Life&style

Statement ogledala u trenu će transformirati prostor, a domaći brend Linderior ima baš prekrasne modele

  • Jedan od izazova u uređenju interijera je kako vizualno povećati prostor, a uvjerljivo najjednostavnija i najpovoljnija mogućnost je korištenje ogledala
  • Strateški pozicionirana, ogledala će u trenu vizualno proširiti prostor, reflektirati dodatnu svjetlost, razbiti pretrpan prostor i postići da sobe djeluju veće, a nama su se silno svidjela ona domaćeg brenda Linderior
  • U ponudi je više od 200 različitih modela, svako se ogledalo ručno izrađuje u dimenziji po želji kupca, a nema tog kutka stana kojeg u trenu neće učiniti instagramičnim

U koliko god kvadrata živjeli, prostora, čini se, nikada nemamo dovoljno. Iako prostor ne možemo učiniti većim nego što on to je, ono što možemo učiniti je vizualno ga učiniti većim, a rješenja kojima se to postiže predstavljaju jedan od najvećih izazova u uređenju interijera. Mogućnosti je, dakako, bezbroj, no ona koja je uvjerljivo najjednostavnija i najpovoljnija, a nerijetko i najučinkovitija je korištenje ogledala. 

 | Autor: Linderior Linderior  | Autor: Linderior Linderior

Strateški pozicionirana, ogledala će u trenu vizualno proširiti svaki prostor, reflektirati dodatnu svjetlost, razbiti pretrpan prostor i postići da sobe djeluju veće, a ovo je posebno važno u malim stanovima i domovima u kojima su prostorije male i skučene.

 | Autor: Linderior Linderior  | Autor: Linderior Linderior

Jednako kao što je važno pozicioniranje ogledala u prostoru, važna je i njihova estetika, a neke od najljepših primjeraka koje smo vidjeli pronašli smo u ponudi domaćeg brenda Linderior. Brend je to iza kojeg stoji Sabina Gosarić i koji je potpuno spontano nastao prije tri godine, a priča o njegovom nastanku neodoljivo me podsjeća na mnoge slične koje su mi ispričali domaći kreativci. 

Možda vas zanima Nakon svestranih podmetača i neobičnih vaza, iz īmāno studija stižu i genijalni satovi Rubrika Life&style Life&style

Iskustvo me naučilo da se ljudi, kada neuspješno tragaju za nečim, dijele u dvije grupe. Oni prvi jednostavno nakon nekog vremena priznaju poraz i odustanu te pribjegnu nekim alternativnim rješenjima, dok oni drugi, najčešće kreativniji, jednostavno stvar odluče uzeti u svoje ruke. Sabina poput mnogih kreativaca pripada ovoj drugoj grupi pa je tako nakon što na tržištu nije uspijevala pronaći ogledalo kakvo je zamislila odlučila dati ga izraditi. 

 | Autor: Linderior Linderior  | Autor: Linderior Linderior

Nakon što je bilo gotovo, svidjelo se njezinoj mami i sestri, ali i mnogim prijateljicama pa ga je odlučila objaviti na društvenim mrežama i to je otprilike bilo to. Nakon svega nekoliko tjedana počeli su joj stizati prvi upiti onih koji su i sami poželjeli ogledalo poput njezinog, a kako je rastao njihov broj, sve je više rasla i ponuda dostupnih modela. Danas, kaže mi Sabina, brend nudi više od 200 različitih modela, a svako se ogledalo ručno izrađuje u dimenziji po želji kupca.

Možda vas zanima Priča koju lajkamo! Zahvaljujući tapetama domaćeg brenda, život buja u interijerima, a planeta je sve zelenija Rubrika Life&style Life&style

“Na početku sam radila samo Nautical ogledala s okvirom od jute i pamuka, a danas za izradu koristim različite materijale i tehnike. Posljednji veoma popularan novitet su ogledala s okvirom od najfinijeg mat baršuna koji nigdje nema nikakav spoj, a standarno traženi su i modeli iz Naked kolekcije - ogledala bez okvira s fino brušenim rubovima, najčešće asimetričnog odnosno nepravilnog oblika kojeg  kupac može prilagoditi svojim potrebama i mogućnostima u prostoru”, kaže mi.

 | Autor: Linderior Linderior  | Autor: Linderior Linderior

Kupci su joj najčešće iz Hrvatske, no njezina ogledala redovito putuju i u ostale zemlje EU, ali i šire. Bilo da je netko strogi minimalist, ljubitelj modernog dizajna ili klasičar, u Linderiorovoj će bogatoj ponudi bez imalo dvojbe pronaći nešto baš po svom ukusu, a svi oni čije savršeno ogledalo postoji samo kao ideja, Sabini mogu poslati sliku ili skicu željenog oblika te navesti dimenziju u kojoj ga žele i baš onakvo kakvo su zamislili će se u roku od tjedan dana naći na njihovoj adresi.

 | Autor: Linderior Linderior  | Autor: Linderior Linderior

Iako je Linderior nastao spontano, ova priča ne bi bila ni upola toliko uspješna koliko je da se u njoj nije našlo toliko talenta, a sudeći prema Sabininoj nepogrešivoj estetici i smislu za lijepo, jedva čekamo da ponovno krene neuspješno tragati za nečim jer tko zna u kakvu će nas to novu bajku odvesti. 

Photo: Linderior

Komentari 0