Life&style

Anti-age njega: je li korisno ili štetno početi rano?

Starenje je prirodan proces koji je neizbježan, no ako možemo izgledati mladoliko što duže - zašto ne?

Kada je idealno vrijeme za prevenciju starenja kože? Proces starenja počinje između 20-e i 30-e godine, a navike potrošača su takve da s anti-age njegom kreću sve ranije ne bi li potencijalno "zaustavili" starenje. Sasvim u skladu s globalnim trendom koji mladost (i/ili mladolik izgled) diktira kao navjeće postignuće. I dok neki kažu da je dobro krenuti  već s 25, s pravom i "težom" anti-age njegom ne bismo trebali početi prije 30-e godine života. 

Možda vas zanima Isprobali smo anti-age ulje za 89 kuna u koje se Kardashianke kunu! Rubrika Beauty Beauty

Anti-age proizvodi sadrže bogate aktivne sastojke koji imaju fantastičan učinak na zrelu kožu. Primjerice retinoidi i hidrokarbonske kiseline ubrzavaju obnovu stanica što usporava starenje. No kako se kod mlade kože stanice samostalno brzo obnavljaju, one praktički nemaju učinka, a ako ga ipak bude, mogao bi biti negativan - zbog svoje jačine kožu mogu isušiti.

Upravo zato pazi kakvu njegu kupuješ. I dalje mislimo da je dobra ideja krenuti s anti-age proizvodima s 25, ali tada biraj anti-age proizvode namijenjene za mladu kožu. Jednako tako ne kupuj proizvode za 40+, jer od njih nećeš imati nikakve koristi. Prije svega fokusiraj se na zdrav životni stil, raznovrsno jedi, pij puno vode, nemoj pušiti, vježbaj i uvijek nosi zaštitni faktor - vjeruj nam, već ovo je pola mladosti!

Photo: thinkstock

Komentari 0