Life&style
Tigroo tapete

Tigroo - novi hrvatski brend dekorativnih tapeta iza kojeg stoji mlada Opatijka

  • Dizajnerica i ilustratorica iz Opatije, Lara Karlavaris Baljak, pokrenula je brend dekorativnih tapeta Tigroo, decorative walls
  • Predivne ilustracije na tapetama djelo su njezinih ruku, a pokrivaju vrlo široku paletu stilova
  • Među Tigroo dekorativnim tapetama svatko će pronaći savršen dizajn za sebe i svoj prostor!

Dekorativne tapete koje, poput murala, krase zidove neodoljivi su trend u uređenju interijera koji svaki prostor čini upečatljivim i jedinstvenim. No, osim što prostor čine estetski zaokruženim, dajući mu posebnu notu i odajući ponešto o stilu svog vlasnika, zidne tapete stvaraju u interijeru poseban ugođaj, baš poput umjetničkih djela koja nas odvode u neke druge, ljepše svjetove.

Tigroo tapete | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Podmorje II

Opčinjena efektom koje dekorativne tapete imaju na interijere, ali i osjećajima koje bude u onima koji uz njih borave, ilustratorica i dizajnerica Lara Karlavaris Baljak svoju je dugogodišnju ljubav prema crtanju odlučila pretočiti u wallart. Kao rezultat rodio se novi brend - Tigroo, decorative walls.  

Tigroo tapete | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Lara Karlavaris Baljak

Lara Karlavaris Baljak je dizajnerica i ilustratorica koja živi i radi u Opatiji. Nakon kostimografskog iskustva okušala se kao freelancer u izradi nakita i u scenografiji za potrebe muzejskih izložbi te u raznim projektima i natječajima vezanih za ilustraciju. Ilustraciju je ubrzo počela prenositi na zidove radeći na raznim projektima, a nešto kasnije posvetila se izradi dizajnerskih tapeta po narudžbi. Sve to naposljetku je rezultiralo pokretanjem brenda Tigroo, decorative walls i pripadajućim webshopom tigroo.hr!

Tigroo tapete | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Nitro

DNA brenda Tigroo čine unikatne ilustracije s pregršt detalja i motiva, a svi motivi, sastavljeni u složene kompozicije, rezultat su autoričina dugogodišnjeg istraživanja i crtanja te odraz njezine mašte i vještine.

Tigroo tapete | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Ono što Tigroo tapete čini jedinstvenima i zanimljivima jest i to što odražavaju široku paletu stilova, a samim time i Larinu crtačku širinu i kreativnost - bilo da je fokus na geometriji, apstrakciji, nadrealizmu, ornamentima, stiliziranim motivima iz biljnog i životinjskog svijeta, stripovskom touchu ili pak kombinaciji fotografija iz arhive i raznih tekstura.

Tigroo tapete | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Elixir Red

Inspiraciju za ilustracije koje krase Tigroo tapete, a koje simbolično nose ime po kineskoj godini tigra, autorica pronalazi u vlastitoj mašti, ali i u bajkama, arhitekturi, modi, flori i fauni, te u fotografijama i starim crtežima njezina oca.

Studijo Wallart Možda vas zanima Josipa Maras, dizajnerica 'Maslinika', jedne od najljepših tapeta na svijetu u Beogradu predstavlja i novu kolekciju Rubrika Life&style Life&style

Tigroo tapete | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Banane na zeleno

Svaki mural priča neku posebnu priču dajući tako prostoru dašak zanimljivosti koji je nemoguće postići bijelim zidovima.

Tigroo tapete | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Antique Neutral

Svaka ilustracija u ponudi brenda Tigroo koja je prenesena na zidne tapete nastala je tehnikom digitalne ilustracije ili oblikovanjem i grafičkom obradom arhivskih fotografija ili fotografija novijeg datuma.

Tigroo tapete | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Utopia Red

Tapete se prilagođavaju svakom zidu prema željama i uputama kupaca. Printaju se u visokoj rezoluciji na kvalitetnom materijalu lanene strukture kako bi ugođaj i doživljaj novog ruha u prostoru bio upotpunjen. 

Tigroo tapete | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Ples psića

Tigroo tapete dizajnirane su i printane u Hrvatskoj, a više informacija može se pronaći na webshopu tigroo.hr.

Možda vas zanima Osvježenje interijera u jednom detalju: Tapeta na samo jednom zidu može uljepšati svaku prostoriju Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0