Beauty

Med, kamilica i soda bikarbona: uz ova tri jednostavna kućna tretmana, tvoja će stopala izgledati tip-top!

  • Sunčani dani su pred nama, a to znači da ćemo većinu vremena provoditi bosih nogu i u otvorenim cipelama
  • Ako svojim stopalima nisi posvećivala dovoljno pažnje tijekom zimskih mjeseci vjerojatno nisu spremna za pokazivanje
  • Sada je pravo vrijeme da im pripremiš pravi kućni tretman njege, a mi to otkrivamo tri načina s kojima će u kratkom roku zablistati

Ljeto je pred vratima što znači da ćeš brzo uskočiti u otvorene cipele i svijetu pokazati svoja stopala. A ako si ih preko zime možda zanemarila, onda je velika vjerojatnost da je njihova koža gruba, suha i tvrda te s izraženim pukotinama ili zadebljanjima petama. Ako ne stigneš do pedikera, mogla bi navedene probleme riješiti i tako da isprobaš jedan od ova tri savjeta za njegu stopala u kućnoj radinosti.

Možda vas zanima 'Jagoda noge': Kako se riješiti onih neprivlačnih crvenih točkica - jednom zauvijek Rubrika Beauty Beauty

Medena maska za zacjeljivanje

Pomiješaj 1/4 šalice maslinovog ulja i žlicu meda te smjesu utrljaj na pete i prekrij toplim, vlažnim ručnikom te ostavi da odstoji 10 minuta. Nakon toga isperi stopala u toploj vodi te nakon što ona omekšaju mrtve stanice kože možeš ukloniti uz pomoć kamena za njegu stopala.

"Hidratantne masne kiseline maslinovog ulja vlaže i obavljaju slojeve oštećene kože, a protuupalni med umiruje bolne pukotine" - otkriva estetičarka Diane Brown za portal First. Također napominje da ako ovaj postupak ponoviš dva puta tjedno možeš vrlo brzo očekivati sjajne rezultate i stopala meka poput bebinih.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Utječe li doista nošenje uskih traperica na razvoj celulita? Znanost ima odgovor Rubrika Moda Moda

Masaža za bolju cirkulaciju

Utrljaj mješavinu dvije kapi eteričnog ulja kamilice i žličice kokosovog ulja na stopala i gležnjeve. Smjesu umasiraj u svoja stopala tako da je kreneš nanositi gornjom stranom od gležnja prema vrhu stopala i nožnim palcima. Potom ne staješ već se donjom stranom stopala vraćaš prema gležnju. Stopalo ovih kružnim pokretom trebaš masirati oko tri minute. Ova masaža pridonosi boljoj cirkulaciji, a ulje kamilice blagotvorno djeluje na krvne žile koje su nerijetko pod posebnim pritiskom. Budući da će se nakon masaže umanjiti natečenost zglobova, tvoja stopala će automatski izgledati "mršavija".

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Andie MacDowell (62) otkriva tajne svog izgleda, a njezin 'kućni' recept za lijepe nokte svakako valja isprobati Rubrika Stars Stars

Bye bye, žuti nokti!

Ako su zbog učestalog korištenja laka tvoji nokti poprimili zučkastu boju, ovu neugodnu situaciju možeš riješiti tako da posegneš za sodom bikarbonom i limunskom kiselinom. Ova dva sastojka zajedno uspješno uklanjaju žute površinske mrlje i izbjeljuju nokte. Uz to, sadrže i antibakterijska sredstva koja pomažu u uklanjanju gljivica na noktima. Jedan od načina na koji možeš ukloniti žutilo je da pomiješaš dvije žlice limunovog soka sa šalicom tople vode i dvjie čajne žličice blagog tekućeg sapuna.Nokte u toj tekućini možeš namakati pet minuta, a zatim isperi  mlakom vodom i osuši ručnikom.

Drugi sjajan trik je onaj u kojem ćeš koristiti otopinu za zubne proteze budući da ona u svom sastavu već sadrži ova dva korisna sastojka. Dovoljno je potopljene nokte nekoliko minuta držati u tekućini da bi lagano izbjedljeli, a nakon tretmana obavezno ih isperi čistom vodom. Ako postoji sumnja da je uzrok žutila neki medicinski problem, onda bih obavezno trebala posjetiti liječnika. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0