Beauty

4 beauty navike koje je nakon 35. godine preporučljivo izbjegavati

  • Nakon 35. koža se počinje ubrzano mijenjati pa treba mijenjati i beauty rutinu
  • Neke stvari postaju jako zabranjene, a neke nove treba uvesti u njegu
  • Bore se ionako počinju stvarati, ali ne treba im pritom pomagati!

Kad je riječ o koži, nakon svoje 35. godine trebaš paziti na neke stvari kako bi izbjegla bore i druge nečistoće na koži. Ove stvari definitivno nemoj više raditi… 

Možda vas zanima Ovo moraš znati: 7 načina kako da ne dobiješ šlaufić oko struka Rubrika Life&style Life&style

S makeupom u krevet (nikad nije bilo dobro, a sada pogotovo)

Maskara od danas je eyeliner za sutra rano ujutro? Lijepo molimo, ne više! Kako koža s godinama treba sve više njege, to uključuje da i čišćenje šminke - više se ne smiju događati večeri kad si preumorna da je skineš. Tek kad sve nestane s lica, koža može disati i regenerirati se. Pri tom se preporučuje upotreba blagog losiona za čišćenje umjesto maramica za skidanje šminke i obavezno nanošenje kreme za oči. 

via GIPHY

Drastične promjene težine 

Od sredine tridesetih godina tijelo se počinje brže mijenjati. Dok si se u dvadesetima  možda borila s promjenama težine, s godinama se težina ustali, ali koža na licu može izgubiti na punoći. Zbog toga trebaš paziti te držati težinu koliko je moguće ujednačenom, jer jake promjene mogu ostaviti tragove na licu – koža se ne može više toliko dobro nositi s time. Na primjer, od naglog mršavljenja lice će se "objesiti", a bore postati vidljive.

Možda vas zanima Anti-age njega: je li korisno ili štetno početi rano? Rubrika Life&style Life&style

Nekontrolirano izlaganje suncu 

Nema gotovo ništa što jače pogoduje procesu starenja od direktnog izlaganja suncu. Dakle, ako ležiš na suncu da potamniš, trebaš  kremu s jakim zaštitnim faktorom. Dapače, neka zaštita od sunca sad bude tvoja dnevna rutina - neka i njegujuća krema koju nanosiš ujutro ima zaštitni faktor. Osim nastanka bora, spriječit će i pigmentne promjene kože. Obećavamo ti da će ti koža dvaput zahvaliti! 

via GIPHY

Možda vas zanima Naše godine često otkriva koža vrata - kako je njegovati da ostane mlada Rubrika Beauty Beauty

Tretiranje kože agresivnim sredstvima 

Premda su ti možda posebna sredstva protiv akni bila od pomoći u dvadesetima, sada trebaš tretirati svoju kožu nježnijim i hranjivijim proizvodima za njegu, a važna je i hidratacija. Naime, struktura kože mijenja se s godinama i zbog toga treba prilagoditi njegu. Na primjer, u svakodnevnu njegu lica treba uključiti bogatu kremu za lice koja sadrži više vlage. Čak možeš kremu zamijeniti serumom. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0