Beauty

Napravi sama kod kuće valove baš kao kod frizera!

Ako si u potrazi za jednostavnim i praktičnim frizurama koje ćeš lako napraviti, na pravom si mjestu

Svaka sezona sa sobom nam donosi brojne modne i beauty trendove, a kada su u pitanju frizure i ove zime tražimo efektne frizure koje će nadopuniti naše outfite, a koje ćemo lako napraviti u samo nekoliko minuta. Od visokog repa ukrašenog svilenom mašnom preko uvijek popularnih laganih valova do ležerne punđe, jednostavne frizure su trend koji uvijek obožavamo.

U potrazi za idealnim frizurama koje će u trenu osvježiti naš zimski look, inspiraciju smo potražili na Instagramu koji je u posljednjih nekoliko godina stvorio neke od najpoželjnijih beauty favorita. Među njima su se našle i cool frizure koje spajaju nove trendove i omiljene nam klasike, a prave se uz minimalno truda i vremena. Pronašle smo ih na profilima Instagram influencerica Jelene Marinović i Martine Palić

Jelena Marinović

Jelena Marinović pokazala je kako u nekoliko jednostavnih koraka napraviti bujne valove. Za početak, na prosušenu kosu nanesi pjenu kako bi postigla dodatni volumen, a frizura ti trajala duže. Nakon uvijanja prođi prstima kroz kosu i nasprejaj je lakom (za još veći volumen). Na samom kraju dodaj gel po vrhovima i dodatno je razbaruši kako bi izbjegla dozu uglađenosti. 

 

A post shared by 26|ZG|CRO 🏠 (@jelenamarinovic) on

Svoje bujne valove možeš upotpuniti baršunastom ili svilenom trakicom koja je neodoljivi ukras tijekom ove sezone.

 

A post shared by 26|ZG|CRO 🏠 (@jelenamarinovic) on

Martina Palić

I Martina Palić na svom je Instagram profilu objavila kratki video tutorial na kojem pokazuje kako izraditi valove. Postupak je sljedeći: kosu podijeli na manje dijelove, a potom na pramenove (što je pramen tanji, to će biti čvršća lokna/val). Ako si u žurbi, uzimaj veće pramenove. Valovi će ispasti dobro, samo je potrebno malo sporije povlačiti peglu kako bi toplina prošla u sve slojeve pramena. Pri izradi frizure, važno je peglu okrenuti prema dolje jer pegla okrenuta prema gore stvara čvrste lokne. Preporuka je i peglu okretati "od lica".  Na kraju raščešljaj kosu i pošpricaj Nivea Care&hold lakom kako bi ti valovi trajali do sljedećeg pranja i opstali unatoč zimskom vremenu.

A post shared by M A K O (@mako.hr) on

 

A post shared by M A K O (@mako.hr) on

Martina je dala i nekoliko chic prijedloga frizura upotpunjenih satenskom trakicom koje će se savršeno uklopiti uz baš svaki outfit. Otkrij ih u nastavku:

 

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Instagram @haileybieber