Life&style

Priča koju lajkamo! Zahvaljujući tapetama domaćeg brenda, život buja u interijerima, a planeta je sve zelenija

  • Nakon što su tapete godinama bile zaboravljene, doživjele su spektakularan povratak i postale jedan od vodećih trendova u uređenju interijera
  • Dok prije svega nekoliko godina na našem tržištu nije bilo nimalo jednostavno pronaći one malo drugačije i karakternije, danas je domaćih brendova koji nude posebne dizajne sve više
  • Među njima se posebno ističe onaj savršeno prikladnog imena Dreamhood Wallpapers čije nam tapete doista djeluju kao stvorene za sve istinske sanjare

Svaka prostorija u našim domovima ima potencijal da postane čarobna kulisa koja će odražavati našu osobnost i stil. Možemo to postići zanimljivim i neobičnim tepisima, strateški raspoređenim ambijentalnim lampama, slikama, fotografijama i raznim dekorativnim komadima, no koliko god svako od spomenutih rješenja davalo svoj pečat prostoru, niti jedno nema moć transformirati ga u toj mjeri kao što to imaju tapete.

 | Autor: Dreamhood Wallpapers Dreamhood Wallpapers  | Autor: Dreamhood Wallpapers Dreamhood Wallpapers

Posljednjih su godina tapete doživjele spektakularan povratak i postale jedan od vodećih trendova u uređenju interijera, te su se pokazale kao ključni alat u stvaranju inspirativnih i elegantnih prostora. Štoviše, njihova je sve veća popularnost puno više od trenda i prava kreativna revolucija koja je obnovila ljubav prema tapetama i otkrila njihov potpuni potencijal.

Možda vas zanima Zidovi nikada nisu dolazili s toliko osobnosti, baš su nam se svidjele tapete i murali domaćeg brenda Rubrika Life&style Life&style

Prije samo nekoliko godina bila je gotovo pa nemoguća misija pronaći malo drugačije i karakternije tapete na našem tržištu, no danas je situacija značajno drugačija. Domaćih je brendova koji nude posebne dizajne sve više, a među njima se posebno ističe onaj savršeno prikladnog imena Dreamhood Wallpapers čije nam tapete doista djeluju kao stvorene za sve istinske sanjare. 

 | Autor: Dreamhood Wallpapers Dreamhood Wallpapers  | Autor: Dreamhood Wallpapers Dreamhood Wallpapers

Iza brenda stoji dizajnerica Monica Trzun Bosiljkov koja se, kako nam priznaje, u ovu priču upustila upravo iz razloga što ni sama nije mogla pronaći ono što je zamislila. "Uređivala sam sobu svojih djevojčica i željela sam kao finalni touch dodati neku posebnu tapetu,  međutim, u to vrijeme, a to je bilo početkom 2019. godine, na našem tržištu nije bilo nikakvog izbora za tako nešto, a dostava iz inozemstva je bila prilično skupa. S obzirom na to da sam već tada raspolagala popriličnim grafičkim znanjem kojeg sam naučila od supruga, krenula sam sama u dizajniranje tapeta i tako se polako zavrtila moja priča. Odaziv je bio odličan pa su se brzo krenuli rađati novi dizajni, a danas ih brojim više od 300", kaže nam.

 | Autor: Dreamhood Wallpapers Dreamhood Wallpapers  | Autor: Dreamhood Wallpapers Dreamhood Wallpapers

Iz bogate je ponude brenda i više no očito da joj inspiracije ne nedostaje: "Inspiraciju crpim iz glave, koliko god to zvuči stereotipno - jednostavno mi ne treba ništa osim vlastite mašte. Kada mi ponestane ideja, liječim se dugim šetnjama po šumi, a jesen mi je najdraže godišnje doba u kojem mi je inspiracija na najvišem nivou. Najdraže mi je raditi dječje tapete gdje su mogućnosti stvaranja neiscrpne, motivi najljepši, a boje vesele i razigrane."

Možda vas zanima Umjetnica Mirna Sišul, poznata po svojim šarenim slikama, ima novi brend s tri prekrasne kolekcije Rubrika Life&style Life&style

Osim što njezine tapete izgledaju kao prava bajka, oduševilo nas je i to što su u potpunosti eko, bez pvc-a i štetnih boja, te su jedini brend na našem tržištu koji koristi takav papir. Uz to su perive i vatrootporne, a što ih čini mnogo lakšim za održavanje od golog zida s kojeg se mrlje ne mogu tako lako skinuti. Veoma je pohvalno i to što je brend dio 'Plant-a-Tree' inicijative kojoj je cilj pošumljavanjem zazeleniti planetu koliko god je to moguće pa se za svaku prodanu tapetu posadi jedno drvo. 

 | Autor: Dreamhood Wallpapers Dreamhood Wallpapers  | Autor: Dreamhood Wallpapers Dreamhood Wallpapers

Svaku je tapetu odnosno dizajn, kaže, moguće prilagoditi željama klijenta, od boje, preko veličine pa do pozicije motiva. "To se često i radi jer, naravno, rijetko tko stavi tapetu na zid koji je čist odnosno nema namještaja pred njom, pa motive prilagođavam potrebama zida."

 | Autor: Dreamhood Wallpapers Dreamhood Wallpapers  | Autor: Dreamhood Wallpapers Dreamhood Wallpapers

Za budućnost, ne samo planete, nego i ovog divnog brenda straha nema jer Monica, kao što je to uvijek pravilo s onim najkreativnijima, neprestano radi na nečemu novom. Tako trenutačno radi na većem i zahtjevnijem projektu ručno oslikanih motiva tapeta, no o njima će, kaže, biti spremna reći nešto više krajem godine. Do tada, raduje se novom showroomu odnosno studiju kojeg će otvoriti tijekom listopada u centru Zagreba, na adresi Vinogradska 3. Moramo li reći da jedva čekamo zaviriti u tu bajku?!

 | Autor: Dreamhood Wallpapers Dreamhood Wallpapers  | Autor: Dreamhood Wallpapers Dreamhood Wallpapers

Photo: Dreamhood Wallpapers

Komentari 0