Beauty

5 koraka uz koje ćeš se riješiti znojnih stopala u ljetno vrijeme

  • Ljeto, sunce, vrućina, znojna stopala… je li ti to poznato?
  • Ako je, znaš da to nije nimalo ugodno
  • Otkrit ćemo ti što doista pomaže protiv ljetnog znojenja stopala

Hodati kao po oblacima – to se ljeti rijetko događa. Ili stopala ili noge su totalno natečeni ili se ne prestaju znojiti. Taj osjećaj vlažnih stopala enormno je neugodan. Ako i ti patiš od znojnih stopala, obrati pažnju na sljedeće stvari…

1. Dezodorans za stopala

Dezodorans koristimo ispod pazuha, a zašto ga onda ne bismo i na stopalima? Dezodorans za stopala s aniperspirantnim djelovanjem može smanjiti znojenje i nastanak bakterija. Osim toga i fino miriše.

2. Puder

Poseban puder za noge također dočarava osjećaj suhoće. Možeš koristiti i običan dječji puder. Prednost pudera je u tome da ljeti funkcionira ujedno i kao sredstvo protiv „trljanja“ među nogama.

Možda vas zanima Med, kamilica i soda bikarbona: uz ova tri jednostavna kućna tretmana, tvoja će stopala izgledati tip-top! Rubrika Beauty Beauty

3. Dodatni sloj

Kako bi u cipelama imala ugodan osjećaj i dobru klimu za stopala, trebala bi nabaviti posebne umetke za cipele. Pazi da su od prirodnog materijala, imaju antibakterijsko djelovanje (tako će se neutralizirati neugodan miris) te da aktivno dišu. Umetci će apsorbirati znoj te ujedno dopustiti da cirkulira zrak.

 | Autor:

4. Neutralizacija znoja

Kad se jednom oznojiš, znoj ostaje u cipelama. Čak i kad se posuši, ostaju naseljene bakterije koje čekaju na sljedeću kap znoja. Stoga redovito ljeti čisti cipele – možeš ih staviti i u stroj za pranje rublja, zamijeniti uloške (ili ih oprati) ili staviti osvježivač u cipele.

5. Samo najbolje

Stopala koja se znoje trebaju kvalitetne i prvenstveno prirodne materijale uz kožu. Razlog: prirodni proizvodi poput kože i pamuka aktivno dišu. S druge strane, svi sintetički materijali upijaju vlagu. Stopala se znoje, osjećaj je „vlažan“, ne mogu disati pa se znoje još više. To je začarani krug. Što više zraka dobije stopalo, to bolje! Zbog toga bi trebala nositi što je više moguće otvorene cipele, a ne zatvorene modele.

 

Možda vas zanima Hladnoća, natisci, trnci... Pogledaj što tvoja stopala otkrivaju o tvom zdravlju Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0