Life&style

Umjetnica Mirna Sišul, poznata po svojim šarenim slikama, ima novi brend s tri prekrasne kolekcije

  • Iz radionice Mirne Sišul, jedne od naših najpoznatiih i najsvestranijih umjetnica, nedavno je stigao novi brend - Sophie MonteCristo
  • Kolekcija je to tapeta i umjetničkih printeva velikih formata podijeljena u tri tematske cjeline - Mediterraneo, Mélodie i Métamorphose
  • Svaka je poput svakog Mirninog rada jedinstvena i posebna na svoj način, a posebno nas je oduševila priča koja stoji iza Métamorphose kolekcije

Mirna Sišul jedna je od najpoznatijih riječkih umjetnica koja je tijekom više od dvadeset godina stvaralaštva izgradila naširoko prepoznatljiv stil koji odlikuju vedre boje, kombinacije različitih tehnika i vrlo širok spektar djelovanja. Iako je primarno slikarica, nisu joj strani ni modni dizajn ni uređenje interijera pa se tako posljednjih nekoliko godina sve više razvija i u ovim područjima.

Nakit, kupaći kostimi, odjeća i kišobrani samo su maleni dio onoga kroz što se, uz slike, fotografije, razne printove i tapete na različite, ali uvijek vesele, posebne i beskrajno čarobne načine umjetnički izrazila, a nedavno je pokrenula i novi brend tapeta i umjetničkih printeva velikih formata kojima dominiraju crna i bijela boja te nešto prigušeniji tonovi od onih na koje smo u njezinom radu navikli.

 | Autor: Instagram @sophiemontecristo_bymirnasisul Instagram @sophiemontecristo_bymirnasisul

Tigroo tapete Možda vas zanima Tigroo - novi hrvatski brend dekorativnih tapeta iza kojeg stoji mlada Opatijka Rubrika Life&style Life&style

Sve više primijećujući prostore u kojima su same slike izložene te dobivši potrebu da upravo one dominiraju prostorom na način na koji to samo murali i tapete mogu, razvila se potreba za stvaranjem njezinog novog brenda - Sophie MonteCristo. Kako sama kaže, ovaj je brend nastao kao odgovor na svakodnevno pažljivo praćenje i osluškivanje želja onih koji vjerno prate i vole njezin osebujni  izričaj, ali i pod utjecajem ustrajnog inzistiranja dizajnera interijera i arhitekata čiji klijenti žele nešto sasvim drugačije i jedinstveno u svojim prostorima.

 | Autor: Instagram @sophiemontecristo_bymirnasisul Instagram @sophiemontecristo_bymirnasisul

Sophie MonteCristo podijeljen je u tri tematske cjeline - Mediterraneo, Mélodie i Métamorphose. Kolekcija Mediterraneo  inspirirana je Mirninim obiteljskim putovanjima i istraživanjem mediteranskih zemalja, a prikazuje autohtoni živi svijet čarobnih boja i oblika stopljenih s djelićima prirode i povijesne baštine. 

 | Autor: Instagram @sophiemontecristo_bymirnasisul Instagram @sophiemontecristo_bymirnasisul

Kako joj i samo ime kaže, kolekcija Mélodie inspirirana je glazbom koja je jedan od Mirninih pokretača. “Ne mogu živjeti bez glazbe.
Glazba je moja energija. Radim slušajući glazbu. Moje slike su glazba”, njezine su riječi koje na najbolji mogući način opisuju koliko joj je glazba bitna, a što je i nadahnulo kolekciju proizašlu iz iskustva neprestanog slušanja beskrajnih melodija različitih žanrova iz svih razdoblja.

Studijo Wallart Možda vas zanima Josipa Maras, dizajnerica 'Maslinika', jedne od najljepših tapeta na svijetu u Beogradu predstavlja i novu kolekciju Rubrika Life&style Life&style

Kolekcija Métamorphose idejno je možda najzanimljivija i ona je u svojoj biti nešto što nastaje inspirirano životnom pričom i idejom samog klijenta, čime interijer dobiva jedinstvenost i osobni karakter. Mirna sa svojim kreativnim timom poziva na zajedničko istraživanje želja i mašte klijenta i pretvaranje istih u neponovljivo remek-djelo spajanjem fotografija, grafičkih elemenata, različitih stilova, dizajna i ilustracija u jedinstveni sažetak umjetnosti. "Pregledajte kolekcije starih obiteljskih fotografija, odaberite one posebne i upečatljive i pošaljite nam ih. Od tog trenutka počinje magija", poručuju. Drugim riječima, ovaj kreativni tim stvorit će jedinstvenu umjetničku priču stvorenu samo za zidove klijenta. 

 | Autor: Instagram @sophiemontecristo_bymirnasisul Instagram @sophiemontecristo_bymirnasisul

Apsolutno oduševljeni kompletnim konceptom i realizacijom, ali i svime što su Mirnine zlatne ruke dosad stvorile, poželjeli smo zaključiti ovu priču jednim stihom, no odabrati onaj pravi bio je puno teži zadatak. Iako nam je onaj legendarni 'She comes in colours everywhere, she combs her hair, she's like a rainbow' od Stonesa bio prva asocijacija na njezino stvaralaštvo, u konačnici nam se jedan Stingov nekako ipak učinio prikladnijim. Jer uistinu, 'every little thing she does is magic'.

Photo: Instagram @sophiemontecristo_bymirnasisul

Komentari 0