Beauty

Isprobali smo Baleinu maska-čarape za stopala o kojoj svi pričaju! Pretvara li zaista kožu stopala u meku kao bebinu?

  • Dolaskom toplijih dana jedan od imperativa je mekana i njegovana koža stopala koja jedina pristaje omiljenim nam sandalama
  • Zato sam nakon zimskog zabušavanja, odlučila isprobati proizvod koji nježno uklanja tvrdi površinski sloj i ublažava ispucalost kože na stopalima 
  • Nabavila sam Balea maska-čarape za stopala - Feel Well, a rezultat primjene ovog cjenovno prihvatljivog proizvoda nalazi se u nastavku

I ja sam među onima koje pomalo zabušavaju kada je riječ o njezi stopala za vrijeme zimskih mjeseci, a dolazak toplijih dana upalio je crveni alarm. Dani kada će stopala biti izloženija pogledima su pred vratima, a time i fokus na jedan od glavnih problema s kojim se borimo - suhe i tvrde kože na petama. Neugodna i ne osobito poželjna za poglede zadebljana koža smjestila se na petama, vanjskom rubu tabana, palca i jastučićima stopala, a iako ne u sasvim kritičnom stanju, nadvladala je rezultat tretiranja grubim frotirnim ručnikom i nanošenja bogate kremne. Priprema za ljeto u ovom trenutku trebala je malo drastičnije poteze, jer tko ne želi njegovana stopala na kojima će tek onda odlično izgledati nova boja laka za nokte?

Možda vas zanima Super trik! Evo zašto je dobro natrljati stopala korom od banane Rubrika Life&style Life&style

Rješenje za meku kožu stopala o kojem svi pričaju

Preda mnom je bilo rješenje po mojoj mjeri - koje neće podrazumijevati planiranje i provedeno vrijeme kod kozmetičarke, već nešto što mogu napraviti jednostavno kod kuće. Uostalom, zaobilazi one zamorne klasične metode rašpom ili kamenom koje se u mojoj kućnoj radinosti nisu pokazale najuspješnijima, jer bi se tvrda koža brzo vraćala, a ispucale pete zahtijevale su profesionalne tretmane.

Kako su svi počeli pričati o maski s polica drogerija dm-a koja nježno uklanja tvrdi površinski sloj i ublažava ispucalost kože, pomislila sam kako je idealno vrijeme da ga isprobam i ja. Nabavila sam Balea masku-čarape za stopala - Feel Well, isprobala sam ih, a u nastavku možeš pročitati moje iskustvo koji će biti posebno zanimljivo onima koji bezbrižno žele uklizati u svoju omiljenu ljetnu obuću.

 | Autor: miss7 miss7

Upoznavanje s proizvodom i primjena

U pakiranju Balea njege za stopala dolazi par čarapa s uljem metvice i ekstraktom zelenog čaja. Prije nanošenja potrebno je ukloniti lak za nokte i nakit, a stopala je potrebno dobro oprati i osušiti ih. Čarape je po sredini spojnog šava potrebno prerezati, uglavnom na veličinu koju pretpostavljaš da možeš provući stopalo kako bi ti poslije bilo lakše pričvrstiti čarapu naljepnicom kako gel ne bi iscurio. Miris metvice i zelenog čaja zaista je osvježavajući i vrlo ugodan, a osjećaj nošenja čarapa pruža rashlađujuću ugodu, bez ikakvih simptoma peckanja ili svraba što nije nevažno kako čarape na stopalima treba držati 60 minuta.

Možda vas zanima Evo što će se dogoditi ako krišku kruha omotaš oko svog stopala. Hoćeš li pokušati? Rubrika Life&style Life&style

Preporučljivo je izbjegavati hodanje zbog opasnosti od klizanja, ali ako preko čarapa navučeš protuklizne čarape ne bi trebalo biti problema. Ipak, najbolje je sjesti ili leći s lagano savijenim nogama.

Nakon 60 minuta, tretman je bio gotov. Oprala sam stopala i, prema uputstvima, nanijela hranjivu kremu za stopala.

 | Autor: miss7 miss7

Palčevi gore za prve rezultate

Stopala su nakon tretmana uistinu mekana i glatka. Osjećaj je kao da sam napravila p9ling, a uz to osjećala sam kako su stopala nahranjena i vlažna. Prisutan je osjećaj svježine i ugodnog mirisa. Već sam nekako osjećala spremnom za sandale, ali ovo je bio tek početak tretmana. Nakon 2-7 dana trebao je započeti proces eksfolijacije pri kojem se izljušti višak tvrde kože, a stopala postaju glatka. U mom slučaju, za ovaj proces koje može potrajati čak i do14 dana, bilo je potrebno desetak dana.

 | Autor: miss7 miss7

Prvih četiri dana stopala su mekana i njegovana

Sljedećih dana osjećaj njegovanih i nahranjenih stopala se zadržao. U ovoj fazi nisam koristila nikakvu hranjivu kremu za stopala budući da sam htjela pustiti da se proces eksfolijacije prirodno odvija. Za razliku od drugih mehaničkih sredstava uklanjanja tvrde kože koje sam koristila kod kuće, mekoća kože na stopalima je potrajala mnogo duže. Nisam uočila nikakve promjene na tabanima ususret procesu eksfolijacije.

Možda vas zanima 41 i više? Pomoću ovih trikova tvoja će stopala izgledati manja u obući Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: miss7 miss7

Peti dan nastupaju promjene

Iznenađena dugotrajnosti njegovane kože na stopalima promjene sam počela uočavati peti dan kada je na kritičnijim dijelovima stopala koža postajala više suha, no još nije bilo naznaka nekom značajnijem početku ljuštenja. Dijelovi stopala koji su inače tvrđi zbog potisaka prilikom hodanja i dalje su ostala mekanija nego inače. Ova faza bez drastičnijih promjena potraja je 2-3 dana.

 | Autor: miss7 miss7

Proces eksfolijacije započeo je sedmi dan

Sa sedmim danom pojavila se i tvrda koža na stopalima posebno u dijelu pete. Ostatak kože na stopalima i dalje je bio mekan, a neugledan je bio očito višak tvrde kože za koju sam se nadala da će brzo otpasti. Ovaj najkritičniji dio potrajao je dva dana

 | Autor: miss7 miss7

Krajnji rezultat  je fantastičan

Desetog dana bijela suha koža već se počela smanjivati, ena kao rezultat moje pete su bile mekše. Ono što me najviše začudilo je nježnost i mekoća mojih stopala nekoliko dana dana od primjene čarapa i to bez upotrebe hranjivih krema za stopala.

Tvrda koža se oljuštila, zapravo neprimjetno otpala tuširanjem i brisanjem stopala frotirnim ručnikom, a osjećaj nakon desetak dana primjene Balea maske-čarapa za stopala je sjajan.

 | Autor: miss7 miss7

Ne mogu se oteti dojmu da je rezultat sličan profesionalnom uklanjanju tvrde kože, a najviše me iznenadio trajni učinak ovog cjenovno prihvatljivog (24,90 kuna) i lako dostupnog proizvoda. Rješavanje tvrde kože u kućnoj radinosti uz pomoć Baleinih maske-čarapa oduševilo me iz dva sasvim dovoljna i najvažnija razloga - primjena proizvoda zahtijeva minimalan napor i bez potrebne stručnosti te učinkovitost koja je iznenađujuće dugotrajna i sasvim doskače rješenju lijepih i njegovanih stopala koje ćemo rado pokazivati toplijih dana. Svakako preporučujem!

Photo: Shutterstock/miss7

Komentari 0