Life&style

Isprobala sam 3 internetska trika uz koje iznošena obuća izgleda kao nova. E, pa stvarno!

Jesi li i ti, baš poput mene, u bespućima interneta naletjela na magične trikove uz koje će tvoja stara obuća izgledati kao nova? Isprobala sam ih i (ne)malo se razočarala!

Svatko od nas svoje cipele želi što dulje zadržati u dobrom stanju kako bi i nakon nekoliko mjeseci nošenja izgledale dobro. S prvim kišama i niskim temperaturama izvukli smo svoju jesensku obuću iz ormara i posegnuli za krpicama kojima ćemo ih ulaštiti. Međutim, prema napisima s interneta, nije dovoljna samo krpa i malo tople vode jer postoje odlični trikovi koje iznošena obuća izgleda kao nova. Isprobala sam ih, a ovo su rezultati:

1. Kožna obuća

Prvi trik na koji sam naletjela namijenjen je za glatku kožnu obuću, a za sređivanje takvih cipela potrebno ti je malo banane i jedna salveta. Postupak je sljedeći: neoguljenu bananu prereži na pola i njome dobro istrljaj svoje kožne cipele. Potom suhom salvetom prebriši ostatke banane i lijepo ih uglancaj. Citiram: "Rezultat je visoki sjaj kao da su tek izašle iz trgovine!". A moj rezultat? Nije se dogodilo baš ništa spektakularno! Čizme su mi se možda mrvicu više zasjajile, ali vrlo sličan rezultat postižem i s običnom krpom. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

2. Obuća od brušene kože

Drugi trik koji sam isprobala odnosi se na obuću od brušene kože i navodno je osvježava u trenu. Riječ je o micelarnoj vodi koja odlično uklanja prljavštinu s brušene kože. I istina je, micelarna voda uklonila je sve tragove prljavštine s mojih čizama, ali osim toga nije se dogodilo baš ništa više. Kako bih se uvjerila da bih jednaki rezultat postigla i s običnom vodom, jednu sam čizmu čistila micelarnom, a drugu običnom vodom - i razlika je bila neprimjetna. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Možda vas zanima Oprez! Zbog ovoga cipele mogu izgledati jeftino! Rubrika Life&style Life&style

3. Lakirana obuća

I posljednji trik, ali ništa manje "vrijedan" spomena, odnosi se na lakiranu obuću. Za sređivanje ovakve obuće potrebno ti je sredstvo za čišćenje stakala i obična krpa (preporučuje se ona od mikrofibre). Na krpu je potrebno nanijeti malo navedenog sredstva i njome dobro uglancati cipele. Jesu se zasjajile, ali primjećuješ li neku veliku razliku na slici prije i poslije? Ni ja! 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0