Beauty

4 laka koraka do lijepih i njegovanih stopala

Kako njegovati stopala u ljetnim mjesecima? U četiri vrlo jednostavna koraka pruži svojim stopalima njegovani izgled koji je ljeti i više nego poželjan

Dolaskom toplijih dana svi rado posežemo za laganom i otvorenom obućom u kojoj su stopala izložena pogledima. Kako bi im u ljetnim mjesecima pružila njegovani i privlačni izgled, u nastavku ti donosimo četiri jednostavna savjeta koja bi trebala slijediti:

1. Ukloni grubu kožu s peta - i ponavljaj to redovito!

Dok nosimo sandale, japanke ili neku drugu otvorenu obuću, pogled na grubu i ispucalu kožu na stopalima ni nama samima nije najugodniji. Definitivno ne! Kako bi ovoga ljeta to izbjegla, trebaš ukloniti grubu i zadebljanu kožu sa svojih peta - vjerojatno si to učinila već na početku ljeta. Najlakše je podariš li svojim stopalima podariš 15-minutnu toplu kupku nakon koje će ti za odstranjivanje mrtve kože odlično poslužiti "kamen" ili rašpica za stopala. ALI! Posao vjerojatno nije gotov za sva vremena. Ako koža ponovno ogrubi, neka rašpica ili brusni papir (više vjerojatno nema puno zabebljale kože) rade svaki tjedan.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Jednom tjedno radi piling

Nakon odstranjivanja grube i zadebljane kože s peta, idealno je vrijeme za piling stopala. Možeš kupiti već gotovi piling, a smjesu možeš napraviti i sama od maslinovog ulja, smeđeg šećera i morske soli. Malim kružnim pokretima trljaj svoja stopala pet do 10 minuta, a potom ih isperi toplom vodom i posuši ručnikom. Piling nije potrebno raditi svaki dan, dovoljno ga je napraviti jednom tjedno - to spada u ono redovito održavanje lijepih stopala. Ne stvara li ti se brzo suha i zadebljala koža, bit će dovoljan za njegu tijekom cijelog ljeta.

Možda vas zanima Lijek za ispucala stopala: Recept za kućnu pedikuru s mlijekom i sodom bikarbonom Rubrika Beauty Beauty

3. Vodi računa o noktima

Nakon što urediš kožu stopala, vrijeme je za uljepšavanje noktiju. Za početak, preporučuje se ravno rezanje blago zaobljenih krajeva kako ne bi došlo do urastanja u meso. Nakon toga slijedi uređivanje kožice koju ćeš najjednostavnije srediti potiskivanjem - i to ide lakše ako si stopala prije namakala u vodi. I na kraju -  lakiranje. Predlažemo ti da se odvažiš i odabereš efektne i kričave nijanse koje će se odlično uklopiti u ljetne outfite. Ne voliš li lak za nokte, predlažemo da ipak naneseš barem bezbojni ili neku od nude nijansa jer će stopala tako djelovati mnogo njegovanije.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. Kontroliraj pojačano znojenje

Tijekom ljetnih mjeseci poželjno nositi što otvoreniju obuću kako bi svojoj koži na stopalima osigurali da diše. Na taj način doći će do isparavanja znoja i samim time do smanjenog nakupljanja bakterija. Manje bakterija - manje neugodnih mirisa! Naravno, ne trebamo ni spominjati kolika je (mirisna) razlika nosiš li obuću od prirodnih materijala i onih umjetnih...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sneki2

    Odlični savjeti! Pridržavam se svih i obožavam nositi ljetne sandalice sa pogledom na lijepa stopala..