobro ih posuši. 

Odmah bi trebala primijetiti kako tvoja stopala sada izgledaju njegovanije i pomlađeno! Ova kombinacija sastojaka djeluje jer se isti međusobno nadopunjuju. Mlijeko sadrži mliječnu kiselinu koja omekšava kožu. Soda bikarbona pak ima abrazivna svojstva koja uklanjaju suhu i grubu kožu kad se ista omekša. 

Kako se spravlja i koristi ova kupka, možeš pogledati i u sljedećem videu: 

  • glenda_l.

    Zarađivao sam od $ 25,000 do $ 300,000 mjesečno k0ji rade kod kuće na računalu kod kuće. Radim ovo 6 mjeseci, a prošli mjesec sam zaradio prvu peterostranu plaću ikada! Posjetiti...........>>>>> Jobnet70.com