Beauty

Naše godine često otkriva koža vrata - kako je njegovati da ostane mlada

Koža vrata pokazatelj je prvih znakova starosti, a često joj ne dajemo odgovarajuću njegu

Većina žena veliku pozornost posvećuje brizi za njegu kože lica, dok vrat u potpunosti zanemaruje. Međutim, to je vrlo loša navika. Naime, vrat je pokazatelj prvih znakova starenja i zahtjeva jednaku njegu kao i lice. Koža na vratu tanja je nego na ostalim dijelovima tijela, a sadrži i manje lojnih žlijezda pa se lakše suši i sklonija je boranju. Osim toga, koža na vratu brže stari i zbog gravitacije. Prema riječima plastičnog kirurga Ryana Neinsteina, "od trenutka rođenja, naš vrat i sve njegove strukture izloženi su sili gravitacije". Srećom, postoji nekoliko načina za njegu koji usporavaju starenje. Donosimo ih u nastavku:

Možda vas zanima Isprobale smo proizvod koji se proda svakih 1,8 sekundi Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

 

1. Piling

Kako bi pravilno njegovala svoju kožu vrata, potrebno je jednom mjesečno napraviti piling koji odstranjuje mrtve stanice kože i pomaže da krema brže upije. Na tržištu postoje već gotovi pilinzi, a možeš ih napraviti i u vlastitom domu od prirodnih namirnica poput limunovog soka i soli. 

Možda vas zanima Napravi sama kod kuće valove baš kao kod frizera! Rubrika Beauty Beauty

2. Kreme s retinolom

 Nakon pilinga pore kože se otvaraju i bolje upijaju kremu. Predlažemo ti da koristiš onu koju u sebi sadrži retinol jer on vidljivo smanjuje sitne bore, ubrzava obnavljanje kože i potiče proizvodnju kolagena. Kremu s retinolom najbolje je nanijeti neposredno prije spavanja jer retinol ne djeluje dobro u kombinaciji sa suncem.

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Lancôme Visionnaire - 634,90 kn (notino.hr); Collistar Special Hyper-Sensitive Skins - 285,90 kn (notino.hr); L’Oréal Paris Revitalift Laser X3 - 93,91 kn (notino.hr)

3. Krema sa zaštitnim faktorom

Još jedan od razloga bržeg starenja vrata je nezaštićeno izlaganje suncu jer smo uglavnom zaboravljamo na vrat kada nanosimo kremu.  Zbog nenanošenja kreme s faktorom na područje vrata, sunčeve zrake oštećuju kolagen, uzrokuju prijevremeno stvaranje bora, tamnjenje kože i promjene pigmenta. Kako bi usporila progresiju, uvijek nanosi zaštitnu kremu, faktora 30 ili više. 

Možda vas zanima Anti-age njega: je li korisno ili štetno početi rano? Rubrika Life&style Life&style

4. Znojenje

Prema istraživanju sa sveučilišta McMaster u Kanadi, vježbanje pomaže u pomlađivanju. U ispitivanju su sudjelovalo studenti čija je koža promatrana prije početka vježbanja i nakon tri mjeseca umjerenog vježbačkog režima (teretana dva puta tjedno). Rezultati su pokazali da je koža bila puno elastičnija kod studenata koji su vježbali. Istraživači vjeruju da se dobar dio razloga krije u znojenju, kroz koje tijelo izlučuje toksine. Onda, znaš što ti je činiti!

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0