Life&style 29. lipnja 2019.

Stručnjaci zabrinuto upozoravaju na ovu pogrešku koju sve radimo dok se tuširamo

Shutterstock/Instagram.
  • Tuširati se svaki dan – je li to zdravo ili ne?
  • Osobito je važno pronaći odgovor na to pitanje upravo u ove ljetne dane kad bismo svako malo skoknule pod tuš
  • Pogledaj što se događa s tvojim tijelom ako se svaki dan tuširaš 

Ljeto je, vrućine su velike, znojimo se – naravno, fino osvježavajuće tuširanje prvo će nam pasti na pamet. Osim što ćemo isprati sa sebe znoj, ohladit će nas i opustiti nakon napornog i vrućeg radnog dana. Međutim, potreban je oprez! Svakodnevno tuširanje može imati posljedice. Evo što se događa…

Koža postaje manje otporna 

Sapun i gel za tuširanje mogu skinuti sa kože prirodnu masnoću i vlagu te koža tada postaje pogodnija za nastanak prištića i akni. Svakodnevno tuširanje povećava rizik – osobito ako se tuširaš vrućom vodom. Najbolje je namazati se hidratantnom kremom nakon tuširanja. Osim toga, koristi što je moguće blaži sapun ili gel za tuširanje. 

Možda vas zanima... Saznali smo zašto nam je koža drugačija u PMS-u Rubrika Beauty Beauty

Kosa trpi štetu 

Zašto naša kosa ne voli pranje, odnosno tuširanje svaki dan? Prečesto pranje kose može dovesti do toga da vlasište počne proizvoditi previše masnoće – kako bi nadoknadilo gubitak koji nastaje čestim tuširanjem – pa kosa može biti masna. A to je učinak koji sigurno želiš izbjeći. 

Možda vas zanima... Testirala sam tri potpuno prirodna dezodoransa - jesu li me uspjeli zaštititi cijeli dan? Rubrika Beauty Beauty

Pranje umjesto tuširanja 

Dovoljno je tuširati se dva do tri puta tjedno, kaže dr. Tilo Bidermann, direktor Odjela za dermatologiju i alergologiju Tehničkog Sveučilišta u Münchenu. Ako se netko baš ne želi odreći svakodnevnog „čišćenja“, onda neka se kratko istušira (manje od četiri minute) – s time da voda ne smije biti prevruća. Ili se jednostavno prebriši mokrom krpom.

 

Možda vas zanima... Nevjerojatno: može li ovo voće doista zamijeniti dezodorans? Rubrika Beauty Beauty

Komentari 0