Life&style

Doznali smo tko je slavni Andrija iz omiljene reklame i porazgovarali smo s njim

  • Simpatičnog Andriju već godinama gledamo u reklamama za Erste banku, koje su nam ubrzo postale omiljene
  • Sad je banka prvi put službeno otkrila tko se krije iza Andrijina lika, a mi smo odlučili porazgovarati s njim
  • U nastavku donosimo priču o svestranom i zaista neponovljivom "Andriji" i njegovoj obitelji

Reklame za Erste banku sa simpatičnim Andrijom u glavnoj ulozi već godinama gledamo na televiziji. Više puta su nas nasmijale, osobito kad je u priču ušao Milo Hrnić, a ponekad nas i natjerale da se zamislimo. No sve u svemu, Andrija nas već godinama uči jedno - vjeruj u sebe. Simpatičan lik (koji voli ići u banku) mnogima je prirastao srcu, čak toliko da više ni ne prebacujemo program kad počnu reklame jer, eto, zgodno je pratiti Andriju u raznim životnim situacijama. O tomu svjedoče mnogi pozitivni komentari na YouTube kanalu ispod gotovo svake reklame s neponovljivim Andrijom. No tko se krije iza ovog lika? Erste banka u najnovijoj je reklami prvi put službeno otkrila tko je zapravo muškarac koji utjelovljuje zaštitno lice banke. Riječ je o svestranom Zagrepčaninu Dariju Polančecu koji nam je otkrio dvije-tri zanimljivosti o sebi. 

Od pilota do zvijezde TV reklama

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Dario Polančec

Iako je diplomirani učitelj, Dario je svestran, pa se tako, osim ulogom Andrije, bavi još mnoštvom toga. "U to malo vremena što ostane kad nisam Andrija, bavim se roditeljstvom, završavam edukaciju za psihoterapeuta (što sam već stavio u praksu), vodim radionice, pripremam obiteljski projekt sa suprugom Ivom, šećem šumom, rekreiram se, plešem, a ponekad i odspavam", otkriva Dario kroz smijeh. 

Ovaj 40-godišnji tata, suprug i entuzijast opisuje sebe kao znatiželjnog čovjeka koji voli život i veseli se novim stvarima i izazovima. "Nije mi uvijek svejedno, ali fora je iskusiti i ono nepoznato", kaže Dario. Tome u prilog ide činjenica da je kao dijete želio biti pilot i letjeti nebeskim prostranstvima. Ipak, čini se da ga je život odveo u potpuno drugom smjeru, a on, nasreću, voli to što radi. "Volim svoj posao jer polazim od ideje da nešto radim zato što želim, a ne zato što moram. A kad radim nešto što želim, onda se tomu i veselim", ističe Dario. 

Kako je Dario postao Andrija?

Čini se da svima nam omiljeni lik iz reklame nije slučajno postao Andrija. Naime, Dario već godinama ide na castinge za reklame, što mu je honorarni posao još od studentskih dana. Kroz godine upoznao je mnoge ljude i kreativce, pa tako i Jakova Vilovića, koji je osmislio Andriju. "Jakov me predložio za ulogu Andrije i pozvali su me na casting, na koji sam se sa zadovoljstvom odazvao. Sve ostalo je povijest. Međutim, zanimljivo je to da sam na casting došao u odjeći koja je poslije postala kostim za ulogu Andrije. Kao da je bilo suđeno", prepričava nam Dario. 

"Važno mi je puno se smijati" 

Baš kao i Andrija u reklamama, Dario je izrazito pozitivan i otvoren u stvarnosti. Zato smo bili toliko slobodni pitati ga još nekoliko pojedinosti o životu, a on je bio i više nego voljan podijeliti ih s nama. Tako smo doznali zašto nema kućnog ljubimca, ali i koji su mu najdraži knjiga, film i serija. 

"Nemam kućnog ljubimca iz dva razloga. Prvo - jer sam svjestan da nemam vremena i kapaciteta posvetiti mu se, a drugo - nekako mi nije baš špica držati životinju u zatočeništvu. Ako bih imao ljubimca, opcija bi bila mačka jer su samostalne i dovoljno slobodne, a opet mogu s njima razviti odnos", iskren je Dario. 

Otkrio nam je i da u zadnjih nekoliko godina čita isključivo stručnu literaturu s područja osobnog razvoja te mu je teško izdvojiti neku posebnu. Ali knjiga koja ga se posebno dojmila ruska je bajka koju čita sinu Franku, a zove se Duboko u šumi. "Što se tiče filmova, Once Upon a Time in Hollywood ostao mi je upečatljiv zbog glume, a zadnja serija koju sam pogledao je The Deuce i zadovoljan sam, a počeo sam gledati i Južni vetar - za sada vrlo dobro", otkrio nam je Zagrepčanin. 

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Na pitanje što mu je važno u životu dao nam je prilično nesvakidašnji odgovor:

"Važno mi je da sam slobodan od svih obrazaca i normi koje bi me mogle sputavati u izražavanju sebe. Važno mi je promatrati svoje reakcije i djelovanje te biti iskren prema sebi i u odnosu s drugima, prihvaćati ih takve kakvi jesu. Imati namjeru, preuzimati odgovornost i puno se smijati", rekao nam je Dario i dodao kako želi da njegova djeca odrastaju u iskrenom svijetu koji podržava ono što je ispod kože, ono što osjećamo u srcu. 

Dario je zaista vedra, pozitivna i nadasve zanimljiva osoba, a svojom je osobnošću u ulozi Andrije osvojio sve nas ispred malih ekrana i pokazao nam da se sve može kad vjeruješ u sebe.

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0